Forum Culinar: Am ingrediente, n-am idei - Forum Culinar

Salt la continut

  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Am ingrediente, n-am idei - cum putem folosi diverse ingrediente

#201 Useril este offline   Lizura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 21 June 2012 - 03:54 AM

Vezi postareaizuk, la 04 July 2011 - 08:59 AM, a spus:

Am un borcan de unt de arahide care sta singurel si suparat in dulap , nu-l vrea nimeni , desi a fost cumparat cu intentia de a fi consumat .In ce-l pot baga , sa ma scap de el?

Cel mai simplu este sa il maninci cu felli de mere verzi acre! Este desertul meu preferat.
Imagine postata
Imagine postata

#202 Useril este offline   Lizura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 21 June 2012 - 04:01 AM

By the way ca veni vorba de caise care e reteta aia simpla de prajituri cu fructe, stiu ca e un fel de pandispan dar nu stiu cantitatile exact.
Imagine postata
Imagine postata

#203 Useril este offline   Amina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 301
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea

Postat 21 June 2012 - 07:10 AM

Vezi postareaFoxyy, la 19 June 2012 - 11:31 AM, a spus:

Cu mascarpone poti face fel si fel de creme, prajiturele. Una din ele ar fi terina cu fructe. Pisco pusese alte ingrediente, dar eu am folosit mascarpone si e minunata! Nu te tine mult in bucatarie, mai degraba te tine mult in asteptare - dureaza un pic pana se intareste.
Alte retete cu mascarpone ar fi aici, aici, aici sau aici.

Cu laptele praf poti face 2 feluri de ciocolata si astfel consumi 2 pungi. Cu a 3-a.... nu prea stiu ce sa-ti zic sa faci. Tot vreo crema.



Vezi postareamoatza, la 19 June 2012 - 12:45 PM, a spus:

una poti s-o mai tii in frigider, ca n-are nimic chiar daca-i trece data. sau fa niste bomboane rafaelo, mai multe, si pastreaza-le in cutie in congelator. scoti la pofta!



a aparut zmeura la 20 lei kg =)) , o sa iau o jumatate si vad cu mascarponele aia ce fac la sfarsit de saptamana.
si ma duc sa caut reteta de bomboane rafaelo.

=)) multumesc fetelor!

#204 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 21 June 2012 - 08:11 AM

Raffaello in caz ca nu ai gasit deja

#205 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 21 June 2012 - 10:24 AM

Vezi postareaLizura, la 21 June 2012 - 04:01 AM, a spus:

By the way ca veni vorba de caise care e reteta aia simpla de prajituri cu fructe, stiu ca e un fel de pandispan dar nu stiu cantitatile exact.


Proportie (cum fac eu): 1 ou, o lingura de zahar, o lingura faina (asta fara aditivi)
Bat albusurile aproape ca la bezea(nu prea tzapena, ca iese prea dens!), apoi, pe rand, galbenusurile si . la sfarsit, faina ploaie.
Caisele rupte in jumate, cu coaja in jos si la copt pana la testul cu scobitoarea, la foc mediu.
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#206 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 21 June 2012 - 10:28 AM

Vezi postareaEllani, la 20 June 2012 - 09:53 PM, a spus:

Cineva ne-a 'cadonat' niste oua.Multe.Asa incat nu voi reusi sa fac ceva cu ele in viitorul apropiat si nici in frigider n-am loc.
De albusuri stiu ca se congeleaza.Dar galbenusele a incercat cineva vreodata?Sau eventual tot oul,spart intr-un recipient?Oricum le-as utiliza pe urma la copt,dar nu stiu daca ar mai ramane ceva din el cu proprietate de ou dupa decongelare :occasion15:


Ellani, bunica le tinea o luna in malai, in camara.
Vezi ce gasesti pe aici
Eu stiam ca se pot congela si galbenusurile, acoperite cu lapte, dar...nu-s ff sigura!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#207 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 21 June 2012 - 12:59 PM

de congelat se congeleaza si galbenusurile. dar dupa decongelare nu mai au aceeasi consistenta.
ptr omleta poti sa le amesteci si le congelezi asa.

#208 Useril este offline   verber 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 21 June 2012 - 01:21 PM

Problema.
Am foi zahar unt,, oua aleaalea si fructe: caise, mere,lichie,banane,portocale, grappe fruite.
Sa le rad ,calesc si impreuna cu fructe uscate sa umplu foile ...sa le congelez putin ca sa le tai felii inainte de cuptor...si sa asortez o felie din asta la inghetata de vanilie cumparata??????????
sau ce sa fac fetelor ca loc ioc in frigider!! :occasion15: :floare: :wacko: ,

#209 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 21 June 2012 - 01:26 PM

pai chiar daca faci prajitura, cu foi si cu fructe, tot ar tb pastrata la frigider, nu?
da, cred c-ar merge un strudel cu fel de fel de fructe.

#210 Useril este offline   verber 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 21 June 2012 - 01:32 PM

Vezi postareamoatza, la 21 June 2012 - 01:26 PM, a spus:

pai chiar daca faci prajitura, cu foi si cu fructe, tot ar tb pastrata la frigider, nu?
da, cred c-ar merge un strudel cu fel de fel de fructe.

Deci mergem amindoua "pe acelasi drum"!
sarut mina!

#211 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 21 June 2012 - 09:17 PM

Vezi postareazoazorel, la 21 June 2012 - 10:28 AM, a spus:


Ellani, bunica le tinea o luna in malai, in camara.
Eu stiam ca se pot congela si galbenusurile, acoperite cu lapte, dar...nu-s ff sigura!


Merci ,Zoazo =)) si de link,dar acolo-s informatii la general,iar eu vroiam pareri 'testate' ca sa zic asa.1 luna e prea putin in cazul meu,dar nu stiam de malai in camara asa ca e bine de stiut pentru data viitoare.


Vezi postareamoatza, la 21 June 2012 - 12:59 PM, a spus:

de congelat se congeleaza si galbenusurile. dar dupa decongelare nu mai au aceeasi consistenta.
ptr omleta poti sa le amesteci si le congelezi asa.

Yeeeee,mersi de raspuns,Puso! :D Asa le fac si-mi iau o grija.Ma gandeam ca-i prea deplasata ideea,dar se vede ca nu,deci am unda verde.

#212 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 22 June 2012 - 07:25 AM

Vezi postareaEllani, la 20 June 2012 - 09:53 PM, a spus:

Cineva ne-a 'cadonat' niste oua.Multe.Asa incat nu voi reusi sa fac ceva cu ele in viitorul apropiat si nici in frigider n-am loc.
De albusuri stiu ca se congeleaza.Dar galbenusele a incercat cineva vreodata?Sau eventual tot oul,spart intr-un recipient?Oricum le-as utiliza pe urma la copt,dar nu stiu daca ar mai ramane ceva din el cu proprietate de ou dupa decongelare :rolleyes:

Ouale intregi (nespalate, ne-nimic) se tin in var. Rezista si 2 luni. Cel putin asa faceau bunicii mei.....

#213 Useril este offline   verber 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 22 June 2012 - 07:31 AM

Fetelor a iesit un strudel cu mere ff bun(am pus zahar negru aromat,scortisoara si fructe seci)
Rece alaturi de niste inghetata de vanilie ...REGAL!
Inghetata cumparat nu facuta....sterg praful de pe cutia cu masina de inghetata....de lenevoasa ce s!:rolleyes:))

#214 Useril este offline   Amina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 301
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea

Postat 22 June 2012 - 07:36 AM

Vezi postareaEllani, la 20 June 2012 - 09:53 PM, a spus:

Cineva ne-a 'cadonat' niste oua.Multe.Asa incat nu voi reusi sa fac ceva cu ele in viitorul apropiat si nici in frigider n-am loc.
De albusuri stiu ca se congeleaza.Dar galbenusele a incercat cineva vreodata?Sau eventual tot oul,spart intr-un recipient?Oricum le-as utiliza pe urma la copt,dar nu stiu daca ar mai ramane ceva din el cu proprietate de ou dupa decongelare :rolleyes:


eu am inghetat galbenusuri, si dupa dezghetare raman tari ca si cum ar fi fost preparate termic. albusurile se pastreaza inghetate fara probleme.
poti sa ingheti de proba un ou si sa vezi daca iti place consistenta lui dupa dezghetare.

#215 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 22 June 2012 - 08:27 PM

Vezi postareaFoxyy, la 22 June 2012 - 07:25 AM, a spus:

Ouale intregi (nespalate, ne-nimic) se tin in var. Rezista si 2 luni. Cel putin asa faceau bunicii mei.....

Foxyy, :thumleft:
Asta-i minune curata sa tina 2 luni,dar ma-ndoiesc c-as gasi pe-aici asa ceva.Daca nu,tot congelatorul e salvarea.

Vezi postareaAmina, la 22 June 2012 - 07:36 AM, a spus:


eu am inghetat galbenusuri, si dupa dezghetare raman tari ca si cum ar fi fost preparate termic. albusurile se pastreaza inghetate fara probleme.
poti sa ingheti de proba un ou si sa vezi daca iti place consistenta lui dupa dezghetare.

Multumesc si tie,Amina,pentru impartasirea experientei!Daca zici ca-i asa,apoi eu cred ca voi incerca sa le congelez amestecate cu tot cu albus,poate asa nu va mai ramane tare.

#216 Useril este offline   AllyMcBeal 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 23 June 2012 - 06:57 PM

Am muuuulta fasole verde. Azi am pus 22 de borcane (de 800) semigatita (cu ceapa, ardei, rosii) pentru supa sau mancare.
Dar am mai primit un sac. La congelator n-as pune-o, ca n-am loc si de fasole. Va rog,deci,dati-mi idee de alt fel de peparat la borcan.

#217 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 23 June 2012 - 08:43 PM

un sac? ma descurajeaza atat de mult cantitatea, incat n-am nicio idee.

dar asta-mi aminteste de tineretea mea zeloasa cand am desfacut 2 saci de mazare, bineinteles ca nu s-a consumat, iar spre primavara am cadorisit toate vecinele si colegele de la birou.

daca crezi ca o veti consuma, fa-o cumva! dar doar ca s-o dai mai departe, nu merita! parerea mea!

#218 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 June 2012 - 11:43 AM

Si eu ca moatza, zic sa imparti din ea asa verde...sa faca altii :)

#219 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 24 June 2012 - 01:05 PM

Si eu tot asa, dau daca primesc ceva mult, e drept ca nu prea am eu de unde,dar mai vine un amic de la ai lui care au gradina la tara si mai aduce, fac ce pot si restul pa, la vecini si prieteni.
In familia mea inclusiv mama si tata 22 de borcane s-ar consuma intr-un an!Darmite in plus!
Ai putea face zacusca cu fasole, dar pentru aia iti trebuie ardei kapia copti ca gogosari nu am vazut alta idee nu mai am, daca e fasole lata se curata usor, o poti pune cu sau fara teaca.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#220 Useril este offline   ella87 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 164
  • Inregistrat: 02-December 11
  • Locationsibiu

Postat 24 June 2012 - 01:58 PM

Vezi postareaAllyMcBeal, la 23 June 2012 - 06:57 PM, a spus:

Am muuuulta fasole verde. Azi am pus 22 de borcane (de 800) semigatita (cu ceapa, ardei, rosii) pentru supa sau mancare.
Dar am mai primit un sac. La congelator n-as pune-o, ca n-am loc si de fasole. Va rog,deci,dati-mi idee de alt fel de peparat la borcan.

Daca este din aceia lata poti sa o tai in jumatate si apoi pe lung in doua sau trei(depinde cat de lata vrei sa fie).Asa taiata se pune intr-un castron si se presara sare grunjoasa,se lasa acoperita cu un prosop 24h si apoi se intinde pe o planseta la soare pentru a se usca.Dupa ce este uscata(deshidratata) se depoziteaza in pungi de hartie la loc racoros si uscat.Asa uscata se foloseste la ciorba de fasole cu ciolan.
Sper sa iti fie de folos.
pentru a reusi trebuie sa ai incredere in propriile forte!!!!!!

Arata acest topic


  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi