Toti avem "Supape de rezerva ".
Retete la care apelam cand suntem rupti de foame,dar nu vrem sa facem un sandwich, cartofi prajiti sau oua ochiuri.

Sper sa fie un topic de succes si va invit sa postati retete vechi sau noi,care credeti ca s-ar lipi bine aici.
Incep eu cu :
Vermicellini cu dovlecei :
Eu ador bucataria italiana care se potriveste manusa pe sufletul meu.
Drept urmare,cumpar frecvent paste si le gatesc de multe ori dupa retete de pe site-uri italiene.
Reteta asta nu a trebuit sa o caut mult,pentru ca era scrisa pe ambalaj.
Ingrediente pentru 2 persoane :
200 g vermicellini
2 dovlecei mici,fara samburi
2 catei de usturoi
cateva rosii sau rosii deshidratate in ulei de masline
cateva masline
patrunjel verde
sare,piper
ulei
Punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj,in apa cu sare.
Intre timp,feliem dovlecelul cu un peeler pentru legume,astfel incat sa obtinem felii longitudinale,foarte subtiri.
Prajim feliile de dovlecel si usturoiul in ulei,3-4 minute.
Scurgem pastele de apa si le amestecam cu dovleceii cu usturoi,felii de rosii si cateva masline.
Adaugam sare,piper si patrunjel verde taiat marunt.
Daca vreti puteti rade si cativa fulgi de branza.
Un deliciu !
Sa va spun in cat timp a fost gata mancarea ?
15 minute.Si in alte 10 s-a mancat.
Bucatarie rapida nu alta.
Raport excelent : Viteza,executie,satisfactie.
