Adriana, la 21 December 2011 - 09:39 AM, a spus:
Dexter, la 20 December 2011 - 04:43 PM, a spus:
eu fac muşchiul după metoda asta şi nu dau greş niciodată, friptura iese foarte fragedă în interior şi crocantă in exterior şi dacă rămîne ceva pe a doua zi o tai felii subţiri şi o mănînc ca mezel:
fac un maclavais de ustuoroi, ceva ierburi gen salvie sau rozmarin şi ulei de măsline, ca un mujdei fără apă, condimentez muşchiu', îl ung cu maclavais, mai fac şi nişte găurici pe care le umplu şi pe ele cu maclavais, coc in cuptor DIRECT pe grătarul cuptorului şi bag o tavă cu apă, un grătar mai jos.
dacă vrei poţi să pui cartofi sau rădăcinoase în tava de dedesubt şi ai şi garnitura gata
Dexter, ceea ce gasesc eu cu nume de muschi de porc e asta, foarte subtire
merge astuia metoda ta? si daca da cit trebuie sa stea la cuptor si la cite grade? ca e subtire tare
Adriana, pentru muschiulet din asta, cel mai bine este sa începi preparatia la tigaie, cu un pic de unt amestecat cu ulei, rumenind muschiul pe toate partile. Eventual flambezi cu calvados sau alt alcool.
Apoi, continui la cuptor, 170-180°C, eventual cu un pahar de cidru de pilda, sau cu un vin alb, pret de 20-30 de minute. Poti sa scapi si cîtiva catei de usturoi întregi, necuratati, primprejur.
Stagiul la tigaie îi da rumeneala uniforma, pe toate fetele, cuptorul desavîrseste operatia de coacere uniforma pîna la centru. Este mai complicat, dar rezultatul este inratabil.
Operatia este valabila pentru orice muschi la cuptor, fie de porc, de vitel, de vita sau de vînat.
P.S. : Uleiul împiedica cît de cît ca untul sa se arda.