Forum Culinar: Retete rapide - Forum Culinar

Salt la continut

  • 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Retete rapide 10-20-30 de minute !

#41 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,271
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 March 2011 - 08:36 PM

Vezi postareaIoana, la 15 March 2011 - 03:25 PM, a spus:

Supa de morcov

Pe asta mi-o fac in Thermomix :hug:

#42 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 15 March 2011 - 09:44 PM

Vezi postareaPiscotel, la 15 March 2011 - 04:23 PM, a spus:

Ioana,
Multumesc pentru contributia guastoasa,la acest topic si pentru pozele frumoase.Imagine postata


Retete tot am, cum le fac am sa mai vin

Vezi postareaAdriana, la 15 March 2011 - 08:36 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 15 March 2011 - 03:25 PM, a spus:

Supa de morcov

Pe asta mi-o fac in Thermomix :hug:

daca faci mai multa se merita :hug:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#43 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,271
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 March 2011 - 10:20 PM

Atunci o fac la tot poporul :rolleyes:

#44 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 15 March 2011 - 11:23 PM

Vezi postareaPiscotel, la 14 March 2011 - 04:51 PM, a spus:

Laura,
Eu mananc pita moale(calda daca se poate) cu unsoare si mustar.
Ai mai auzit asa ceva ?Imagine postata


Desigur. Moa! Doar ca acum prefer mustarul de Dijon cu boabe ca-mi place cum se sparg la mestecat. :) Deh, ne modernizam si noi, nu mai e ca pe vremea lui Ceasca, acum avem de unde alege! :angry:

Ia sa contribuie si Laura cu ceva la topicul de rapide, mai ales ca eu imi prepar in prealabil diverse legume taiate, le ambalez pe portii, le congelez apoi imi este foarte usor sa pregatesc cina rapid.

De data asta am iesit la interval cu un arroz de marisco adica orez cu fructe de mare. Am tocat o ceapa solzisori si am pus-o la calit in ulei de masline. Cand s-a aurit am turnat fructele de mare congelate cum erau, am dat focul pe mediu si am pus capacul. Ele au lasat apa suficienta. Am spalat 3 sferturi de cana de orez integral si l-am trantit in apa ce fierbea de zor. Am pus cronometrul de la cuptor pe 20 de minute (cam atat timp are nevoie orezul integral sa se faca al dente), dar am stat cu ochii pe cratita, amestecand mereu si adaugand cate putzina apa de cate ori mi se parea ca e nevoie. Am condimentat cu usturoi granulat si cu piper negru. Am servit cu masline negre si masline din Galiza-Spania care nu-s nici negre nici verzi, is asa rosiatice :rolleyes: .
Cu tot cu taiatul cepei si pusul in farfurie mi-a luat 30 de minute.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-97-13002238545055.jpg

#45 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 16 March 2011 - 08:16 AM

Vezi postarealaura_lala, la 15 March 2011 - 11:23 PM, a spus:

Ia sa contribuie si Laura cu ceva la topicul de rapide, mai ales ca eu imi prepar in prealabil diverse legume taiate, le ambalez pe portii, le congelez apoi imi este foarte usor sa pregatesc cina rapid.

Cu tot cu taiatul cepei si pusul in farfurie mi-a luat 30 de minute.




Bravo !
Perfect timing.
Te-ai integrat in time limit .Fix 30 de minute Imagine postata .
Si mi-ai dat o idee buna cu congelatul legumelor,pregatite in prealabil.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#46 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 March 2011 - 11:47 AM

Gratar mixt de peste si fructe de mare cu 2 garnituri si salata asortata - 30 minute.

Incepem cu garnitura care fierbe cel mai greu: legume congelate (morcov+broccoli+conopida) peste care am ras mozzarella. In portii individuale se face cel mai repede. Eu le-am servit usor al dente.

Am cumparat 3 fileuri proaspete de pesti diferiti, 2-3 calamari proaspeti, 2 pumni de caracatite baby proaspete. Am spalat toate afacerile acestea, uscate cu prosopul si le-am insirat intr-o tava amre antiaderenta.
Intr-o cana am amestecat zeama de la 2 lamai, 2-4 linguri ulei de masline EV, 2-3 linguri capere, piper de 5 feluri, verdeturi italiene felurite (eu le am la gramada pe toate in rasnita cu 5 feluri de boabe de piper), 1 rasnitura de pepperoncino, sare de mare. Optional se pot adauga si cate un strop de balsamico si sos de soia, sau pt cine vrea 2 catei de usturoi taiati feliute, dupa fantezie si dorinta se pot pune si verdeturi proaspete - patrunjel, tarhon, coriandru, salvie etc (dupa sezon si disponibilitati). Se amesteca toate si se pun peste pestiuci. Toate aceste operatiuni nu iau mai mult de 5 min.
Se da la cuptor pentru circa 20 min la 220 grade. Se pot intoarce la jum timpului, dar nu e musai (am facut si asa si asa). La sfarsit va ramane si un sos absolut delicios ce poate fi servit peste garnitura sau se poate folosi cum zice Adriana, ca baza la rizzottouri sau paste. Sau pentru doritori se poate face un sos un pic mai sofisticat (cu smantana fluida, capere, menta sau tarhon).
In acest timp am curatat 2 cartofi si taiat cuburele. I-am pus intr-o craticioara de otel cu fundul gros (la care pot fierbe si fara apa) impreuna cu 2 linguri de apa si 2 de ulei, sare si rasnitura de piper + verdeturi. In 15 min max sunt gata. Timp in care am ras mozzarella si am pus-o direct in farfurie peste ei. In timpul fierberii cartofilor se poate incropi si o salata din salate mixte (gata spalate) + rosioare cherry. Am intrat in casa de la supermarket cu cumparaturile si am servit masa in fix 30 minutecu tot cu poze. Va asigur ca a fost o cina absolut delicioasa. O sa mai fac cu fel de fel de pesti.
Pentru cine dispune de timp mai indelungat pana la masa as lasa pestele in marinata preparata minim 30 minute pentru a prelua savoarea gusturilor.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-685-1300268698175.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-685-13002687061624.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-685-13002687152116.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-685-13002687310385.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-685-13002687389926.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#47 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 March 2011 - 12:25 PM

Peppata di cozze (Scoici).

Ingrediente: 1.5 Kg scoici fff proaspete, piper (eu de 5 feluri + verdeturi uscate), zeama de la 2-3 lamai, 4 linguri ulei de masline EV, 5 catei de usturoi tataiati felii, 1 legatura imensa de patrunjel taiat maruntel din cutit sau grob la robot, 0,5 l vin alb sec.
Procedura: De preferat sa puneti scoicile de cu seara intr-un vas mare cu apa rece, pentru a elimina nisipul.
Inainte cu 30 min de masa. Curatati scoicile cu atentie de iarba si spalati-le bine in apa rece, aruncati toate scoicile sparte. Puneti-le intr-un vas cu apa rece si amestecati bine (sa iasa tot nisipul) aruncati apa. Repetati operatiunea de 3-4 ori pana iese apa perfect curata. Puneti scoicile intr-un vas mare si adaugati ingredientele mentionate deasupra. Acoperiti cu capac si lasati sa se coaca in suc propriu pana cand se deschid si majoritatea se fac de culoare orange. Dureaza 5-6 minute.
Varsati continutul cratitei in atatea castroane cate persoane aveti la masa (indepartand scoicile care nu s-au deschis la fiert) si adaugati si un polonic din lichidul format (le mentine calde). Serviti fierbinti cu o rasnitura de piper negru proaspat, jumatati de lamaie (la mine in foto lipsesc) si cu un pahar de vin alb sec la temp de 8-10 grade. Este un fel de mancare care se face in circa 20-30 minute, cu o dificultate minima, ingrediente naturale, timp de coacere la vapori minim.
Sosul ramas se poate folosi, strecurat, ca baza pt o ciorba mixta de peste sau alte idei pe care ni le poate da Adriana - ea e maestra cu acestea.

Se pot adauga si rosioare proaspete cherry (100 g rosii la 1 kg de scoici) taiate eventual in doua, in acest caz reteta devine de cozze alla marinara, si/sau 2 cepe mici rosii sau esalote. Si mai exista varianta ca usturoiul (si ceapa) sa fie in prealabil usor calite in uleiul EV dupa care se adauga rosiile si patrunjelul, apoi scoicile si peste se toarna vinul. Timpii nu se modifica decat cu 1 minut, gustul e subtil diferit. In ambele cazuri e un deliciu.

PS: Laura :hungry: arrozul tau de marisco :floare:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-685-13002697904845.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-685-13002714929343.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-685-13002714968198.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-685-1300271500928.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#48 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 16 March 2011 - 12:49 PM

Vezi postareaPiscotel, la 16 March 2011 - 08:16 AM, a spus:

Bravo !
Perfect timing.
Te-ai integrat in time limit .Fix 30 de minute Imagine postata .
Si mi-ai dat o idee buna cu congelatul legumelor,pregatite in prealabil.

Timpul s-ar mai fi scurtat daca faceam cu orez alb, asa cum este reteta originala. Congelatul pe portii imi salveaza mult timp. Uneori chiar si bani. De exemplu la noi ardeii sunt destul de scumpei, cand prind la promotie cumpar mai mult, unii ii coc si pe altii ii tai cubulete, apoi ambalez pe portii. La fel fac cu vinetele si fasolea verde.

Vezi postareaDaniella, la 16 March 2011 - 12:25 PM, a spus:

Peppata di cozze (Scoici).
...
PS: Laura :wacko: arrozul tau de marisco :floare:

Tu vrei neaparat sa contrazici ideea ca romanii nu prea le au cu fructele de mare. :lol: Un platou bogat cu de toate din mare. :hungry:
Eu am inlocuit orezul alb cu orez integral din motive de dieta Montignac a lui barbatu-miu.

#49 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 March 2011 - 12:58 PM

Vezi postarealaura_lala, la 16 March 2011 - 12:49 PM, a spus:

Tu vrei neaparat sa contrazici ideea ca romanii nu prea le au cu fructele de mare. :wacko: Un platou bogat cu de toate din mare. :hungry:
Eu am inlocuit orezul alb cu orez integral din motive de dieta Montignac a lui barbatu-miu.

Eu nu am cum sa contrazic pt ca nu am mancat la mama acasa niciodata asa ceva. :floare: De fapt chiar eu intrebam in topicul cu pricina: de ce nu sunt o obisnuinta la romani, din moment ce avem mare? Pestele la noi in familie s-a obisnuit doar prajit, plachie (sau similar) si ciorba. Fructe de mare ioc.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#50 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 16 March 2011 - 01:18 PM

Vezi postareaDaniella, la 16 March 2011 - 12:58 PM, a spus:

Vezi postarealaura_lala, la 16 March 2011 - 12:49 PM, a spus:

Tu vrei neaparat sa contrazici ideea ca romanii nu prea le au cu fructele de mare. :wacko: Un platou bogat cu de toate din mare. :hungry:
Eu am inlocuit orezul alb cu orez integral din motive de dieta Montignac a lui barbatu-miu.

Eu nu am cum sa contrazic pt ca nu am mancat la mama acasa niciodata asa ceva. :floare: De fapt chiar eu intrebam in topicul cu pricina: de ce nu sunt o obisnuinta la romani, din moment ce avem mare? Pestele la noi in familie s-a obisnuit doar prajit, plachie (sau similar) si ciorba. Fructe de mare ioc.

indraznesc io o explicatie mai putin stiitifica :lol:
romanii au avut mereu ce manca si chestiile din mare nu au parut astfel apetisante. (stiu, o explciatie neadevarata :P )

#51 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 March 2011 - 01:29 PM

Vezi postareaCatiCris, la 16 March 2011 - 01:18 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 16 March 2011 - 12:58 PM, a spus:

Vezi postarealaura_lala, la 16 March 2011 - 12:49 PM, a spus:

Tu vrei neaparat sa contrazici ideea ca romanii nu prea le au cu fructele de mare. :lol: Un platou bogat cu de toate din mare. :wacko:
Eu am inlocuit orezul alb cu orez integral din motive de dieta Montignac a lui barbatu-miu.

Eu nu am cum sa contrazic pt ca nu am mancat la mama acasa niciodata asa ceva. :floare: De fapt chiar eu intrebam in topicul cu pricina: de ce nu sunt o obisnuinta la romani, din moment ce avem mare? Pestele la noi in familie s-a obisnuit doar prajit, plachie (sau similar) si ciorba. Fructe de mare ioc.

indraznesc io o explicatie mai putin stiitifica :P
romanii au avut mereu ce manca si chestiile din mare nu au parut astfel apetisante. (stiu, o explciatie neadevarata :P)

...parca se spunea ca pestele si maslinele erau mancarea saracului in perioadele de inceput pana sper mijloc de secol?
eu zic si ca romanului ii plac chestiile indelung preparate si mai consistente, vezi oalele de sarmale, de piftii, de varza sau fasole cu carne, mancare de cartofi; chestii grele cu rantas, tocanite, prajeala.
spre ex iubitul meu, cu toate ca nici pe departe nu e un gurmand (Se satura cu 1/2 dintr-o portie de a mea si mananca fel unic) zice ca nu mananca (Decat rar - pana sa ma cunoasca pe mine 1 data in an) peste ca nu tine de foame; ceea ce e perfect adevarat, dar eu ador sa mananc si sa nu fiu apoi umflata in burta sau satula ... mai intra si desert :hungry: De aceea, retetele de 10-20-30 minute sunt preferatele mele.
cred ca imi iau niste bastoane, ca iar am dat discutia pe langa topic

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#52 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 March 2011 - 02:24 PM

Draga Pisco' nu se putea sa nu onorez si eu topicul tau,si pe masura ce voi mai presta ,ma voi prezenta aici la tine la apel.
Azi am facut omleta de ceapa extrem de rapida si buna asa ca ,chiar m-am gandit la tine.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-405-13002782019124.jpg

Si reteta aici, Frittata di cipolle

#53 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 16 March 2011 - 02:26 PM

Vezi postareaDaniella, la 16 March 2011 - 12:25 PM, a spus:

Peppata di cozze (Scoici).

Procedura: De preferat sa puneti scoicile de cu seara intr-un vas mare cu apa rece, pentru a elimina nisipul.



Scoicile nu tb neaparat lasate de cu seara in apa, e indeajuns sa le pui in apa inainte sa le prepari si cu o periuta sau cu un cutit sa freci scoica.
Pepata e unul din modurile in care ne place sa servim scoicile.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#54 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 16 March 2011 - 02:33 PM

<rapida si de post cine doreste

Supa crema de broccoli si zucchini

200 gr broccoli
150 gr dovlecel
3 l-te ulei masline
50 gr lapte degresat(Sau de post eu am folosit lapte de orez)
40 gr smantana(10% grasime)(sau de post smantana de soya)
1 l-ta vegeta(de casa)
sare,piper(o priza)
un catel de usturoi
200 ml apa

Broccoli se pn la fiert in apa pt 10 min.Ceapa tocata impreuna cu dovlecelul tocat marunt se calesc usor in ulei si se adauga peste broccoli ce a fiert cele 10 min.Se paseaza, se adauga laptele amestecat cu smantana, se condimenteaza si se serveste cu usturoiul tocat(eu jumatate l-am tocat, jumate l-am pus cu ceapa).Am servit pe post de lingura cu o frunza de andiva rosie.
Timp de preparare cu tot cu tocat, pasat si curatat locul muncii 15 min.
Daca doriti mai zemos se mai adauga apa,dar asa va asigur ca este perfect.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-479-13002787775937.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#55 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 16 March 2011 - 04:25 PM

Ati trecut aici mamaliga in paturi (mamaliga cu branzeturi) ?

O mamaliga care se respecta trebuie sa fiarba intre douazeci si douazeci si cinci de minute, deci ne-am incadra chiar si daca dam la cuptor cateva minute preparatusul.

Daca avem mamaliga rece de ieri, putem prepara crostini, sau rumeni cuburi de mamaliga in untura (da, untura si daca se poate din borcanul cu carnati fripti) si presarate cu mult piper negru rasnit la locul faptei.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#56 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 17 March 2011 - 08:06 PM

@ Daniella,
Ce orgie de fructe de mare !
Cred ca aveai in burta un acvariu.Imagine postata

@Sefu,
Tu numa bagi de vina.Imagine postata
Ba ca nu avem Supa de chimen,ba ca nu avem mamaliga in paturi.
Yo mi-am facut prima tema.Aia cu chimen.
Ia te rog de presteaza ceva cu mamliga.
Vezi ca sunt generoasa.Ti-am lasat la dispozitie o tema vasta.
Te astept cu Retzepta.Imagine postata .....In imagini.Imagine postata

@ Ioana,
La cat e de verde crema ta,as manca fara sa intreb ce-ai pus in ea.
Poate sa fie si verde de Paris.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#57 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 18 March 2011 - 10:09 AM

Geany,


Ma inspir de la Frittata cu ceapa si fac azi una cu dovlecei.
Acu ma duc in curte ca-i vreme frumoasa si am de taiat via.
Ne vedem mai traziu.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#58 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 March 2011 - 11:57 AM

Vezi postareaPiscotel, la 18 March 2011 - 10:09 AM, a spus:

Geany,


Ma inspir de la Frittata cu ceapa si fac azi una cu dovlecei.
Acu ma duc in curte ca-i vreme frumoasa si am de taiat via.
Ne vedem mai traziu.Imagine postata

Draga Piscotel,harnicel :occasion14: ma bucur si daca doar te-am inspirat ,si ca sa nu vin cu mana goala uite inca o reteta draguta cu dovlecei Dovlecei patrunjel si usturoi. spor la treaba :rolleyes:

Eu crosetez,ficatei cu ceapa,o sa fac si mujdei si mamaliguta :rolleyes:

#59 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 18 March 2011 - 12:59 PM

Frittata am mancat.
Via am taiat cam 1/3.
Acu sunt in pauza,asa ca mai tzap o reteta rapida :


Imagine postata

Am cumparat pastele asta pentru ca sunt dragute,colorate si vesele. Le-am pus in camara si le-am lasat sa astepte cuminti o reteta potrivita.
Ma gandeam ca ar fi pacat sa le stric culoarea cu vre-un sos de carne, tomate, sau branza groasa,asa ca le-am pus pe stand by.
Ei si plimband eu caruciorul printre rafturile unui hipermarket,am gasit rucola la promotie.Si branza cu mucegai tot la promotie.
Ambele expirau peste trei zile.
Ei si cum sa le las acolo cand se potriveau perfect cu tricolorele mele.
Asa ca decat sa ajunga la ursi,le-am luat casa pentru bipezi.Si le-am transformat intr-o mancare mirobolanta .
Iat-o :

Ingrediente pentru 2 persoane :
200 g paste tricolore
80 g branza cu mucegai

Pentru Salsa :

300 g rucola + cateva frunzulite pentru ornat
3 catei de usturoi
zeama unei lamai
100 ml ulei de masline
40 g parmezan ras
30 g muguri de pin prajiti (optional)
sare,piper

Am fiert pastele in apa cu sare.
Pana pastele fierb,facem Salsa.
Se poate in blender,dar eu am vrut sa respect procedura originala si am facut-o in mojar.
Am pus unsturoiul si putina sare in piua.Am zdrobit totul intr-o pasta fina.
Am adaugat apoi rucola spalata si zvantata si am capacit-o cu pistilul,pana cand am convins-o sa cedeze fermitatea si mandria in fata cerbiciei mele si sa devina pasta .
O pasta,dar nu crema.Astfel incat sa se pastreze ceva din fibra primordiala a frunzei.
Am adaugat zeama de lamaie si uleiul de masline,pic cu pic ca la maioneza.
La final am incorporat parmezanul.
Va iese o cantitate mai mare decat va trebuie la o masa,dar ceea ce ramane se pastreaza perfect int-un borcan la frigider,doua saptamani.
In aceasta formula,mai puteti adauga putin ulei de masline,cat sa acopere compozitia.
Am scurs pastele de apa si le-am amestecat cu cateva linguri de salsa.
Am asezat portiile in farfurie,am pus deasupra cateva cubulete de branza si am ornat cu frunze de rucola.Am ales cateva,mai fatoase.Imagine postata
Daca aveti muguri de pin,prajiti-i un minut untr-o tava fara ulei si presarati-i deasupra.Sau samburi de floarea soarelui,sau migdale,sau nimic Imagine postata .
Un deliciu !
Treceti repede la masa,ca pastele sunt calde si branza s-a topit deja.Imagine postata


Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#60 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 18 March 2011 - 04:30 PM

Lia, aduc si eu aici reteta de somon copt in folie. Se face foarte usor, rapid si este foarte sanatos si gustos.

SOMON IN SOS DE PESTO ROSU

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-701-13004584020954.jpg

INGREDIENTE:
- 4 bucati file de somon
- 1/2 ceasca sos de pesto rosu (sundried tomatoes pesto)
- cateva frunze proaspete de busuioc
- 1/2 pahar vin alb sec
- ulei de masline
- condimente pentru peste
- sare, piper

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-701-13004583709628.jpg

Se condimenteaza fileurile de somon si se aseaza o bucata de peste inr-o bucata de folie de aluminiu.
Se unge somonul cu sosul de pesto rosu si se presara busuioc verde tocat marunt.
Se acopera cu o alta bucata de somon condimentat in prealabil si se stropeste cu putin ulei de masline si 1/4 pahar vin alb sec.
Se invelesc cele doua bucati in folie, se procedeaza la fel cu pestele ramas si se aseaza pachetele intr-o tava.
Se pun circa 20-30 minute la cuptor la 375 grade F. Se scot apoi pe o farfurie si se servesc cu garnitura de legume.
De asemenea se pot adauga si legume sau felii de lamaie in folie impreuna cu pestele la cuptor.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-701-13004583799165.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-701-13004583884358.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-701-13004583967798.jpg




Arata acest topic


  • 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi