La-Chef-A, la 10 March 2011 - 12:52 AM, a spus:
Foarte interesanta reteta, nu am mancat niciodata si din pacate nici vase fuiot nu am. Las ca poate ajung si eu o data prin Piemonte si o sa incerc si Bagna caoda.

Cu mare placere, doar ca tre sa vii iarna ca vara cu atitea calorii si usturoi mori
Piscotel, la 10 March 2011 - 07:35 AM, a spus:
Adriana, la 09 March 2011 - 11:35 PM, a spus:
Acciughe, cred ca hamsii le zice pe romaneste.
Ansoa pe romaneste
Acciuga-allice italiana
Anchovy engleza
Anchois franceza
Ajoka maghiara
Sardelle germana
Turca hamsi
Cresc in Marea Mediterana.Nu au legatura cu hamsiile romanesti.
Sunt foarte aromati si pentru ca sunt scumpi,se folosec mai mult pentru a da savoare
si eleganta sosurilor, mancarurilor.
Se gasesc conservati in ulei de masilne sub forma de fasii sau rulouri sarate.
Se desareaza cel mai bine prin imersie in lapte vaca,cateva ore.
La noi,nu am vazut proaspat sau congelat.
Atunci imi bag in cap ca e ansoa, eu credeam ca nu prea e pe romaneste si mi se pare ca pe undeva am citit hamsii si am zis ca poate ar fi mai corect.
Aici se numesc si acciughe si alici, depinde si de marime, si se gasesc si sarate, si proaspete, si sub ulei, in toate felurile doar congelate cre ca n-am vazut niciodata.
Carmella, la 10 March 2011 - 11:48 AM, a spus:
Cit usturoooi

Cred ca-i bun tare, totusi
Eu folosesc conopida cruda, si la fondue de brinza e leguma care-mi place cel mai tare. Desi toata lumea se mira, nu m-am procupat niciodata sa ma interesez daca are vreo componenta care o face toxica in varianta cruda.
Aaa, si cam mult ulei mi se pare. Poate incerc si eu si mai ajustez din cantitati.
E o bomba, asa e, putina lume o mai face pe aici, eu am avut fericirea de a o minca de citeva ori facuta foarte bine si n-am avut nici un fel de consecinte, decit alea de pe coapse

dar e foarte multa lume care nici n-o poate minca.
dragos, la 10 March 2011 - 12:10 PM, a spus:
Adriana, la 09 March 2011 - 10:29 PM, a spus:
La chestia asta merge de baut un whisky Caol Ila.
Fiind in patria vinurilor rosii se bea un vin rosu de aici din zona
stella, la 10 March 2011 - 01:55 PM, a spus:
Sincer , pe mine nu m-a dat deloc pe spate bagna cauda sau caoda ...prefer net legumele in varianta toscana cu "pinzimonio"
De o mie de ori mai sanatoase