Forum Culinar: Am ingrediente, n-am idei - Forum Culinar

Salt la continut

  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Am ingrediente, n-am idei - cum putem folosi diverse ingrediente

#161 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 05 January 2012 - 10:14 PM

Vezi postareauptown girl, la 05 January 2012 - 10:01 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 05 January 2012 - 09:46 PM, a spus:



iar de noi ce zici? n-avem scapare?


cu siguranta, nu ! o sa va faca cu ochiu': ba o pereche de manusi termoizolante,

avem!

ba un sort pt. bbq,

avem!

ba un termometru de bucatarie,

aaaa :rolleyes:

ba un set de tacimuri,

avem, de picnic, in rucsac special!

ba o paleta/un cleste de intors carnea pe gratar etc s.a.m.d. B)

este, este!

am dreptate, Maya ? =))

sigur ai, ca-s asa de multe-acolo!


#162 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 05 January 2012 - 10:15 PM

Vezi postareaDexter, la 05 January 2012 - 09:58 PM, a spus:


nici o şansă, e post negru :rolleyes:


nu-i bai, dupa ce trece, tot aici ne gasesti ! B) numai ca o sa ai de muncit la protectie cu 3 doamne si toate 3 deodata ... =))

#163 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 05 January 2012 - 10:18 PM

Vezi postareauptown girl, la 05 January 2012 - 10:15 PM, a spus:

o sa ai de muncit la protectie cu 3 doamne si toate 3 deodata ... =))



you make me crazy!Imagine atasata: monthly_01_2012/post-100-13257946730139.gif

:rolleyes:

#164 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 05 January 2012 - 11:12 PM

Vezi postareamoatza, la 05 January 2012 - 10:18 PM, a spus:

Vezi postareauptown girl, la 05 January 2012 - 10:15 PM, a spus:

o sa ai de muncit la protectie cu 3 doamne si toate 3 deodata ... B)



you make me crazy!Imagine atasata: monthly_01_2012/post-100-13257946730139.gif :rolleyes:

woaw moatza! asa mai da B) ! hai ca trec si eu la avatar sexy, sa vedem pe unde scoate dexterelul camesa ...parca vad ca trece de 12 si scoate aghiazma =)) ... ne uda bine sa ne revenim B)

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2012/post-685-13257979414116.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#165 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 05 January 2012 - 11:22 PM

Imagine postata

#166 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 06 January 2012 - 08:08 AM

Vezi postareaDexter, la 05 January 2012 - 11:22 PM, a spus:

Imagine postata


:rolleyes:

#167 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 06 January 2012 - 09:24 AM

Vezi postareamoatza, la 06 January 2012 - 08:08 AM, a spus:

Vezi postareaDexter, la 05 January 2012 - 11:22 PM, a spus:

Imagine postata


=))


(sa va fie clar: eu nu bat matanii si nu pup poala popii ! B) )

bine, bine, Dexter, ca citesti molitve la moartea pasiunii culinare, am inteles. B) da' cu muschiul Daniellei cum ramine, tot cum o da domnu' ? :rolleyes:

#168 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 January 2012 - 03:15 PM

Vezi postareauptown girl, la 06 January 2012 - 09:24 AM, a spus:

(sa va fie clar: eu nu bat matanii si nu pup poala popii ! :tongue3: )
bine, bine, Dexter, ca citesti molitve la moartea pasiunii culinare, am inteles. :mellow: da' cu muschiul Daniellei cum ramine, tot cum o da domnu' ? :iamwithstupid:

:scratch:
booon azi am 2 felii de muschi de vita:
sa le fac la grill (de inox masiv cu capac) pe aragaz?
da? cum? (ce masaj: cu ce lotiuni, ce pomata?, timpi de coptura?)
nu? atunci sa le fac in tava (inmuiata) cu grill la cuptor?

da? cum? (ce masaj: cu ce lotiuni, ce pomata?, timpi de coptura? foc de sus/jos, ambele?)
nu? atunci cum sa le fac?

garnitura juma de kg de ciuperci champignon (sau seamana) dar maro pe afara.
Jumate ii fac domnului Daniella, gratinate cu mozzarella si rasnitura de piper la cuptor -e singura forma in care mananca ciuperci.
Ramane jum de jum de kg pt Je! pe astea cum le fac ? propuneri/idei/variante (nu uitati ca sunt la dieta, da? deci o varianta fara faina, sau alte ingrediente periculoase pt silueta, plz. da? doar vedeti ca tb sa ne mentinem in forma pentru domni - nu se stie cand apare ocazia sa ne prezentam protejate in toata splendoarea :rolleyes: )

Acum ca v-am prezentat ingredientele, revenind la Dex: te rog sa dai cu busuiocul azi si pe muschii mei ca sa se fragezeasca, daca tot esti cu el mana ...

Boon si nu in ultimul rand: cum ramane cu experimentul cu "muschiul lui Dex" ... ca sa citez dintr-o alta mare clasica, Care ne descreti ieri fruntile iar! :floare: ?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#169 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 January 2012 - 05:06 PM

helloooo :notworthy:
ce fac cu muschii' mei :) ?
nobody there ? :hug:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#170 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 January 2012 - 11:03 PM

s-a mancat! :) too, good! :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#171 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 January 2012 - 01:39 AM

Vezi postareaDaniella, la 06 January 2012 - 11:03 PM, a spus:

s-a mancat! :hug: too, good! :hug:



Cum? Detalii !

#172 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 January 2012 - 07:12 PM

Vezi postareaany_annette, la 09 January 2012 - 01:39 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 06 January 2012 - 11:03 PM, a spus:

s-a mancat! :) too, good! :)

Cum? Detalii !

pai dupa ce s-a decongelat am constatat ca nu erau doua felii ci era un capat de muschi de vita :)
am facut un fusion intre diverse idei:
- pornind de la ideea de reteta a maestrului Alexandru de muschi de porc in bacon ((prajit in untura de rata, da aveam chiar si untura de la ratoiul de miercurea trecuta) ),
- cu ideea de pe final din acelasi topic, de tavaleala in susan (pt ca nici eu nu aveam bacon),
- in prealabil muschiul marinat 30 minute in mirosenii.
Ciupercile gratinate cu mozza pipernitzat. Iar cozile lor, restul de la prajitul muschiului si un pic de smantana + ceva branza unctoasa facut un sos...
Prima oara ca a mancat tati un sos.
Am bigulit aproape 2h sa finalizez procedurile ...ce a mai boscorodit ... apoi s-a declarat satisfacut complet! ... ceea ce e raritate ... deci succes total!

Mai mult decat atat, am repetat ieri experimentul "muschiul lui Dex" cu un muschi de porc, ceva mai subtire, dar nu de ala mic. De data asta a iesit :) Si am acompaniet cu cartofi prajiti in vas de lut in ... untura de rata ;)

Maine sper sa reusesc sa urc si pozele, sa vedem unde ... ;)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#173 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 12 January 2012 - 11:33 AM

La ce-as putea folosi niste somon afumat,care trebuie terminat urgent!Ce idei aveti in afara de clatite\tortila si alte tartinabile cu crema de branza,ce deja am facut si parca nu mai merg.Am mai vazut chestii gelatinoase,dar parca nu ma atrag,asta doar daca n-o fi ceva extraordinar de bun si ma feresc eu degeaba ca nu stiu ce pierd. :hello:

#174 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 January 2012 - 11:49 AM

Vezi postareaEllani, la 12 January 2012 - 11:33 AM, a spus:

La ce-as putea folosi niste somon afumat,care trebuie terminat urgent!Ce idei aveti in afara de clatite\tortila si alte tartinabile cu crema de branza,ce deja am facut si parca nu mai merg.Am mai vazut chestii gelatinoase,dar parca nu ma atrag,asta doar daca n-o fi ceva extraordinar de bun si ma feresc eu degeaba ca nu stiu ce pierd. :hello:

O salata mare (verde, mixta sau ruccolla), cateva masline, capere, cateva cubulete de branza, un pic de porumb optional, cateva felii de castravete verde (si alte ingrediente daca iti mai surad si le ai prin zona) ulei EV si zeama de lamaie sau balsamico (sau un pic de iaurt grecesc, cum preferi).
Amesteci si papi...Alaturi de 2 triunghiuri de foccacia calda presarata cu oregano ... -_- buuun!

Pe aceeasi tema eu il mananc si simplu pe pat de ruccolla cu EV, capere, si zeama de lamaie peste, eventual cateva fasii de parmezan.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#175 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 January 2012 - 11:56 AM

Vezi postareaEllani, la 12 January 2012 - 11:33 AM, a spus:

La ce-as putea folosi niste somon afumat,care trebuie terminat urgent!Ce idei aveti in afara de clatite\tortila si alte tartinabile cu crema de branza,ce deja am facut si parca nu mai merg.Am mai vazut chestii gelatinoase,dar parca nu ma atrag,asta doar daca n-o fi ceva extraordinar de bun si ma feresc eu degeaba ca nu stiu ce pierd. :hello:

paste, asa il si fierbi putin si stai si linistita din punct de vedere psihologic daca vrei sa-l termini pentru ca expira, desi eu l-am mincat si dupa si era la fel de bun
http://adriananicole...telle-cu-somon/
sau
http://artaculinara....__1

#176 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 12 January 2012 - 01:00 PM

Vezi postareaAdriana, la 12 January 2012 - 11:56 AM, a spus:

Vezi postareaEllani, la 12 January 2012 - 11:33 AM, a spus:

La ce-as putea folosi niste somon afumat,care trebuie terminat urgent!Ce idei aveti in afara de clatite\tortila si alte tartinabile cu crema de branza,ce deja am facut si parca nu mai merg.Am mai vazut chestii gelatinoase,dar parca nu ma atrag,asta doar daca n-o fi ceva extraordinar de bun si ma feresc eu degeaba ca nu stiu ce pierd. :notworthy:

paste, asa il si fierbi putin si stai si linistita din punct de vedere psihologic daca vrei sa-l termini pentru ca expira, desi eu l-am mincat si dupa si era la fel de bun
http://adriananicole...telle-cu-somon/
sau
http://artaculinara....__1


Tagliatellele sînt o idee excelenta, si eu fac, dar mai simplu : dupa ce scurg pastele, pun deasupra o bucatica de unt si cîteva linguri de smîntîna lichida, asezonez, amestec si presar deasupra cu somon afumat taiat fîsii si eventual ceva aschii de parmezan.
Un pic de marar proaspat tocat, presarat peste toate acestea, n-are ce sa strice.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#177 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 12 January 2012 - 01:53 PM

Multumesc pentru idei in regim de urgenta ! :notworthy:
Dana,salata suna bine,dar mi-e ca ar trebui reciclat in ceva cu prelucrare termica,are vreo cateva zile de cand l-am despachetat.
Adriana si Alexandru, si pastele suna tare bine,dar am facut recent,acuma o sa ziceti ca mai sunt si mofturoasa.Dar imi prinde bine pentru next time cand mai despachetez vreo bucata,asa nu se va ajunge la urgente.Dar rulada aia imi da de gandit,daca oare as face-o calda,punand-o la microunde un pic? :notworthy:

M-a mai trasnit si ideea unui quiche,dar nu stiu daca se foloseste somon afumat la el si in general daca e bun la gust dupa stat la cuptor?

#178 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 12 January 2012 - 01:59 PM

poti sa dai somonul la mo, putin, cat sa se coaguleze exteriorul sau total, daca vrei, apoi il maruntesti, amesteci un ou, o ceapa cruda, niste verdeata, o felie de paine muiata in lapte sau fulgi de ovaz transformati in faina. cand are compozitia o consistenta potrivita, formezi chiftelute, le prajesti, faci si-o garnitura si e gata masa la 12 noaptea cand vine omu' :notworthy: iarta-ma,, nu vreau sate necajesc.
garantez de rezultat, doar ca e mai multa manopera.

#179 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 January 2012 - 02:13 PM

Vezi postareaAlexandru, la 12 January 2012 - 01:00 PM, a spus:

Tagliatellele sînt o idee excelenta, si eu fac, dar mai simplu : dupa ce scurg pastele, pun deasupra o bucatica de unt si cîteva linguri de smîntîna lichida, asezonez, amestec si presar deasupra cu somon afumat taiat fîsii si eventual ceva aschii de parmezan.
Un pic de marar proaspat tocat, presarat peste toate acestea, n-are ce sa strice.

si mai faina reteta mon cher ca e mai rapida :notworthy:

Vezi postareaEllani, la 12 January 2012 - 01:53 PM, a spus:

Adriana si Alexandru, si pastele suna tare bine,dar am facut recent,acuma o sa ziceti ca mai sunt si mofturoasa.Dar imi prinde bine pentru next time cand mai despachetez vreo bucata,asa nu se va ajunge la urgente.Dar rulada aia imi da de gandit,daca oare as face-o calda,punand-o la microunde un pic? :notworthy:

adica sa coci rulada de somon la mo? nu stiu ca n-am copt omlete pina acu in mo

Vezi postareaEllani, la 12 January 2012 - 01:53 PM, a spus:

M-a mai trasnit si ideea unui quiche,dar nu stiu daca se foloseste somon afumat la el si in general daca e bun la gust dupa stat la cuptor?

buna, se comporta bine, are doar gust sarat mai pronuntat

#180 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 12 January 2012 - 10:27 PM

Vezi postareamoatza, la 12 January 2012 - 01:59 PM, a spus:

poti sa dai somonul la mo, putin, cat sa se coaguleze exteriorul sau total, daca vrei, apoi il maruntesti, amesteci un ou, o ceapa cruda, niste verdeata, o felie de paine muiata in lapte sau fulgi de ovaz transformati in faina. cand are compozitia o consistenta potrivita, formezi chiftelute, le prajesti, faci si-o garnitura si e gata masa la 12 noaptea cand vine omu' :D iarta-ma,, nu vreau sate necajesc.
garantez de rezultat, doar ca e mai multa manopera.


Chiar nu ai pentru ce sa-ti ceri scuze!Doar sa primesti un multumesc pentru idee =))

Acuma am de-ales,sa vad si ce,ca toate suna apetisant,si mi-e ca daca le fac pe toate,adio relaxare alimentara de dupa sarbatori.
Undeva se va auzi, pana la urma ,ce-am mesterit eu,asta daca oi avea noroc sa fac niste poze mai de doamne-ajuta.

Arata acest topic


  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

20 useri citesc topicul
0 membri, 20 vizitatori, 0 utilizatori anonimi