Retete rapide 10-20-30 de minute !
#61
Postat 18 March 2011 - 06:30 PM
aproape ca m-ai convins sa incerc reteta asta de somon.
Eu nu prea sunt prietena cu pestele asta ca e un pic cam gras pentru mine.
Eu in loc sa manac somon iau Omega 3 capsule.
Si stii vorba aia ,care mie in acest caz mi se aplica de minune.
Ce stie tzaranu ce-i shofanu.
Te astept cu bratele deschise sa mai postezi retete insorite.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#62
Postat 18 March 2011 - 06:35 PM
Piscotel, la 18 March 2011 - 06:30 PM, a spus:
aproape ca m-ai convins sa incerc reteta asta de somon.
Eu nu prea sunt prietena cu pestele asta ca e un pic cam gras pentru mine.
Eu in loc sa manac somon iau Omega 3 capsule.
Si stii vorba aia ,care mie in acest caz mi se aplica de minune.
Ce stie tzaranu ce-i shofanu.
Te astept cu bratele deschise sa mai postezi retete insorite.
Piscotel, sa stii ca patesc si eu acelasi lucru! O fi de la bila?! Initial imi placea mult si am mancat o perioada (nu sa exagerez, cand si cand), dar de vreo 2 ani nu mai pot manca pestele asta, mi se pare fff gras si nu intra ...desi torn pe el o multime de lamaie ... nu ajuta. in schimb somonul afumat/marinat il mananc in continuare cu placere. Nu inteleg care e explicatia??? Deci te inteleg cand spui ca ti se pare un peste gras si nu esti prietena cu el.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#63
Postat 18 March 2011 - 09:57 PM
Daniella, la 18 March 2011 - 06:35 PM, a spus:
Si mie imi place somonul afumat.Feliat subtirel.
Parca nu ar fi acelasi peste.
Si ce apritive gustos-fitzoase se pot face cu el !
http://povesticulinare.blogspot.com/
#64
Postat 18 March 2011 - 11:07 PM
Piscotel, la 18 March 2011 - 09:57 PM, a spus:
Parca nu ar fi acelasi peste.
Si ce apritive gustos-fitzoase se pot face cu el !
da-da si aspectoase si rapide: 10-20 minute
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#65
Postat 22 March 2011 - 03:24 PM
ei zic 25 min prepareare + coacere, la mine a mers mai repede ca a fost o portie doar
Oua la cuptor cu somon afumat
avem nevoie de(voi scrie reteta de 4 pers care o dau ei)
250 g somon afumat
100 g ricotta
4 oua
cateva frunzulite marar
4 felii de paine
ulei masline,piper
Somonul se taie feliute subtiri si se amesteca cu mararul si ricotta.Se ung vasele cu unt si se aseaza amestecul de somon(dar grija mare sa nu fie pline) si cu ajutorul unei lingurite se face o gaura mica la mijloc si se pune oul.Se dau la cuptor la 180 gr pt 15 min.
Feliile de paine se taie de joaja, se ung cu ulei de masline si se prajesc.
Se servesc cu feliile de paine taiate fasii.O bunatate.Eu am avut in loc de ricotta niste cas de vaca si oo de la tarani.
#66
Postat 22 March 2011 - 03:46 PM
M-ai spart cu reteta asta dar si cu cocotele.
Vreau si eu,multe,colorate si IEFTINEEEE !!!!!
Sa revenim la reteta.
O incerc ca-mi place combinatia.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#67
Postat 22 March 2011 - 04:01 PM
Fritatta de dovlecei cu Julia CHild,
Ultrarapida !
Nu putea sa nu va impartasesc aceasta reteta ,la creme de la creme .Poate ca trebuia sa o pun la Gemenisime,dar pentru ca e ultrarapida,si pentru ca fiind topicul meu pot sa-l fac varza,am pus-o aici.
Am facut o Fritatta de dovlecei exceptionala.
Am dat pe razatoare 2 dovlecei,i-am amestecat cu sare,si piper.
I-am lasat 5 minute,dupa care i-am stors de zeama si i-am amestecat cu :
4 oua ,ceapa verde,marar si 100 g branza feta.
O nebunie !
Am incins tigaia de teflon cateva minute cu putin ulei si am pus frittata.
Dupa 4-5 minute cand am vazut ca prinde culoare pe margini si se desprinde de tigaie ,am strans vanjos tigaia in ambele maini,si cu o miscare de jos in sus,cam ca la clatite,am intors-o ca D Artagnan sabia.
Toate bune si frumoase o sa spuneti,dar unde-i poza ?
Pai....
Fie nu am calculat eu bine forta,viteza si masa,fie gravitatia mi-a jucat feste,fie s-a mutat polul magnetic al pamatului,fie nu am avut curajul propriei mele convingeri,cum bine spunea Julia Child.
Cert este ca Frittata a ajuns jumatate pe jos si jumatate pe aragaz.
E drept ca Julia incerca sa intorca un pure de cartofi,dar e cam acelasi lucru.
Tot o masa alunecoasa si usor suculenta.
Eram singura in bucatarie si stiam ca nu ma vede nimeni,dar zau ca nu mi-a venit sa o adun cu farasul de pe jos.
Practic nici nu mai aveam ce,pentru ca in asistenta asteptau 4 animale,care au profitat imediat de situatie.
Stiti ca Julia spunea :
Sa nu ceri niciodata scuze in bucatarie.Niciodata sa nu spui ca nu ti-a iesit un preparat.Daca tu nu spui nimic,mesenii nu au sa-si dea seama.
Asa ca la final,va spun ca am facut o Frittata de dovlecei exceptionala si va doresc :
Bon appetit !
[url="http://www.youtube.com/watch?v=vNfSJIyFMVw"]http://www.youtube.c...h?v=vNfSJIyFMVw[/url]
Sper ca v-a facut placere sa o revedeti pe Merriel Streap interpretand-o magistral pe Julia.
Asta pentru ca mai trebuie sa ne si distram.
Va pup.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#68
Postat 22 March 2011 - 07:34 PM
Piscotel, la 22 March 2011 - 03:46 PM, a spus:
M-ai spart cu reteta asta dar si cu cocotele.
Vreau si eu,multe,colorate si IEFTINEEEE !!!!!
Sa revenim la reteta.
O incerc ca-mi place combinatia.
Daaaa, e buna, e rapida, eeee.Cat de cocotte si eu vreau mai multe.Am doar 2 ovale portocalii, dar vreau si verzi,fiinca am o pata pusa pe verde in bucatarie si nu numai.Azi mi-am mai luat una, defapt nu e chiar o cocotta, ca-i o lecuta mai mare.
Pe mine m-au inebunit fetele astea cu cocottele lor,dar cele de la Le creuset sunt putintel cam scumpe, asa ca vanez ce gasesc prin oferte
Piscotel, la 22 March 2011 - 04:01 PM, a spus:
nu pot sa nu rad Pisco, mai avem nevoie si de chestii din astea.
#69
Postat 23 March 2011 - 11:11 AM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#70
Postat 23 March 2011 - 01:45 PM
Daniella, la 23 March 2011 - 11:11 AM, a spus:
Omlete intoarse fac si eu .
E altceva.Asta era o masa mult mai groasa.Bine prajita pe o parte,facuta la foc mic,cu capac,coagulata si la suprafata.
Data viitoare o intorc cu ajutorul unei farfurii mari.
O intorc pe harfurie si o alunec inapoi in tava
E simplu.Nu stiu de ce nu m-am gandit.
Sau macar sa o fi intors deasupra WC-ului,ca nu mai trebuia sa dau cu T-ul.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#71
Postat 23 March 2011 - 03:18 PM
#72
Postat 23 March 2011 - 05:16 PM
si reteta si filmuletul sunt super
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#73
Postat 23 March 2011 - 05:23 PM
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#74
Postat 23 March 2011 - 08:13 PM
Multumim frumos de reteta.
Jos cu clopu.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#75
Postat 26 March 2011 - 06:20 PM
Imagini atasate
#76
Postat 01 April 2011 - 04:38 PM
E bine sa le pregatiti mai intai pe toate, sa le aveti la indemana ca merg rapid pe foc.
Mazare cu morcovi
1 ceapa mica taiata fin
2 catei usturoi, taiati fin
ghimbir 1.5 cm taiat fin
ulei
1 lta seminte cumin
1 ½ lta curcuma
un morcov potrivit taiat cubulete
1 lta cumin pudra
2 lte patrunjel
250 g mazare
sare
½ lta masala
Se inabusa amestecul de ceapa, usturoi si ginger 2 min la foc iute. Se adauga semintele de cumin si curcuma si se da focul mai incet. Se adauga morcovii si se amesteca continuu 2 min. Se adauga patrunjelul, cumin pudra si se amesteca inca 2 min. Se adauga mazarea si 4 lg de apa. Se acopera pe jumatate si se lasa la foc mic pana totul e bine facut, cam 20 min. Se incorporeaza si garam masala si se mai tine 2 min pe foc.
#77
Postat 01 April 2011 - 04:42 PM
#78
Postat 01 April 2011 - 08:10 PM
#79
Postat 01 April 2011 - 08:20 PM
koral, la 26 March 2011 - 06:20 PM, a spus:
Se incadreaza,cum sa nu.
Vai am si uitat de cand nu am mai facut taietei cu nuca.
Si doamne,buni is.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#80
Postat 01 April 2011 - 08:24 PM
aura, la 01 April 2011 - 04:38 PM, a spus:
E bine sa le pregatiti mai intai pe toate, sa le aveti la indemana ca merg rapid pe foc.
Mazare cu morcovi
O reteta plina de condimente .
Trebuie sa fie foarte aromata.
http://povesticulinare.blogspot.com/