Forum Culinar: Am ingrediente, n-am idei - Forum Culinar

Salt la continut

  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Am ingrediente, n-am idei - cum putem folosi diverse ingrediente

#321 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,631
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 20 September 2013 - 09:49 AM

Am 1 kg de zbarciogi congelati (morilles).
Ciuperca rara, scumpa si buna rau.
Stiti vreo reteta grozava, care sa merite deranjul?

#322 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 20 September 2013 - 12:21 PM

Bella, mie singura mancare care-mi trece prin cap cand e vorba de-o ciuperca valoarosa ( eu cu gandul la hribi :( ) sunt cu smantana si mamaliga...simplu, taranesc, sublim.... parerea mea! :(

#323 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 20 September 2013 - 12:34 PM

Eu le-as face trase in unt cu niste paste de calitate. Mai merg si cu un sos demiglace pentru fripturi cu o friptura buna, eu una n-as strica zbarciogii cu mamaliga, sa ma scuze mamaligarii, eu nu fac parte dintre ei!

Poate intra Alexandru si-ti da idei, la francezi e plin de retete!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#324 Useril este offline   sheherezada 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 180
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationOlandica

Postat 20 September 2013 - 01:10 PM

Incearca reteta asta

#325 Useril este offline   sheherezada 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 180
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationOlandica

Postat 20 September 2013 - 01:11 PM

Eu n-am avut ciuperci scumpe , doar niste amarate de champinioane din cutie.

#326 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 September 2013 - 04:43 PM

Eu tot cu smantana as face. aici se face si in foetaj, gen placinta,
sau sos peste carne rosie.
http://recettes.de/morilles

http://www.recettesd...a+la+creme.html

#327 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,631
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 23 September 2013 - 09:56 AM

Va multumesc mult pentru idei, am de unde alege!

#328 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 February 2019 - 12:59 AM

as face dovleacutul :rolleyes: asta taiat in 2 la cuptor
dar ce sa-i pun deasupra?
Imagine atasata: monthly_02_2019/post-4-0-12785700-1550789802.jpg

am luat azi pentru prima data linte neagra
a mai folosit-o cineva? daca da cum?
Imagine atasata: monthly_02_2019/post-4-0-99561200-1550789980.jpg

#329 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 22 February 2019 - 01:06 AM

eu l-am tăiat cuburi, l-am mozolit cu ulei de măsline, sare și piper și la sfârșit, in ultimele minute de cuptor i-am pus miere

#330 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 February 2019 - 01:17 AM

nu cre ca mi-l maninca domnu cu miere :rolleyes:

#331 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 22 February 2019 - 01:21 AM

pune-i balsamic atunci, după cuptor

#332 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,815
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 22 February 2019 - 02:47 PM

Vezi postareaAdriana, la 22 February 2019 - 12:59 AM, a spus:

as face dovleacutul :boohoo: asta taiat in 2 la cuptor
dar ce sa-i pun deasupra?
Atasament IMG_20190221_184206.jpg



Taiat felii uns cu cativa stropi de ulei, putin usturoi si fulgi de ardei rosu iute apoi pus la cuptor. Mie imi place mai mult fara usturoi dar in reteta este si el.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2019/post-343-0-51079400-1550841524.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2019/post-343-0-50993000-1550841539.jpg

Aceasta postare a fost editata de mino: 22 February 2019 - 03:19 PM


#333 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 23 February 2019 - 08:42 AM

Dovleac cu ceapă dată prin făină amestecată cu bulion din roșii uscate, îți dau link în mesaj privat la rețetă ;) e o nebunie! Nebunie bună :D

#334 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 February 2019 - 12:21 PM

multumesc fetele :D azi sau miine ii fac si va zic

#335 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,815
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 11 March 2019 - 01:57 PM

Am luat zilele trecute, din greseala, mix de legume uscate la soare, in loc de rosii. Ce pot face cu ele? Ghiveci nu prea imi place, la ciorba de legume ar merge? Desi au vinete uscate in ele... :occasion15:

#336 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 11 March 2019 - 02:18 PM

pilaf sarbesc, plus o mana de urzici din piata si deasupra, niste leurda presarata ca patrunjelul.

io imi fac cat de curand.

#337 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 March 2019 - 02:41 PM

Vezi postareamino, la 11 March 2019 - 01:57 PM, a spus:

Am luat zilele trecute, din greseala, mix de legume uscate la soare, in loc de rosii. Ce pot face cu ele? Ghiveci nu prea imi place, la ciorba de legume ar merge? Desi au vinete uscate in ele... :occasion15:

Poti sa le pui in apa calda sa le rehidratezi,si poti condimenta paste cu ele ,sau face un sos de rosii pt. paste si pui si legumele in sosul de rosii,sau asa rehidratate le poti pune pe o pizza ,sau sa faci o tocana din ce vrei tu,pui ,porc,vitel,cuburi cu sos de rosii si pui si legumele .....

#338 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,815
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 30 March 2019 - 04:37 PM

Saptamanile din urma baietii de la Europa fm, ma innebuneau cu fripturi sau salate in care foloseau sirop de rodii. Ieri trecand printr-un Carrefour am dat peste el, stand in balanta daca sa iau sirop sau otet balsamic, pentru ca efectiv am uitat la ce foloseau ei siropul de rodii. Deci, voi folositi asa ceva? Daca da, la ce? Fripturi, marinade sau salate? Gustul este demential de bun, este dulce acrisor!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2019/post-343-0-18872500-1553956430.png


#339 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 30 March 2019 - 10:59 PM

La marinat carnea, în mod special de vită și oaie, dar și la pui, la zacuscă, la salata verde!, la piperchi, la chili con carne, la umpluturile cu carne de vită - de exemplu pentru plăcintele gen englezești sau australiene sau musacaua noastră, la toate sosurile pentru fripturi pe bază de suc de carne, la sos de spaghete făcut cu roșii proaspete sau la supă de roșii, la preparate cu ardei, gazpacho, la caramelizat fripturi sau pește, la deserturi cu fructe ex. crumble, cred că mai am vreo 100 de preparate în care îl pun, o să-ți mai scriu dacă nu e suficient :) E foarte frumos parfumat și dă aciditate preparatelor, deci poate fi folosit la foarte multe. Sînt extraordinar de încîntată de el, nu mai concep să nu-l am alături atunci cînd gătesc, poate îmi trebuie :P

#340 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 March 2019 - 12:33 AM

vaai di mini si di mini
pai atunci sa-l caut si eu in debara pe ala pe care il aveam, daca nu l-oi fi aruncat :rolleyes:

Arata acest topic


  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi