Forum Culinar: Am ingrediente, n-am idei - Forum Culinar

Salt la continut

  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Am ingrediente, n-am idei - cum putem folosi diverse ingrediente

#341 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,815
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 31 March 2019 - 05:32 AM

Vezi postareaCarmella, la 30 March 2019 - 10:59 PM, a spus:

La marinat carnea, în mod special de vită și oaie, dar și la pui, la zacuscă, la salata verde!, la piperchi, la chili con carne, la umpluturile cu carne de vită - de exemplu pentru plăcintele gen englezești sau australiene sau musacaua noastră, la toate sosurile pentru fripturi pe bază de suc de carne, la sos de spaghete făcut cu roșii proaspete sau la supă de roșii, la preparate cu ardei, gazpacho, la caramelizat fripturi sau pește, la deserturi cu fructe ex. crumble, cred că mai am vreo 100 de preparate în care îl pun, o să-ți mai scriu dacă nu e suficient :rolleyes: E foarte frumos parfumat și dă aciditate preparatelor, deci poate fi folosit la foarte multe. Sînt extraordinar de încîntată de el, nu mai concep să nu-l am alături atunci cînd gătesc, poate îmi trebuie :)


O daaa, daca nu te superi mai vreau sa scrii despre el. Eu l-am gustat asa simplu sa am idee cam cum este si imi place, dar de ex. ieri mi-a fost teama sa il pun in salata. Otetul balsamic de rodii este la fel de folosit? Ca mi-a ramas gandul si la ala! Sa il achizitionez sau nu?

#342 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 31 March 2019 - 10:18 AM

Vezi postareamino, la 31 March 2019 - 05:32 AM, a spus:

Otetul balsamic de rodii este la fel de folosit? Ca mi-a ramas gandul si la ala! Sa il achizitionez sau nu?


Ieri am văzut și eu prima dată balsamic de rodii, chiar reducție cred că era. Ce coincidență să mă întrebi acum de el! Nu l-am luat, deci nu știu cum e, eu m-am gîndit că n-are ce să difere prea mult de sosul ăsta, de-aia nu l-am luat, dar acum m-am hotărît să iau, na! 😁

#343 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 31 March 2019 - 11:35 AM

Ce fain, eu nici nu am auzit pana acum de el, chiar o sa ma uit pe la raioanele cu produse bio sau de astea mai de nisa.

#344 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 31 March 2019 - 11:56 AM

Vezi postareaany_annette, la 31 March 2019 - 11:35 AM, a spus:

Ce fain, eu nici nu am auzit pana acum de el, chiar o sa ma uit pe la raioanele cu produse bio sau de astea mai de nisa.


Cu produse internaționale, unde au și arăbești, mexicane, japoneze etc., așa sînt organizate pe aici.

#345 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 March 2019 - 12:13 PM

Da any cre ca le găsești la raionul de străinătățuri. Că prietena mea mi se pare că mi l-a adus pentru o rețetă ciudată, așa de ciudată că nici nu l-am mai folosit 🙈

#346 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,815
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 31 March 2019 - 03:00 PM

Vezi postareaCarmella, la 31 March 2019 - 10:18 AM, a spus:

Vezi postareamino, la 31 March 2019 - 05:32 AM, a spus:

Otetul balsamic de rodii este la fel de folosit? Ca mi-a ramas gandul si la ala! Sa il achizitionez sau nu?


Ieri am văzut și eu prima dată balsamic de rodii, chiar reducție cred că era. Ce coincidență să mă întrebi acum de el! Nu l-am luat, deci nu știu cum e, eu m-am gîndit că n-are ce să difere prea mult de sosul ăsta, de-aia nu l-am luat, dar acum m-am hotărît să iau, na! 😁



Il pun pe lista si la prima oprire in carrefour il achizitionez, apoi vad eu la ce il folosesc, desi cred ca merge in locul otetului balsamic obisnuit!

#347 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 01 April 2019 - 10:04 AM

am si eu de vreo 3 feluri, folosesc si la salate, si la sosuri, si daca fac niste legume la tigaie, ca sa le dau gust, f versatil.

#348 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 April 2019 - 11:34 AM

Ok, multumesc mult fetelor.

#349 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 06 May 2019 - 07:13 PM

am vreo 350gr gouda, 32%grasime. si ptr ca nu-i mai grasa, e cam gumoasa.
a cumparat-o, ia ghiciti voi cine? :rolleyes: :rolleyes: :director:
o am in frigider de vreo doua saptamani, s-a uscat putin pe margine, in rest arata bine.
parca n-as arunca-o, dar nici nu am idei marete cu ea - exclus sandvisuri, nici intr-o salata nu prea ma incanta, de placinta nu e buna, s-o rad pe foietaje...nu vreau foietaj...
intelegeti voi, as face ceva gustos cu ea, da' nu stiu ce :director:

#350 Useril este offline   Myra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 23-March 11

Postat 06 May 2019 - 07:46 PM

Pusese Guvi pe forumu' vechi o reteta de "Biscuiti din branza Cheddar cu chimen" (fix asa, am cautat-o acu'.) Cu Gouda in loc de Cheddar. Am facut-o asa de multe ori.

#351 Useril este offline   Hazel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSuffolk

Postat 06 May 2019 - 07:50 PM

Supa de rosii cu galuste de cascaval a lui Carmella, cred ca ar merge si cu gouda, nu?

https://www.artaculi...te-de-cascaval/
Imagine postata

#352 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 06 May 2019 - 10:04 PM

Eu am făcut o super-mega-budincă din conopidă, broccoli, batonașe de bacon, ou, smîntînă și ce mai am prin frigider. Deasupra îi pun felii din mozzarella, cheddar, gouda, cașcaval, orice am de genul ăsta care se topește și/sau rumenește frumos deasupra. Sau fac paste cu orice fel de carne tăiată bucățele, smîntînă, și amestecat ca să se facă sos gros și ceva brînzos prin el.

Budinca cu conopidă și broccoli merită o rețetă scrisă, dar pe scurt e așa: fierb într-o cratiță apă și pun conopida și broccoli congelate la decongelat și doar puțin fierte (au la Lidl porții perfecte la pungi, de cam 450-500g). Alături pun la prăjit în puțin ulei bacon tăiat bastonașe, tot de la Lidl, cred că le știți, dacă frecventați Lidl, mie mi se par vitale alea, de cîtva timp încoace, le folosesc la multe preparate. Dacă am vreo șuncă, costiță care nu se mai mănîncă, foarte bine, o pun pe aia. Într-o tavă mai înaltă pun legumele scurse de apă, baconul, cuburi de parmezan, parmezan ras, mai ales dacă am ceva mai vechi sau uscat, dacă e încă bun de consumat ca atare nu pun nimic. Bat vreo 3-4 ouă cu vreo 200-300 ml de smîntînă de gătit, condimentez cu schinduf și piper, sărez, torn amestecul ăsta în tavă peste buchețelele de conopidă și broccoli și bacon, pun deasupra felii de brînze de genul celor de mai sus sau rase, dacă-s prea uscate, bag la cuptor la temperatură mare, 200-210 grade pentru vreo jumătate de oră și gata, se face o mîncare genială, în care poți să pui tot ce nu-ți mai trebuie prin frigider. Uite-o mai jos într-o fază avansată de topire, era mozzarella, dar încă am mai lăsat-o la rumenit. A fost așa de buuuunăă!

Imagine atasata: monthly_05_2019/post-233-0-80690800-1557173019.jpg

#353 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,600
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 07 May 2019 - 12:11 AM

Vezi postareaCarmella, la 06 May 2019 - 10:04 PM, a spus:

Eu am făcut o super-mega-budincă din conopidă, broccoli, batonașe de bacon, ou, smîntînă și ce mai am prin frigider. Deasupra îi pun felii din mozzarella, cheddar, gouda, cașcaval, orice am de genul ăsta care se topește și/sau rumenește frumos deasupra. Sau fac paste cu orice fel de carne tăiată bucățele, smîntînă, și amestecat ca să se facă sos gros și ceva brînzos prin el.

Budinca cu conopidă și broccoli merită o rețetă scrisă, dar pe scurt e așa: fierb într-o cratiță apă și pun conopida și broccoli congelate la decongelat și doar puțin fierte (au la Lidl porții perfecte la pungi, de cam 450-500g). Alături pun la prăjit în puțin ulei bacon tăiat bastonașe, tot de la Lidl, cred că le știți, dacă frecventați Lidl, mie mi se par vitale alea, de cîtva timp încoace, le folosesc la multe preparate. Dacă am vreo șuncă, costiță care nu se mai mănîncă, foarte bine, o pun pe aia. Într-o tavă mai înaltă pun legumele scurse de apă, baconul, cuburi de parmezan, parmezan ras, mai ales dacă am ceva mai vechi sau uscat, dacă e încă bun de consumat ca atare nu pun nimic. Bat vreo 3-4 ouă cu vreo 200-300 ml de smîntînă de gătit, condimentez cu schinduf și piper, sărez, torn amestecul ăsta în tavă peste buchețelele de conopidă și broccoli și bacon, pun deasupra felii de brînze de genul celor de mai sus sau rase, dacă-s prea uscate, bag la cuptor la temperatură mare, 200-210 grade pentru vreo jumătate de oră și gata, se face o mîncare genială, în care poți să pui tot ce nu-ți mai trebuie prin frigider. Uite-o mai jos într-o fază avansată de topire, era mozzarella, dar încă am mai lăsat-o la rumenit. A fost așa de buuuunăă!

Atasament IMG_20190502_174601_556.jpg


Asta e chiar misto!

Moatza, ai zis ca nu vrei foietaje, dar ce zici de "eclere" :rolleyes: ? Am facut o singura data, cu gandul sa le umplu cu nici nu mai stiu eu ce, dar le-am halit una cate una pana n-am mai avut ce umple.
http://www.dinnerwit...gouda-gougeres/

#354 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 07 May 2019 - 07:19 AM

ooo, merci, sunt ceva idei pe-aici, ar tb sa ma hotarasc :rolleyes:
va zic ce-am facut!

ce misto par eclerele alea cu gouda...si afara e si o vreme buna de cuptor... :rolleyes: :director:

#355 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 May 2019 - 08:25 AM

O da, adi, buna ideee cu gougerele
le-am facut la o zi de-a lui Marco cu reteta stellei
E o idee dată de Stella, eu eclerele le-am făcut cu reţeta mea şi am adăugat cantitatea de brinză corespunzătoare. Am făcut aluatul de ecler din 3 ouă mari (reţeta e pentru 4 dar ouăle astea erau prea mari), 180 ml lapte, 70 gr unt, 100 gr făină, un strop de sare, cind era gata am adăugat 180 gr de ementhal ras, le-am copt 20 de minute la 200°C şi 15 minute la 175°C pentru că le-am făcut mari, in formă de quenelles deci cit intra intr-o lingură. Sunt excelente, eu cum s-au răcit cum le-am băgat la congelator că deja “gustasem” prea multe. Simbătă dimineaţa le-am scos de la congelator şi inainte de a le servi le-am incălzit puţin in cuptor.

#356 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 07 May 2019 - 09:03 AM

inteleg ca daca faci reteta obisnuita de eclere, dar adaugi in plus branza, ele se infoaie frumos?
nu tb inlocuit niciun ingredient, doar adaugata branza?
n-am timp acum, dar tb sa studiez comparativ retetele :rolleyes:
mi se pare o idee f misto :rolleyes:

#357 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 May 2019 - 09:07 AM

Vezi postareamoatza, la 07 May 2019 - 09:03 AM, a spus:

inteleg ca daca faci reteta obisnuita de eclere, dar adaugi in plus branza, ele se infoaie frumos?
nu tb inlocuit niciun ingredient, doar adaugata branza?

exact
eu, cum ziceam, am preferat sa folosesc cantitatea de ingrediente pe care o fac in mod normal la eclere peste care am adaugat la sfirsit, cind amestecul ar fi fost gata, brinza rasa
am mentinut proportiile dintre cantitatea de ingrediente obisnuite si ce de brinza din reteta indicata de stella care probabil e pe forumul vechi, aici am cautat si n-am gasit
infoiatul e acelasi ca la eclere, poate nitel mai molcute din cite imi amintesc eu, dar gustul e excelent, mult mai gustoase decit eclerul sau choux-ul obisnuit

#358 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 07 May 2019 - 09:13 AM

am vazut ca tu ai pus 3 oua in loc de 4, ca ti s-au parut mari.
am citit undeva ca la eclere chiar poti depasi putin cantitatea de oua, ca asta le face sa creasca de fapt.
vedem!

#359 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 May 2019 - 09:37 AM

Reteta mea de baza e asta, chiar daca acolo sus am pus cantitatea intreaga de lapte, in loc de apa si lapte, am mereu grija sa mentin proportia dintre ingrediente ca sa fiu sigura de reusita

g. 90 apa
g. 90 lapte
un strop de sare
g. 75 unt
g. 100 faina
3 oua medii (de regula un ou mediu mi se pare ca are 70 de gr cu coaja cintarit)

de depasit cantitatea de oua, nu's ce sa zic, important parerea mea e sa nu fie aluatul prea lichid pentru ca mi-e frica ca dupa aia n-or sa se umfle

#360 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 07 May 2019 - 11:43 AM

Aaa, mi-am mai adus aminte de ceva, un aluat excelent pentru orice, dar mai ales la sărățele, în care ingredientul poate fi și genul ăsta de brînze. ca să nu mai zic de aluatul cu ulei de măsline și vin, în care poți să pui și o cantitate de brînză, apoi înfășori măsline verzi în acest aluat și le coci, o nebunie!


Îmi permit să pun link pe blogul meu, că nu am timp să preiau aici explicațiile :rolleyes:

https://www.gardaculinara.ro/saratele/

Uite o poză :rolleyes:

Imagine atasata: monthly_05_2019/post-233-0-11252300-1557222099.jpg

Arata acest topic


  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

15 useri citesc topicul
0 membri, 15 vizitatori, 0 utilizatori anonimi