Forum Culinar: Am ingrediente, n-am idei - Forum Culinar

Salt la continut

  • 19 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Am ingrediente, n-am idei - cum putem folosi diverse ingrediente

#41 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 04 July 2011 - 12:13 PM

Vezi postareaizuk, la 04 July 2011 - 08:59 AM, a spus:

Am un borcan de unt de arahide care sta singurel si suparat in dulap , nu-l vrea nimeni , desi a fost cumparat cu intentia de a fi consumat .In ce-l pot baga , sa ma scap de el?


eu nu stiu decat fursecuri/biscuitei

daca vrei iti pot trimite cartea Martha Stewart's cookies pentru inspiratie.


Si inca o reteta care nu e in carte, dar pe care am facut-o si stiu sigur ca e buna:

amestecul 1
1/4 cup (50 g) zahar
1/4 cup (65 g) unt arahide
1/4 cup (57 g) margarina (merge si mai putin)
1/4 cup (50 ml) sirop artar
1 ou

amestecul 2
3/4 cup (100 g) faina
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

se omogenizeaza amestecul 1 si se adauga peste faina cu praful de copt si bicarbonatul. o sa rezulte ceva ca o crema groasa sin care se ia cu lingurita si se pune in tava. pentru ca la copt gramajoarele se latesc, eu am bagat crema la frigider pentru 15 min si am incins bine cuptorul la 350F (foc potrivit). gramajoarele se pun la distanta unele de altele ca sa nu se lipeasca.
cand se scot din cuptor se lasa sa se raceasca in tava.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#42 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 18 October 2011 - 05:57 PM

Help!

Am urmatoarele:
- 200gr somon afumat extra calitate
- 100gr rucola

Ma bate gandul sa fac niste paste... calesc niste usturoi, apoi somonul si apoi pun pastele peste cu puina apa iar la sfarsit pun si rucola

ce parere aveti? am nimerit vreo reteta sau o sa fie un esec total?

as putea pune si boabe de porumb... ar iesi ca o salata calda?

#43 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 18 October 2011 - 06:03 PM

cu ingredientele tale eu stiu doar salata: pat de ruccola, deasupra feliutele de somon afumate, stropite cu maslins si balsamic si scaglie (fasii) de parmezan, daca ai si un avocado il tai si pe ala feliute .

cu somon afumat stiu paste tagliatelle cu sos alb (calesti putin usturoi si eventual ceapa), o cutiuta de smantana de gatit, arunci acolo somonul si mirodeniile de-ti plac, de tipul piper, oregano/salvia si capere. Tu care nu folosesti smantana cred ca poti sa pui un pic de sos de rosii in loc. Daca vrei rucola numai dupa ce iei de pe foc zic eu. Dar eu nu am incercat paste cu ruccola, dar stiu ca la pizza se pune la sfarsit dupa ce o scoti din cuptor.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#44 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 18 October 2011 - 06:28 PM

Mersi Daniella

#45 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 October 2011 - 10:48 PM

Eu personal n-as amesteca rucola cu somonul afumat, sunt 2 chestii cu gusturi mult prea pronuntate.
Poti face pastele cu somon, sau tartine cu somon si rucola o pui in salata :-*

#46 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 19 October 2011 - 12:04 PM

Mersi Adriana, nu m-am atins inca de ele si bine am facut :floare:

#47 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 19 October 2011 - 03:10 PM

Sau poti sa folosesti la un tort cu pumpernickel(paine neagra,neagra de tot,de secara),reteta La Chef-A de la ultimul concurs.Sau o varianta mai rapida ungand cu crema Philadelphia,punand bucatele de somon si rucola intre felii.
Eu folosesc des combinatia rucola-somon afumat,pentru ca la noi merge,dar recunosc,nu am mari cunostinte in 'ce se combina cu ce',pentru ca si rucola am descoperit-o recent,fiind cam sceptica fata de ea la-nceput.

#48 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 19 October 2011 - 03:23 PM

Mersi Ellany, uite o idee f faina. Mai trebuie sa fac rost de paine de secara.

#49 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 19 October 2011 - 06:41 PM

Cu placere,sper sa-ti/va placa orice decizi sa faci.

#50 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 November 2011 - 03:41 PM

May day, mayday!
Am somni(pesce gatto) vii ce fac cu ei dupa ce-i asasinez?

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-9-13213644999503.jpg

#51 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 15 November 2011 - 03:44 PM

Vezi postareaEataly, la 15 November 2011 - 03:41 PM, a spus:

May day, mayday!
Am somni(pesce gatto) vii ce fac cu ei dupa ce-i asasinez?

Atasament IMG_9794.JPG


Cam ce greutate au somoteii?
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#52 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 November 2011 - 03:50 PM

Au vro 20-25 cm fiecare.

#53 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 15 November 2011 - 08:43 PM

eu i-aş face în stil cajun (backened): îi dai prin unt topit şi pe urmă îi tîrâi printr-o mixtură de condimente şi ierburi care includ cimbru, ardei iute uscat, boabe de piper măcinate mare de tot, sare, pudră de usturoi şi de ceapă. aşa infofoliţi, îi frigi în tigaie de fontă sau orige altă tigaie în care poţi încinge uleiul la temperaturi ridicate.

#54 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 15 November 2011 - 09:10 PM

Am furat o reteta de pe net .
Suna bine .


Imagine postataSomn la cuptor :

Ingrediente:

  • somn
  • diverse legume: cartofi, ardei, roşii, usturoi (uscat şi verde), ceapă
  • suc de roşii
  • puţin unt
  • ulei
  • condimente: sare, piper, cimbru, busuioc


Cum se face:

Somnul se spală, se curăţă, se porţionează şi se sărează. Se prăjeşte puţin, pe fiecare parte, în ulei. Legumele se spală, se taie şi se înăbuşă, împreună cu untul, în uleiul în care s-a prăjit peştele (mai puţin roşiile), iar spre final se adaugă sucul de roşii, usturoiul şi condimentele. Se lasă să dea câteva clocote şi, când sunt gata, se pun în tavă, iar peste ele se pune peştele. Deasupra se pun felii subţiri de roşii, peste care se presară puţin cimbru şi piper. Tava se ţine în cuptor 15-30 de minute


Si alta :

Somn la cuptor cu ciuperci




Ingrediente:

  • 1 kg somn;
  • 200 grame de ceapa;
  • 1 cutie de 250 grame de ciuperci conservate
  • piper boabe
  • piper pisat
  • patrunjel
  • 2 linguri de pasta de rosii
  • 150 ml ulei
  • 100 ml vin alb sec
  • 100 ml apa calduta.
Mode de preparare

Pestele se curata, se împarte în portii, se sareaza si se lasa sa se scurga. Ceapa se taie marunt si se caleste în 100 ml ulei, peste care se pun ciupercile taiate. în acest sote se toarna bulionul, vinul si apa si se lasa sa dea un clocot. Se unge o tava cu ulei, se presara câteva boabe de piper, se aranjeaza bucatile de peste, peste care se varsa sosul de ciuperci, se presara sare, piper pisat, patrunjel tocat marunt. Se coace la cuptor circa 35 de minute. Somul se serveste cald, cu patrunjel tocat pe deasupra
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#55 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 16 November 2011 - 01:57 PM

Vezi postareaDexter, la 15 November 2011 - 08:43 PM, a spus:

eu i-aş face în stil cajun (backened): îi dai prin unt topit şi pe urmă îi tîrâi printr-o mixtură de condimente şi ierburi care includ cimbru, ardei iute uscat, boabe de piper măcinate mare de tot, sare, pudră de usturoi şi de ceapă. aşa infofoliţi, îi frigi în tigaie de fontă sau orige altă tigaie în care poţi încinge uleiul la temperaturi ridicate.


Eu mi l-as fi facut asa, dar copila nu mananca.

Vezi postareaPiscotel, la 15 November 2011 - 09:10 PM, a spus:

Am furat o reteta de pe net .
Suna bine .





M-a inspirat mult prima si-am facut ceva de genul ala.

Multumesc ! :)

#56 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 16 November 2011 - 02:29 PM

Vezi postareaEataly, la 15 November 2011 - 03:41 PM, a spus:

May day, mayday!
Am somni(pesce gatto) vii ce fac cu ei dupa ce-i asasinez?



Iti iei manusi de sarma pentru curatat si o pompa de desfundat chiuveta :)
Ultimul somotei primit de la Braila a produs cantitati impresionante si interminabile de mucus si era mai mult pe jos decat pe masa.

Din capete se face cel mai gustos bors pescaresc.

Feliile au fost excelente si in tigaie si la cuptor.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#57 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 18 November 2011 - 12:09 PM

"Am ingrediente ARE :floare: :floare: "
Idei nu becuri.

Si anume tata, care a avut placerea sa ma faca :?:

L-am intrebat ce sa-i gatesc pentru weekend si mi-a spus: tocana de cartofi cu prune uscate :floare:
Probabil ca-si aminteste ceva din copilaria interbelica, timpuri in care prunele asezate pe lese de nuiele erau afumate. Cred ca dadeau un gust bun. Acum pe piata gasesc doar prune deshidratate in instalatii electrice.

Ma socotesc sa procedez ca la un gulas cu picioci si sa adaug prunele uscate marinate in vin rosu + un pic de otet sa mai contranbalanseze dulceata lor.

Deocamdata am dezosat prunele.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#58 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 November 2011 - 01:07 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 16 November 2011 - 02:29 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 15 November 2011 - 03:41 PM, a spus:

May day, mayday!
Am somni(pesce gatto) vii ce fac cu ei dupa ce-i asasinez?



Iti iei manusi de sarma pentru curatat si o pompa de desfundat chiuveta :floare:
Ultimul somotei primit de la Braila a produs cantitati impresionante si interminabile de mucus si era mai mult pe jos decat pe masa.

Din capete se face cel mai gustos bors pescaresc.

Feliile au fost excelente si in tigaie si la cuptor.


Mi-au zburat si mie din chiuveta, dar pana i-am infipt cutitu' n burta. :floare:

Capetele le-am aruncat. :floare:

Credeam ca daca-s mici au oase multe dar nu a fost asa.

Ma-ai facut curioasa cu mancarea de cartofi cu perje afumate. :?:

#59 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 18 November 2011 - 04:28 PM

Nu prea ma incadrez la topicul asta, da' n-are rost sa fac altul, pentru nelamurirea mea (am o idee, da' n-am ingrediente! :drool:).
M-a pocnit (da' rau de tot) pofta de-o rata facuta la rotisor! N-am mancat niciodata, n-am habar daca sau cum se face, da' mi-e pofta. :santa:
Rogu-va, fie-ve mila de mine si zice-ti-mi daca se merita ori ba sa iau una bucata dihanie macanitoare si cum s-ar proceda. :hug: Fie io mi-s chioara, fie nu se gaseste pe aici o astfel de tehnica.
Ce garnitura recomandati? :drool: (deh, tiganu' tot tigan, ia mana pan' la umar! :P).
Multumiri!

#60 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 18 November 2011 - 05:35 PM

foxyy, vrei de fapt raţă cu pielea croncantă peste tot sau care-i caracteristica rotisorului pe care o vrei la raţă?

Arata acest topic


  • 19 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi