Forum Culinar: Am ingrediente, n-am idei - Forum Culinar

Salt la continut

  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Am ingrediente, n-am idei - cum putem folosi diverse ingrediente

#121 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 29 December 2011 - 09:19 PM

Vezi postareaDaniella, la 29 December 2011 - 01:50 PM, a spus:


Acum am alta dilema: am o multime de branzeturi (Cas nesarat, telemea) care mi.e ca nu mai tin mult
Loc in congelator nu am. Ce fac cu ele? As face o tarta, un chec, paste, nu stiu ce, dar sa inglobeze cat mai multe branzeturi :lol:


Ai nevoie de un burduf de caine :lol:

Telemeaua nu prea are cum sa se strice. Las-o ca nu cere de mancare. O mai poti faramita peste cartofi copti fierbinti, mamaligi, supe calde la servire, etc.

Casul lasa-l sa se strice :lol:
Sareaza-l, da-i gauri cu o tepusa de lemn (frigaruie) freaca-l cu un colt de gorgonzola, introdu-l intr-un container de plastic cu capac, pune langa el o bucata de paine veche si ai rabdare 20- 30 de zile.
Cum spuneam: lasa-l sa se strice :lol:

Sau fa-l ... telemea. Ups! Ai si de aia :lol:

Pentru inceput poti face cartofi franzu... (ma cearta Alexandru ca n-am invatata nimic :lol: ) ma rog, o bundinca valaha din cartofi fierti, branzeturi, oua fierte si oua crude batute cu smantana.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#122 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 29 December 2011 - 10:12 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 29 December 2011 - 09:19 PM, a spus:

Casul lasa-l sa se strice :lol:
Sareaza-l, da-i gauri cu o tepusa de lemn (frigaruie) freaca-l cu un colt de gorgonzola, introdu-l intr-un container de plastic cu capac, pune langa el o bucata de paine veche si ai rabdare 20- 30 de zile.
Cum spuneam: lasa-l sa se strice :lol:


mi-e teama de asa experiment. De unde stii cat e mucegai bun si cat e rau/stricat? Telemeaua nu e prea sarata sa tina oricat, prinde mazga daca o tii ...

Va multumesc tuturor pt idei, :lol: azi am mancat in oras ca a fost copila invitata la o petrecere ...maine trebuie sa-i dau de cap ... :lol:

Daca doar sarez casul pe deasupra tine, nefiind deloc sarat initial? El in mod normal, cam in 4 zile de la preparare, daca nu e consumat se amaraste.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#123 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 30 December 2011 - 02:54 AM

Parca se facea cas framantat cu sare si tinea toata iarna.
Il sfaramni si-l framanti cu sare si teoretic tine. Poate intra cineva sa-ti spuna mai multe amanunte, mie astea mi s-au spus!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#124 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 30 December 2011 - 10:29 AM

Vezi postareaDaniella, la 29 December 2011 - 10:12 PM, a spus:


Daca doar sarez casul pe deasupra tine, nefiind deloc sarat initial? El in mod normal, cam in 4 zile de la preparare, daca nu e consumat se amaraste.

Pentru branza framantata, baza branzeturilor de burduf (coaja de brad) etc.
Casul se pastreaza cateva zile sa fermenteze. Mie nu mi s-a mai intamplat sa devina amar. Nici cel de oaie, nici cel de capra, sau cel de vaca specific iernii.

Prepari o saramura (eu dupa gust), tai casul in felii de 2-3 cm si il lasi in saramura 3-4 zile. Apoi il scoti si il pui la scurs peste noapte, pe un gratar.
Se macina, se mai da sare daca e cazul. Se pune in burduf, in borcan (cu un film de untdelemn deasupra) in pungi pentru congelator.
Casul fermentat, tinut in saramura si scurs, se mai poate pastra bucati in borcan cu ulei de masline, ierburi, usturoi, ceapa, iuteli. Este o reteta pe aici pe undeva.
Asijderea si telemeaua (Exista de fapt si in hypermarketuri)
Se aromatizeaza si e excelent pentru salate (se foloseste si uleiul la aceleasi salate)
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#125 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 December 2011 - 10:29 AM

Da , framantat facea mama mea...cred ca doar cas, sare si punea in borcane, deasupra un pic de unt topit si statea pe iarna.
daca era de consumat rapid adauga si ceva urda...si eventual marar dar asta mai mult vara :drool:.

telemeaua parca o puneau in borcane cu ulei evo ...era pe aici o reteta.


am si eu o intrebare...am primit de la o proietena cativa tominamburi (topinambour)

http://www.google.ch...CAabS4QTNgdWNCA


sunt doar cativa, aveti o reteta incercata de supa?? am mancat odata undeva si era un deliciu .

#126 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 30 December 2011 - 12:33 PM

Multumesc
incerc framantatul! :drool:
marinata am facut-o, dar parca nici aia nu tine mult ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#127 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 30 December 2011 - 12:47 PM

Vezi postareastella, la 30 December 2011 - 10:29 AM, a spus:

am si eu o intrebare...am primit de la o proietena cativa tominamburi (topinambour)
sunt doar cativa, aveti o reteta incercata de supa?? am mancat odata undeva si era un deliciu .


Stella, m-a apucat si pe mine cu supele crema, asa ca am citit si rascitit 100 de retete (majoritatea ale Mayei :drool: ) si am ajuns la concl ca toate se fac pe urmatorul principiu:
- calesti in putin unei EV 2-3 catei usturoi, 1 ceapa taiata (sau doar una dintre ele, depinde ce gust poftesti ...oricum nu se simte la final niciuna), 1 morcovel si ce alte radacinoase/ardei mai doresti (ce iti place tie la supa), sare + piper si un ardeias iute daca va face placere. Apoi adaugi protagonistul (in cazul tau topinambourul) taiat bucati din topor si acoperi cu apa doar cat sa fie acoperite toate legumele. Mai pui condimentele disponibile si placute voua (eu pun o ramurica de rozmarin si una de busuioc sau de oregano verzi, dar merge si o legatura de patrunjel intreaga, sau ce-ti place). Lasi pana sunt fierte legumele al dente 20 min (mai poti pune diverse boabe de condimente, frunza de dafin sau ce v-o mai place ... de fiecare data o poti face cu alte mirodenii, iese alta supa). Pasezi tot cu mixerul stick si dupa dorinta si mai fierbi 2 minutele, poti imbogati cu smantana de gatit. Serviti cu crutoane aromatizate cu usturoi si condimentele ce fac placere conlocuitorilor casei tale. Se mai poate servi deasupra cu file de peste (somon sau ce e la casa omului) usor prajit in ulei de masline aromatizat cu usturoi si cu salvie.

Mai poti servi cu sare Eataly, sau cu bacon prajit, sau cu o bucatica de gorgonzola pusa la sfarsit in farfurie ....

sunt delicioase si pot fi de fiecare data diferite ... ai inteles principiul ...

nu am reteta incercata de topinambour ca nu am avut in casa vreodata, dar daca iti surade ce am zis, garantat iti iese foarte gustoasa si nu dai gres!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#128 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 03 January 2012 - 03:04 PM

Vezi postareaDexter, la 20 December 2011 - 04:43 PM, a spus:

eu fac muşchiul după metoda asta şi nu dau greş niciodată, friptura iese foarte fragedă în interior şi crocantă in exterior şi dacă rămîne ceva pe a doua zi o tai felii subţiri şi o mănînc ca mezel:
fac un maclavais de ustuoroi, ceva ierburi gen salvie sau rozmarin şi ulei de măsline, ca un mujdei fără apă, condimentez muşchiu', îl ung cu maclavais, mai fac şi nişte găurici pe care le umplu şi pe ele cu maclavais, coc in cuptor DIRECT pe grătarul cuptorului şi bag o tavă cu apă, un grătar mai jos.
dacă vrei poţi să pui cartofi sau rădăcinoase în tava de dedesubt şi ai şi garnitura gata

Acesta este muschiul (dupa reteta) lui Dex, ramane in sange in interior si este fraged:

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-685-13255961163321.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-685-13255961351251.jpg

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#129 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 03 January 2012 - 06:45 PM

foarte interesant, al meu nu rămîne în sînge in interior ... aşa ai vrut să fie?

#130 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 04 January 2012 - 12:14 AM

Vezi postareaDexter, la 03 January 2012 - 06:45 PM, a spus:

foarte interesant, al meu nu rămîne în sînge in interior ... aşa ai vrut să fie?


nuuu, nu am vrut sa fie asa, ca nu vrea mofturuzu' (eu nu am nimic imptotriva ... mai ales cand vorbim de muschi de vita) si vezi bine ca l.am cam ars pe deasupra tot asteptand sa fie bine facut, dar la interior a ramas in sange (poza e de la un capat, mergand spre mijloc era mai sangerie treaba ...
Ciudat, isn't it? =))

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#131 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 04 January 2012 - 12:29 AM

ai dat pe funcţia aia de unde îţi vine căldura de deasupra?

#132 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 04 January 2012 - 11:55 AM

Vezi postareaDexter, la 04 January 2012 - 12:29 AM, a spus:

ai dat pe funcţia aia de unde îţi vine căldura de deasupra?


da, am dat si de sus si de jos caldura, dar bucata de muschi era groasa, desi vad la uptowngirl ca si a ei era...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#133 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 04 January 2012 - 11:38 PM

Vezi postareaDaniella, la 04 January 2012 - 11:55 AM, a spus:

Vezi postareaDexter, la 04 January 2012 - 12:29 AM, a spus:

ai dat pe funcţia aia de unde îţi vine căldura de deasupra?


da, am dat si de sus si de jos caldura, dar bucata de muschi era groasa, desi vad la uptowngirl ca si a ei era...


(mooaaaama, cu voi tre' sa fiu mai atenta cind port fuste :hello: )

la ce muschi faceai referire, Daniella ? :pupic:

#134 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 04 January 2012 - 11:49 PM

Vezi postareauptown girl, la 04 January 2012 - 11:38 PM, a spus:

la ce muschi faceai referire, Daniella ?

la pectorali :pupic:

#135 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 04 January 2012 - 11:50 PM

Vezi postareaDexter, la 04 January 2012 - 11:49 PM, a spus:

Vezi postareauptown girl, la 04 January 2012 - 11:38 PM, a spus:

la ce muschi faceai referire, Daniella ?

la pectorali :hello:


ai vrea tuuuuu :pupic:

#136 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 05 January 2012 - 02:09 AM

Vezi postareauptown girl, la 21 December 2011 - 07:05 PM, a spus:

Dexter, am incercat pe o pulpa de miel (dezosata) si pot sa-ti spun ca iese o crusta frumoasa pe toate partile. (e drept ca nu scapi de frecat tava dupa ce-ai facut friptura intr-insa :hello:) [/center]

:pupic: la muschiul mielului bre oameni buni !
desi pare-mi-se ca si acest muschi e destul de rozaliu pi shentru! al meu a fost rosu in snaje complet si mai mult nu am putut lasa ca deja se arsese exteriorul oleak

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#137 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 05 January 2012 - 02:26 AM

data viitoare nu mai pune broil, lasă numa' focul de jos

#138 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 05 January 2012 - 02:29 AM

Vezi postareaDexter, la 05 January 2012 - 02:26 AM, a spus:

data viitoare nu mai pune broil, lasă numa' focul de jos

ahaha! pai si se mai crocanteste pe toate partile? precis asa? ca la instructiuniule cuptorului meu zice ca gratariseala se face cu foc si de sus si de jos :pupic:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#139 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 05 January 2012 - 02:59 AM

se gratariseşte pe toate părţile, fără probleme, da cel mai indicat e să fie direct pe grilă sau în tava cu grilă
in cel mai rău caz, bagi focul de sus numa' la sfîrşit, pentru culoare.
la cuptorul meu nu trebuie să-l bag de loc, dacă intorc carnea odată se face crocantă pe toate părţile iar interiorul nu e niciodată în sânge.

#140 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 05 January 2012 - 02:25 PM

Vezi postareaDaniella, la 05 January 2012 - 02:09 AM, a spus:

Vezi postareauptown girl, la 21 December 2011 - 07:05 PM, a spus:

Dexter, am incercat pe o pulpa de miel (dezosata) si pot sa-ti spun ca iese o crusta frumoasa pe toate partile. (e drept ca nu scapi de frecat tava dupa ce-ai facut friptura intr-insa =))) [/center]

=)) la muschiul mielului bre oameni buni !
desi pare-mi-se ca si acest muschi e destul de rozaliu pi shentru! al meu a fost rosu in snaje complet si mai mult nu am putut lasa ca deja se arsese exteriorul oleak


Chestie de gusturi, dar muschiul lu' mielu' e mai bun rozaliu la mijloc decît prea patruns. Valabil cam pentru toate carnurile rosii. :hug:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

Arata acest topic


  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

11 useri citesc topicul
0 membri, 11 vizitatori, 0 utilizatori anonimi