Forum Culinar: Am ingrediente, n-am idei - Forum Culinar

Salt la continut

  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Am ingrediente, n-am idei - cum putem folosi diverse ingrediente

#301 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 03 November 2012 - 12:17 AM

Am couscous da' n-am idei :)
Nu as vrea sa urmez reteta de pe cutie, care practic e couscous fiert in oala cu apa.
Odata, in Romania, am avut o cutie de couscous si imi amintesc precis ca-l fierbeam pe bain marie si iesea gustos tare. Nu-mi amintesc insa cum faceam cu exactitate si nici ce condimente foloseam. :) As vrea sa-i dau un gust mai... oriental.
Daca aveti vreo idee v-as fi recunoscatoare! Multumesc!

#302 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 03 November 2012 - 01:11 AM

Uite aici

aici

si aici
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#303 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 03 November 2012 - 09:00 AM

Multumesc Aura! Eu insa o sa folosesc carne de pui.

#304 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 15 November 2012 - 11:10 AM

Am cateva condimente in dulap si nu am nici o idee la ce le pot folosi. Si anume:
- Sumac
- Osmanish mix
- Turkish saffron - verde si rosu
- India safron pudra
- Black sesame
- Cumin

#305 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 15 November 2012 - 11:18 AM

Vezi postareayoyo, la 15 November 2012 - 11:10 AM, a spus:

Am cateva condimente in dulap si nu am nici o idee la ce le pot folosi. Si anume:
- Sumac
- Osmanish mix
- Turkish saffron - verde si rosu
- India safron pudra
- Black sesame
- Cumin



Sumacul il presari pe salate, pe ceapa rosie fideluta taiata deci tot salata. La carnea de pui si peste caci are o aroma lamaioasa dar merge si la alt fel de carne.

Sofranul la aromatizarea supelor, orezului, cus cus.

Seminte se susan negru arunc si in salate, peste pateurile sarate, paine.

Cuminul la gulas, la supa crema de linte.

Cam atat, specialistele in domeniu sigur mai vin cu idei.
Imagine postata

#306 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 15 November 2012 - 08:08 PM

Vezi postareayoyo, la 15 November 2012 - 11:10 AM, a spus:

Am cateva condimente in dulap si nu am nici o idee la ce le pot folosi. Si anume:
- Sumac
- Osmanish mix
- Turkish saffron - verde si rosu
- India safron pudra
- Black sesame
- Cumin


yoyo, asta e de fapt sofranel - o imitatie a sofranului, cu care turcii pacalesc turistii. il poti folosi la colorarea orezului, dar sa nu te astepti decit la o nuanta spalacita. :occasion15:

india safron pudra, banuiesc ca e un amestec de tip curry, si il poti folosi la mincaruri cu specific indian sau la colorarea/aromatizarea orezului, in risotto - de exemplu.

cumin (chimion, a nu se confunda cu chimenul !), eu il folosesc mai des la aromatizarea verzei calite "dulce-acrisoara" sau la ficat m'chermla. :)

#307 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 15 November 2012 - 08:41 PM

Multi vînd Nigella Sativa seeds ca Black Sesame. Nu e acelasi lucru. Semana, dar nu rasare :occasion15:

Susan negru --------------------------------------------------------------------------- si --------------------------------------------------------------------------- semintele plantei nigella sativa.


Imagine postataImagine postata

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#308 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 16 November 2012 - 01:35 AM

Merci de ajutor fetelor!

Maya chiar m-ai facut curioasa daca ce am eu e susan negru desi nu cred ca mie mi se pare ca e negru ca nigella sativa.

Osmanish-ul????? nu aveti nici o idee ce pot face cu el?

#309 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 16 November 2012 - 12:12 PM

Yoyo din cate am inteles cautand dupa osmanish, este un mix de condimente,
parca nu iute, continea printre altele si nucsoara, e folosit
la mancarurile cu carne, fasole cu carne , preparate cu carne tocata.
Imagine postata

#310 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 16 November 2012 - 08:05 PM

Nigella asta, la mine la Braila, se numeste negrilica, cernusca sau negrusca! Pana-n revolutie, exista celebra Telemea de Braila, care avea amestecata cernusca in masa branzei.N-a omologat-o nimeni si s-a pierdut.Pacat Era foarte buna! O-ti fi auzit si voi de ea!
Deci, yoyo, merge si la branzeturi!

De rest, nu ma pricep, nu ma bag!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#311 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 19 November 2012 - 09:45 AM

De acum cu multe condimente inainte :drool: .... bine ca v-am intrebat ca altfel mai stateau ceva vreme prin dulapuri.

#312 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 21 December 2012 - 09:53 PM

Am un crap baban, cu ochi sticlosi, proaspat, de 1674 g. Ce sa fac cu el? Merge la cuptor? Cît timp se coace? Are nevoie de condimente speciale? Idei?
Multumesc :)

Edit:

Între timp ma gîndeam sa-l filetez, sa-l dau prin faina si sa-l prajesc, si sa-l mîncam cu mujdei de usturoi si mamaliga :)

Am înteles ca e bine sa fie tinut în apa rece înainte de a fi gatit? Cît timp 'nainte?
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#313 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 December 2012 - 03:27 PM

So, deci l-am tinut în apa rece vreo ora, apoi l-am taiat în jumate, am îndepartat capul. Jumatatile le-am taiat în trei (deci am obtinut 6 bucati :P ), le-am condimentat bine cu amestec de condimente pentru peste, l-am dat prin faina si l-am prajit cocant. L-am servit cu cartofi fierti pe abur, pe care dupa aburire i-am pus în castron si am turnat o emulsie facuta din 30 g unt si cam tot atîta ulei de masline, sare roz, doua frunze de busuioc tocate si am amestecat putin. Neaparat a trebuit sa fac si mujdei de usturoi + 1/4 lamîie :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#314 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 22 December 2012 - 04:36 PM

sa va fie de bine! ati ales varianta neaos romaneasca, cea mai savuroasa, de fapt.

la cuptor e mai dietetic, ultima data l-am facut pe pat de fructe acre, mere si gutui, mie mi se pare ca se potriveste. abia spre sfarsit l-am dat cu niste UEV si piper rosu.
a avut icre? eu am adunat un borcan de 470gr - a fost crapul de 3, 2kg.

#315 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 December 2012 - 04:55 PM

A meu pestoc, a avut atîtea grame fara toate cele din interior. Ala a ramas la macelopescar :) ... din pacate.

Am ales varianta asta, pen'ca n-am mai mîncat peste prajit / asa dat prin faina si cu mujdeiuri, de peste 20 de ani. A fost bun, dar n-o sa repet des operatiunea, ca eu tot ung si stropesc cu ulei cînd prajesc :P

O sa mai iau crap, dar o sa-l fac la cuptor.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#316 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 December 2012 - 06:51 PM

:lol: Eu nu am avut curaj ieri sa-ti spun sa-l faci asa,dar ai mei numai asa prajit si cu mujdei,mamaliguta vor :toothy9;

#317 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 22 December 2012 - 10:59 PM

Pentru mine crapul nu exista decit in 3 feluri :toothy9;
- saramura, adica facute felii (cotlete) de crap la gratar si apoi bagate intr-o saramura, dupa gust... mai sarata, mai iute, mai cu sau fara legume...
- prajit (dat prin malai sau faina, sau prin niciuna) cu mujdei;
- plachie, cu ceva ceapa, rosii, lamiie, patrunjel, condimente si dat la cuptor;

Nu stiu de ce ar fi indicat sa tii crapul in apa. Eu dupa ce curat pestele (oricare) de solzi, de mate, de urechi, il spal cit pot de rapid in apa si apoi il tin cu sare cel putin 2-3 ore ca sa-i intre sarea in carne atita cita ii trebuie.

#318 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 22 December 2012 - 11:17 PM

da, si eu fac la fel, sarea ii face si carnea mai ferma.

#319 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 23 December 2012 - 10:46 PM

exact asa il face si mama, cum a spus Carmella.

Iar pentru mine, plachia e favorita.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#320 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 27 July 2013 - 06:46 PM

Detin cateva aripi de pui si tare as vrea sa le fac la capac dar, nu stiu cum se fac.

Arata acest topic


  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi