Forum Culinar: Am ingrediente, n-am idei - Forum Culinar

Salt la continut

  • 19 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Am ingrediente, n-am idei - cum putem folosi diverse ingrediente

#1 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 11 March 2011 - 12:06 PM

Probabil fiecare avem produse prin camara,dulap pe care le mutam dintr-o parte in alta deoarece nu ne vine nici o idee cu ce-am putea gati cu ele.

O idee vine de la o persoana, de la doua...asa putem sa facem ceva gustos si mai mult golim camara, dulapurile :blush:.

Am urmatoarelor ingrediente insa nu stiu ce sa fac cu ele:

- 2 cutii de sos Bechamel
- 2 cutii sos rosii

- 4 cutii mici de iaurt cu fructe care dau sa se expire in urmatoarele zile
- 1 punga mare de arahide neprajite

Astept ideiile voastre ca eu sincer sunt in pana de ideii de ceva vreme.

#2 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 March 2011 - 12:25 PM

yoyo nu stiu sa-ti dau prea multe idei, dar cu primele 2 poti face lasagna ori cu ceva legume, ori cu carne tocata de combinat cu sosul ala de rosii. Sau cartofi (sau alta leguma ca baza: conopida, brocoli etc) in loc de foi de lasagna.

Cu iaurtul cu fructe cred ca poti face muffins, dar sa iti dea cineva priceput o reteta ca nu stiu eu asa de bine


Ma lipesc si eu la topicul tau pt ca am o bucata mare (vreo jum de kg) de prosciuto crudo (nefeliat) care pe 15 martie expira, oare ce pot face cu atata prosciuto? :blush: Oare merg la muffins sarate, ca mi-am luat forme si acum sunt pusa pe briosat?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#3 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 11 March 2011 - 12:28 PM

Vezi postareayoyo, la 11 March 2011 - 12:06 PM, a spus:

Probabil fiecare avem produse prin camara,dulap pe care le mutam dintr-o parte in alta deoarece nu ne vine nici o idee cu ce-am putea gati cu ele.

O idee vine de la o persoana, de la doua...asa putem sa facem ceva gustos si mai mult golim camara, dulapurile :blush:.

Am urmatoarelor ingrediente insa nu stiu ce sa fac cu ele:

- 2 cutii de sos Bechamel
- 2 cutii sos rosii

- 4 cutii mici de iaurt cu fructe care dau sa se expire in urmatoarele zile
- 1 punga mare de arahide neprajite

Astept ideiile voastre ca eu sincer sunt in pana de ideii de ceva vreme.

Lasagna, sau lasagne false, folsind paste scurte fierte pe trei sfert in prealabil si apoi date la cuptor
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 March 2011 - 01:11 PM

Vezi postareaDaniella, la 11 March 2011 - 12:25 PM, a spus:


Ma lipesc si eu la topicul tau pt ca am o bucata mare (vreo jum de kg) de prosciuto crudo (nefeliat) care pe 15 martie expira, oare ce pot face cu atata prosciuto? :blush: Oare merg la muffins sarate, ca mi-am luat forme si acum sunt pusa pe briosat?


O parte poti sa-ti faci sare.Se congeleaza si in portii mici sau se conserva in frigider o saptamana.E un ameliorator de gust fara E-uri, cum iti place tie.

#5 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 11 March 2011 - 01:23 PM

Lasagnia scrie pe ele desi tot un gratin mi s-a cerut pe weekend.

#6 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 11 March 2011 - 03:14 PM

Ceva retete cu carnati de porc afumati (productie proprie) aveti?


Nu stiu de ce dar de mana mea se leaga multe ingrediente cand intru in supermarket si probabil utilizez jumate din ele desi cand plec de acasa am hartie cu ceea ce trebuie sa cumpar (eu zic strictul necesar) dar, se pare ca nu asa stau lucrurile de mi se aduna ingredientele prin camara.

Voua nu vi se intampla la fel?

#7 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 11 March 2011 - 03:25 PM

Vezi postareayoyo, la 11 March 2011 - 03:14 PM, a spus:

Voua nu vi se intampla la fel?



Nu mi se mai intampla demult asa :blush: . m-am educat.


Cu carnati de porc merge de minune o fasole, pune-o la muiat cu o lingurita de bicarbonat si main eo fierbi in apa curata etc.

#8 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 March 2011 - 03:57 PM

Vezi postareayoyo, la 11 March 2011 - 03:14 PM, a spus:

Ceva retete cu carnati de porc afumati (productie proprie) aveti?


Nu stiu de ce dar de mana mea se leaga multe ingrediente cand intru in supermarket si probabil utilizez jumate din ele desi cand plec de acasa am hartie cu ceea ce trebuie sa cumpar (eu zic strictul necesar) dar, se pare ca nu asa stau lucrurile de mi se aduna ingredientele prin camara.

Voua nu vi se intampla la fel?


Mie da, exact la fel: plec cu lista frumos facutaq si vin cu ditamai caruciorul (din lista initiala poate mai scap cate ceva), mai mult de juma din cos sunt extra-lista! Unele ma inspira cand le vad chiar daca nu iau la oferta aproape niciodata! ...mi se pare ca imi trebuiau si am uitat sa le trec pe lista ... Iubi imi spune mereu: fa mana grebla si trage tot de pe raft: doar vine sfarsitul lumii, nu? :biggrin: dar tot nu ma lecuiesc :biggrin:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 March 2011 - 04:00 PM

Vezi postareaEataly, la 11 March 2011 - 01:11 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 11 March 2011 - 12:25 PM, a spus:


Ma lipesc si eu la topicul tau pt ca am o bucata mare (vreo jum de kg) de prosciuto crudo (nefeliat) care pe 15 martie expira, oare ce pot face cu atata prosciuto? :biggrin: Oare merg la muffins sarate, ca mi-am luat forme si acum sunt pusa pe briosat?


O parte poti sa-ti faci sare.Se congeleaza si in portii mici sau se conserva in frigider o saptamana.E un ameliorator de gust fara E-uri, cum iti place tie.


merci! :biggrin:
mai vreau, mai da-mi retete, te rog ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#10 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 March 2011 - 04:01 PM

Vezi postareayoyo, la 11 March 2011 - 03:14 PM, a spus:

Ceva retete cu carnati de porc afumati (productie proprie) aveti?


cu carnati de porc afumati merge si varza de minune, sau poti sa-i pui alaturi de o mamaliguta

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#11 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 11 March 2011 - 06:23 PM

Cu arahidele prajite la tigaie si caramelizate cu zahar ai putea sa faci un praliné pe care sa-l presari peste iaurtul cu fructe.

Bechamel + sos de rosii = ori cum a zis shefu, lasagne, ori o musaca, de vinete, de dovlecei, de cartofi...
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#12 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 11 March 2011 - 07:32 PM

Vezi postareaDaniella, la 11 March 2011 - 12:25 PM, a spus:

yoyo nu stiu sa-ti dau prea multe idei, dar cu primele 2 poti face lasagna ori cu ceva legume, ori cu carne tocata de combinat cu sosul ala de rosii. Sau cartofi (sau alta leguma ca baza: conopida, brocoli etc) in loc de foi de lasagna.

Cu iaurtul cu fructe cred ca poti face muffins, dar sa iti dea cineva priceput o reteta ca nu stiu eu asa de bine


Ma lipesc si eu la topicul tau pt ca am o bucata mare (vreo jum de kg) de prosciuto crudo (nefeliat) care pe 15 martie expira, oare ce pot face cu atata prosciuto? :hug: Oare merg la muffins sarate, ca mi-am luat forme si acum sunt pusa pe briosat?


Cu prosciuto poti sa-l faci a la basquaise : pui cam 300g ceapa taiata pestisori sa traga cu 5-6 linguri de ulei de masline pîna devine stravezie, adaugi doi catei de usturoi taiati felii, cimbru, foaie de dafin, piper. Nici un pic de sare! Coci patru ardei grasi, îi cureti si îi adaugi în fîsii peste ceapa, torni deasupra o cana de vin alb si o cutie-doua de rosii în bulion tocate. Tai prosciuto felii mai groscioare si le adaugi la sos. Acoperi si lasi sa fiarba la foc mic cam 20 minute. Gusti de sare abia la sfîrsit, jambonul fiind deja destul de sarat. Poti sa adaugi un ardei iute rosu, curatat de vine si de seminte si taiat julien, daca va place iute.
Se poate servi cu mamaliga, cu orez fiert sau întins pe pîine, eventual usor prajita.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#13 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 11 March 2011 - 07:40 PM

Vezi postareayoyo, la 11 March 2011 - 03:14 PM, a spus:

Ceva retete cu carnati de porc afumati (productie proprie) aveti?...


De ce nu încerci cu linte verde? E o reteta clasica pe aici, în plus, extrem de simpla.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#14 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 March 2011 - 09:02 PM

Vezi postareaAlexandru, la 11 March 2011 - 07:32 PM, a spus:

Cu prosciuto poti sa-l faci a la basquaise ...


multumesc! :hug:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#15 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 11 March 2011 - 11:16 PM

Vezi postareayoyo, la 11 March 2011 - 03:14 PM, a spus:

Ceva retete cu carnati de porc afumati (productie proprie) aveti?



Soleanca:
http://artaculinara..../2091-soleanca/


Vezi postareayoyo, la 11 March 2011 - 03:14 PM, a spus:

Nu stiu de ce dar de mana mea se leaga multe ingrediente cand intru in supermarket si probabil utilizez jumate din ele desi cand plec de acasa am hartie cu ceea ce trebuie sa cumpar (eu zic strictul necesar) dar, se pare ca nu asa stau lucrurile de mi se aduna ingredientele prin camara.

Voua nu vi se intampla la fel?


Mie mi se intimpla cind ma cadoriseste cineva cu cite ceva, ma scoate din circuit un cadou (sau "shpaga") in ceva de-ale gurii :blush: pentru ca rar se intimpla sa nu am deja cumparat ce imi trebuie, sau daca n-am, inseamna ca oricum nu aveam chef sa fac de mincare... si nu ma salveaza nici recomandarile, ca stiu ce as putea face cu ele, dar n-am chef.

#16 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 12 March 2011 - 11:44 AM

Vezi postareaAlexandru, la 11 March 2011 - 07:40 PM, a spus:

Vezi postareayoyo, la 11 March 2011 - 03:14 PM, a spus:

Ceva retete cu carnati de porc afumati (productie proprie) aveti?...


De ce nu încerci cu linte verde? E o reteta clasica pe aici, în plus, extrem de simpla.


Imi spui te rog cum se face aceasta reteta pentru ca niciodata n-am gatit linte (...spre rusinea mea ) si n-am idee cum trebuie preparata (lintea).

#17 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 March 2011 - 12:17 PM

Eu fac mai usor linte decat fasole :-*
se fierbe relativ repede. depinde de care gasesti...e cea rosie, care e cea mai rapida la fiert,
apoi cea verde , sau cea maronie, nu stiu cum sa-i spun.
personal folosesc rosie si verde.
o spal bine, pun in apa , si cand clocoteste dau focul mai mic. pun o ceapa, un morcov si radacina de telina/pastarnac/patrunjel ,
si dupa cca 30 min e gata. atentie sa nu se prinda de oala.
eu o fac foarte des ca salata ( ulei, otet, sare , ceva cimbru/thym , sare ,piper si niscai ceapa verde sau nu taiata marunt.
daca nu am cimbru pun patrunjel verde sau marar sau ce ai la indemana si va place )

acuma daca o faci cu carnati afumati, nu stiu daca pui totul la fiert sau prajesti carnatii separat :(

#18 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 12 March 2011 - 12:33 PM

Vezi postareastella, la 12 March 2011 - 12:17 PM, a spus:

Eu fac mai usor linte decat fasole :(
se fierbe relativ repede. depinde de care gasesti...e cea rosie, care e cea mai rapida la fiert,
apoi cea verde , sau cea maronie, nu stiu cum sa-i spun.
personal folosesc rosie si verde.
o spal bine, pun in apa , si cand clocoteste dau focul mai mic. pun o ceapa, un morcov si radacina de telina/pastarnac/patrunjel ,
si dupa cca 30 min e gata. atentie sa nu se prinda de oala.
eu o fac foarte des ca salata ( ulei, otet, sare , ceva cimbru/thym , sare ,piper si niscai ceapa verde sau nu taiata marunt.
daca nu am cimbru pun patrunjel verde sau marar sau ce ai la indemana si va place )

acuma daca o faci cu carnati afumati, nu stiu daca pui totul la fiert sau prajesti carnatii separat :(


Ambele metode sînt bune, cîrnatii se pot si fierbe cu lintea, se poti si praji separat, personal prefer sa-i fierb.
În afara de ingredientele citate de stella, (stella, :-* ) poti eventual sa mai adaugi un catel de usturoi si ceva piept afumat
Cum timpul de fierbere a lintei poate diferi în functie de soi, cel mai bine e sa le gusti, ca pentru spaghete.
Lintea verde e mult mai buna decît celelalte, dupa gustul meu.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#19 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 13 March 2011 - 01:45 AM

O sa o fac curand.Sunt curioasa daca ne va place :rolleyes: :lol:.

#20 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 04 April 2011 - 10:14 PM

Am salau proaspat fiert pe care l.am dat prin blender (pt copil si apoi i.am facut altul mai proaspat si nu il mai dau). Ce pot sa fac cu el, va rog?
ceva simplissim? sa il amestec cu un fir de smantana si mustar si sa il folosesc la o salata mixta ca un dresing) sau pe o foaie de wrap + salata mixta ar merge?
am oleaca ...vreo 2 cani asa ...
cu ce mai pot combina ...?

Oare as putea sa fac ...ca un fel de drob cu oua, ceapa si usturoi verde, verdeata, piper, smantana si eventual tarhon??

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


  • 19 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi