Am ingrediente, n-am idei - cum putem folosi diverse ingrediente
#301
Postat 03 November 2012 - 12:17 AM
Nu as vrea sa urmez reteta de pe cutie, care practic e couscous fiert in oala cu apa.
Odata, in Romania, am avut o cutie de couscous si imi amintesc precis ca-l fierbeam pe bain marie si iesea gustos tare. Nu-mi amintesc insa cum faceam cu exactitate si nici ce condimente foloseam. As vrea sa-i dau un gust mai... oriental.
Daca aveti vreo idee v-as fi recunoscatoare! Multumesc!
#304
Postat 15 November 2012 - 11:10 AM
- Sumac
- Osmanish mix
- Turkish saffron - verde si rosu
- India safron pudra
- Black sesame
- Cumin
#305
Postat 15 November 2012 - 11:18 AM
yoyo, la 15 November 2012 - 11:10 AM, a spus:
- Sumac
- Osmanish mix
- Turkish saffron - verde si rosu
- India safron pudra
- Black sesame
- Cumin
Sumacul il presari pe salate, pe ceapa rosie fideluta taiata deci tot salata. La carnea de pui si peste caci are o aroma lamaioasa dar merge si la alt fel de carne.
Sofranul la aromatizarea supelor, orezului, cus cus.
Seminte se susan negru arunc si in salate, peste pateurile sarate, paine.
Cuminul la gulas, la supa crema de linte.
Cam atat, specialistele in domeniu sigur mai vin cu idei.
#306
Postat 15 November 2012 - 08:08 PM
yoyo, la 15 November 2012 - 11:10 AM, a spus:
- Sumac
- Osmanish mix
- Turkish saffron - verde si rosu
- India safron pudra
- Black sesame
- Cumin
yoyo, asta e de fapt sofranel - o imitatie a sofranului, cu care turcii pacalesc turistii. il poti folosi la colorarea orezului, dar sa nu te astepti decit la o nuanta spalacita.
india safron pudra, banuiesc ca e un amestec de tip curry, si il poti folosi la mincaruri cu specific indian sau la colorarea/aromatizarea orezului, in risotto - de exemplu.
cumin (chimion, a nu se confunda cu chimenul !), eu il folosesc mai des la aromatizarea verzei calite "dulce-acrisoara" sau la ficat m'chermla.
#307
Postat 15 November 2012 - 08:41 PM
Susan negru --------------------------------------------------------------------------- si --------------------------------------------------------------------------- semintele plantei nigella sativa.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#308
Postat 16 November 2012 - 01:35 AM
Maya chiar m-ai facut curioasa daca ce am eu e susan negru desi nu cred ca mie mi se pare ca e negru ca nigella sativa.
Osmanish-ul????? nu aveti nici o idee ce pot face cu el?
#309
Postat 16 November 2012 - 12:12 PM
parca nu iute, continea printre altele si nucsoara, e folosit
la mancarurile cu carne, fasole cu carne , preparate cu carne tocata.
#310
Postat 16 November 2012 - 08:05 PM
Deci, yoyo, merge si la branzeturi!
De rest, nu ma pricep, nu ma bag!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#311
Postat 19 November 2012 - 09:45 AM
#312
Postat 21 December 2012 - 09:53 PM
Multumesc
Edit:
Între timp ma gîndeam sa-l filetez, sa-l dau prin faina si sa-l prajesc, si sa-l mîncam cu mujdei de usturoi si mamaliga
Am înteles ca e bine sa fie tinut în apa rece înainte de a fi gatit? Cît timp 'nainte?
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#313
Postat 22 December 2012 - 03:27 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#314
Postat 22 December 2012 - 04:36 PM
la cuptor e mai dietetic, ultima data l-am facut pe pat de fructe acre, mere si gutui, mie mi se pare ca se potriveste. abia spre sfarsit l-am dat cu niste UEV si piper rosu.
a avut icre? eu am adunat un borcan de 470gr - a fost crapul de 3, 2kg.
#315
Postat 22 December 2012 - 04:55 PM
Am ales varianta asta, pen'ca n-am mai mîncat peste prajit / asa dat prin faina si cu mujdeiuri, de peste 20 de ani. A fost bun, dar n-o sa repet des operatiunea, ca eu tot ung si stropesc cu ulei cînd prajesc
O sa mai iau crap, dar o sa-l fac la cuptor.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#316
Postat 22 December 2012 - 06:51 PM
#317
Postat 22 December 2012 - 10:59 PM
- saramura, adica facute felii (cotlete) de crap la gratar si apoi bagate intr-o saramura, dupa gust... mai sarata, mai iute, mai cu sau fara legume...
- prajit (dat prin malai sau faina, sau prin niciuna) cu mujdei;
- plachie, cu ceva ceapa, rosii, lamiie, patrunjel, condimente si dat la cuptor;
Nu stiu de ce ar fi indicat sa tii crapul in apa. Eu dupa ce curat pestele (oricare) de solzi, de mate, de urechi, il spal cit pot de rapid in apa si apoi il tin cu sare cel putin 2-3 ore ca sa-i intre sarea in carne atita cita ii trebuie.
#319
Postat 23 December 2012 - 10:46 PM
Iar pentru mine, plachia e favorita.
#320
Postat 27 July 2013 - 06:46 PM