Forum Culinar: Am ingrediente, n-am idei - Forum Culinar

Salt la continut

  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Am ingrediente, n-am idei - cum putem folosi diverse ingrediente

#81 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 December 2011 - 09:24 AM

Vezi postareaDexter, la 20 December 2011 - 04:43 PM, a spus:

eu fac muşchiul după metoda asta şi nu dau greş niciodată, friptura iese foarte fragedă în interior şi crocantă in exterior şi dacă rămîne ceva pe a doua zi o tai felii subţiri şi o mănînc ca mezel:
fac un maclavais de ustuoroi, ceva ierburi gen salvie sau rozmarin şi ulei de măsline, ca un mujdei fără apă, condimentez muşchiu', îl ung cu maclavais, mai fac şi nişte găurici pe care le umplu şi pe ele cu maclavais, coc in cuptor DIRECT pe grătarul cuptorului şi bag o tavă cu apă, un grătar mai jos.
dacă vrei poţi să pui cartofi sau rădăcinoase în tava de dedesubt şi ai şi garnitura gata

Am priceput! Multamesc! :tongue3:
Tre' sa fac rost de frunze de salvie intregi. Am ceva, da'-s de alea macinate (adicatelea pudra de-acu'). Si nu-s sigura daca mai am rozmarin. Tre' sa verific. Sau, mai sigur, iau o cracuta, sa am, de orice eventualitate! =))

#82 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 December 2011 - 09:25 AM

Vezi postareazerda, la 20 December 2011 - 05:08 PM, a spus:

Uite o idee cum am facut eu de un Craciun: am pus muschiul cu sare, piper si boia, l-am lasat vreo 30 de minute, cand sarea incepe sa scoata apa, l-am tavalit prin malai, l-am pus in cuptor cam la 180 de grade pana mi-a placut cum arata! Nu s-a uscat din cauza malaiului, nu am pus nimic in tava, dar tu poti pune legume sa se coaca.
Deasemenea poti sa-l impanezi cu usturoi,inainte sa-l imbraci in malai, dar eu aveam atunci o faza fara usturoi.
Vezi daca te inspira:
asta era o bucata,ce ramamasese nedevorat, a mers bine cu orice garnitura vrei tu!!

Buna idee, multumesc!!! :tongue3:

#83 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 December 2011 - 09:26 AM

Vezi postareaEataly, la 20 December 2011 - 05:45 PM, a spus:

Uite ce de idei!

Ooooooooo, da! :D Ca un grigore ce sunt, n-am cautat sa vad ce retete de muschiuleti sunt pe aici! :tongue3:
Chiar ma bucur ca am luat o bucatana barosana. Pot sa fac mai multe feluri de friptura. =))

#84 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 December 2011 - 09:28 AM

Vezi postareamoatza, la 20 December 2011 - 05:49 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 20 December 2011 - 03:33 PM, a spus:

:tongue3: Sar'na! Poti detalia un pic?


as toca nu prea marunt caise, curmale si prune uscate la fum, doar ptr culoare un pic de ardei rosu. si cu asta as umple rulada.

sosul din tava+vin rosu, se reduce sosul, se potriveste de sare, piper si ca sa inmoi aciditatea vinului as pune niste miere sau ca sa se asorteze, putin gem de caise blenduit fin.

cand servesc, as presara alune prajite sarate pe deasupra. sau nuci. nu fistic, prea multe arome. nici la fructe n-as folosi smochine, din cauza de seminte.

garnitura as pune avocado+ceapa rosie+smantana slaba, ca sa fie un pic mai acruta sau chiar iaurt cremos, deasupra tot alune prajite tocate.

:D Asta chiar trebuie incercata!!! =)) Parca simt aromele..... :D
Ma duc sa-mi fac o cana cu ceai. Ca n-am de unde hali bunataturi la ora asta.

#85 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 December 2011 - 09:39 AM

Vezi postareaDexter, la 20 December 2011 - 04:43 PM, a spus:

eu fac muşchiul după metoda asta şi nu dau greş niciodată, friptura iese foarte fragedă în interior şi crocantă in exterior şi dacă rămîne ceva pe a doua zi o tai felii subţiri şi o mănînc ca mezel:
fac un maclavais de ustuoroi, ceva ierburi gen salvie sau rozmarin şi ulei de măsline, ca un mujdei fără apă, condimentez muşchiu', îl ung cu maclavais, mai fac şi nişte găurici pe care le umplu şi pe ele cu maclavais, coc in cuptor DIRECT pe grătarul cuptorului şi bag o tavă cu apă, un grătar mai jos.
dacă vrei poţi să pui cartofi sau rădăcinoase în tava de dedesubt şi ai şi garnitura gata

Dexter, ceea ce gasesc eu cu nume de muschi de porc e asta, foarte subtire
Imagine postata
merge astuia metoda ta? si daca da cit trebuie sa stea la cuptor si la cite grade? ca e subtire tare

#86 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 21 December 2011 - 03:15 PM

Vezi postareaDexter, la 20 December 2011 - 04:43 PM, a spus:

eu fac muşchiul după metoda asta şi nu dau greş niciodată, friptura iese foarte fragedă în interior şi crocantă in exterior şi dacă rămîne ceva pe a doua zi o tai felii subţiri şi o mănînc ca mezel:
fac un maclavais de ustuoroi, ceva ierburi gen salvie sau rozmarin şi ulei de măsline, ca un mujdei fără apă, condimentez muşchiu', îl ung cu maclavais, mai fac şi nişte găurici pe care le umplu şi pe ele cu maclavais, coc in cuptor DIRECT pe grătarul cuptorului şi bag o tavă cu apă, un grătar mai jos.
dacă vrei poţi să pui cartofi sau rădăcinoase în tava de dedesubt şi ai şi garnitura gata


ca sa nu mai murdariti cuptorul (se stropeste de la carne) si gratarul, care aveti in zona, este la Ikea o tava cu gratar exact pt asa ceva. La mine aia toarce intr-una cand e de fripturision indiferent ca-s felii (ceafa, cotlet, file), muschiulet, caranti etc

de fapt au doua variante, una teflonata si una de inox

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13244733033413.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#87 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 21 December 2011 - 03:36 PM

o tava din asta am si eu. Am cumparat-o special pentru curcan, dar am facut si alte zburatoare. Cu muschi nu am incercat, dar urmatoarea fripturica asa am sa o fac, cu metoda Dexter.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#88 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 December 2011 - 03:45 PM

Vezi postareaDaniella, la 21 December 2011 - 03:15 PM, a spus:

Vezi postareaDexter, la 20 December 2011 - 04:43 PM, a spus:

eu fac muşchiul după metoda asta şi nu dau greş niciodată, friptura iese foarte fragedă în interior şi crocantă in exterior şi dacă rămîne ceva pe a doua zi o tai felii subţiri şi o mănînc ca mezel:
fac un maclavais de ustuoroi, ceva ierburi gen salvie sau rozmarin şi ulei de măsline, ca un mujdei fără apă, condimentez muşchiu', îl ung cu maclavais, mai fac şi nişte găurici pe care le umplu şi pe ele cu maclavais, coc in cuptor DIRECT pe grătarul cuptorului şi bag o tavă cu apă, un grătar mai jos.
dacă vrei poţi să pui cartofi sau rădăcinoase în tava de dedesubt şi ai şi garnitura gata

ca sa nu mai murdariti cuptorul (se stropeste de la carne) si gratarul, care aveti in zona, este la Ikea o tava cu gratar exact pt asa ceva. La mine aia toarce intr-una cand e de fripturision indiferent ca-s felii (ceafa, cotlet, file), muschiulet, caranti etc

de fapt au doua variante, una teflonata si una de inox

Am vazut si eu tavi din astea. Par practice, dar inca n-am apucat sa iau. Oricum, am una adanca si as putea s-o folosesc, cred.... :scratch:

#89 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 21 December 2011 - 05:23 PM

Vezi postareaFoxyy, la 21 December 2011 - 03:45 PM, a spus:

Am vazut si eu tavi din astea. Par practice, dar inca n-am apucat sa iau. Oricum, am una adanca si as putea s-o folosesc, cred.... :scratch:


Daca ai si un gratarel de ala de iarba verde sa sprijini peste tava ta e f bn, ca altfel eu o data am facut fripturi la grill direct pe gratarul cuptorului (la mama) si apoi am frecat de mi-a iesit osanza pe nas...

eu am luat-o pe cea teflonata acu vreo 3 ani, dar s-a dus teflonul la masina de spalat vase, asa ca o sa o arunc dupa ce o iau pe cea de inox. Tava in sine nu o folosesc, ca am altele, asa ca nu ma intereseaza nici daca e arsa ca in prezent. Am luat si soacrei si mamei si matusii si toate dau navala sa le foloseasca. Si ciomperci si alte leguminoase fac asa si ies ca la gratar.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#90 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 21 December 2011 - 06:05 PM

foxyy, dacă n-ai ierburi nu-i bai, merge şi numa' cu usturoi

adriana, din ce îmi dau seama din poză, al tău e muschiuleţ de porc, din ăla care nu trece de 500-700g. nu am incercat niciodată reţeta asta cu muşchiuleţ dar nu are de ce să nu meargă. am aplicat metoda la tot felul de cărnuri (mielul e belea) şi toate au ieşit bune.
cuptorul merge la 180-200 C iar durata depinde de mărimea cărnii, cînd e rumenită frumos pe dinafară o verific in interior cu termometru de carne şi gata. în cazul muşchiuleţului, se va face foarte repede, probabil 20-30 de minute.

dani, e posibil să meargă şi in tava cu grătar, ce nu mi-e clar e, dacă are destul aer pe dedesubt să se sigileze şi să se croncănţească frumos pe toate părţile.

#91 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 21 December 2011 - 06:48 PM

Vezi postareaAdriana, la 21 December 2011 - 09:39 AM, a spus:

Vezi postareaDexter, la 20 December 2011 - 04:43 PM, a spus:

eu fac muşchiul după metoda asta şi nu dau greş niciodată, friptura iese foarte fragedă în interior şi crocantă in exterior şi dacă rămîne ceva pe a doua zi o tai felii subţiri şi o mănînc ca mezel:
fac un maclavais de ustuoroi, ceva ierburi gen salvie sau rozmarin şi ulei de măsline, ca un mujdei fără apă, condimentez muşchiu', îl ung cu maclavais, mai fac şi nişte găurici pe care le umplu şi pe ele cu maclavais, coc in cuptor DIRECT pe grătarul cuptorului şi bag o tavă cu apă, un grătar mai jos.
dacă vrei poţi să pui cartofi sau rădăcinoase în tava de dedesubt şi ai şi garnitura gata

Dexter, ceea ce gasesc eu cu nume de muschi de porc e asta, foarte subtire
merge astuia metoda ta? si daca da cit trebuie sa stea la cuptor si la cite grade? ca e subtire tare


Adriana, pentru muschiulet din asta, cel mai bine este sa începi preparatia la tigaie, cu un pic de unt amestecat cu ulei, rumenind muschiul pe toate partile. Eventual flambezi cu calvados sau alt alcool.
Apoi, continui la cuptor, 170-180°C, eventual cu un pahar de cidru de pilda, sau cu un vin alb, pret de 20-30 de minute. Poti sa scapi si cîtiva catei de usturoi întregi, necuratati, primprejur.

Stagiul la tigaie îi da rumeneala uniforma, pe toate fetele, cuptorul desavîrseste operatia de coacere uniforma pîna la centru. Este mai complicat, dar rezultatul este inratabil.
Operatia este valabila pentru orice muschi la cuptor, fie de porc, de vitel, de vita sau de vînat.

P.S. : Uleiul împiedica cît de cît ca untul sa se arda.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#92 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 21 December 2011 - 07:05 PM

Vezi postareaDexter, la 21 December 2011 - 06:05 PM, a spus:

[...] e posibil să meargă şi in tava cu grătar, ce nu mi-e clar e, dacă are destul aer pe dedesubt să se sigileze şi să se croncănţească frumos pe toate părţile.


Dexter, am incercat pe o pulpa de miel (dezosata) si pot sa-ti spun ca iese o crusta frumoasa pe toate partile. (e drept ca nu scapi de frecat tava dupa ce-ai facut friptura intr-insa :scratch:)

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata




#93 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 21 December 2011 - 07:11 PM

Vezi postareaDexter, la 21 December 2011 - 06:05 PM, a spus:

dani, e posibil să meargă şi in tava cu grătar, ce nu mi-e clar e, dacă are destul aer pe dedesubt să se sigileze şi să se croncănţească frumos pe toate părţile.


pai probeaza, folosind functiunea grill, la temp pomenita de tine, cu freo 2 felii de ceafa si o sa vezi rezultatul. Eu zic ca se rumeneste si crocanteste pe ambele parti.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#94 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 21 December 2011 - 07:20 PM

Vezi postareauptown girl, la 21 December 2011 - 07:05 PM, a spus:

Vezi postareaDexter, la 21 December 2011 - 06:05 PM, a spus:

[...] e posibil să meargă şi in tava cu grătar, ce nu mi-e clar e, dacă are destul aer pe dedesubt să se sigileze şi să se croncănţească frumos pe toate părţile.


Dexter, am incercat pe o pulpa de miel (dezosata) si pot sa-ti spun ca iese o crusta frumoasa pe toate partile. (e drept ca nu scapi de frecat tava dupa ce-ai facut friptura intr-insa :)) [/center]


valeu ce bine arata :lol: ! sa va fie de bine! vad ca te-ai imprietenit iar cu bucatareala :scratch: ...intr-o vreme te intorsesei cu spatele la dumneaei =))

de frecat tava zic ca e mai facil decat de frecat cuptorul pe toate partile si ditamai gratarul de cuptor. +k mai merge aruncata si la masina de vase dupa ce scoti zgrunturii de pe ea, pentru touche final de degresare si stralucire

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#95 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 21 December 2011 - 07:35 PM

Vezi postareaDaniella, la 21 December 2011 - 07:11 PM, a spus:

pai probeaza

proba-ma-ş şi n-am cum, că n-am tăvi de metal, de câţiva ani, tot ce bag în cuptor este ori direct pe grilă ori in vase de lut ...

#96 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 21 December 2011 - 07:37 PM

Vezi postareaDexter, la 21 December 2011 - 07:35 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 21 December 2011 - 07:11 PM, a spus:

pai probeaza

proba-ma-ş şi n-am cum, că n-am tăvi de metal, de câţiva ani, tot ce bag în cuptor este ori direct pe grilă ori in vase de lut ...


si nu se stropeste tot cuptorul si tb sa freci la el de-ti iese osanza pi nas?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#97 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 21 December 2011 - 07:53 PM

nu se stropeşte că n-are cine stropi , sucurile cad in tava de jos şi acolo nu stropeşte nime' Imagine postata , numa' grila se mîzgăleşte un pic, dar se curăţă foarte usor cu buretele de sârmă Imagine postata

editai să bag nişte zâmbilici, că la a doua citire mi s-a părut prea serios tonu' Imagine postata

#98 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 December 2011 - 09:15 PM

Mersi baieti.
Da, Dexter, e de porc muschiuletul, crezusem ca despre el se vorbea.
Am tava dintr-asta si eu dar nu's de ce am folosit-o de putine ori, cred ca din cauza ca mi-e sila sa o curat :lol:
Mon cher, la flambat te las pe tine ca te pricepi mai bine :scratch:
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-1324494927225.jpg

#99 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 21 December 2011 - 09:27 PM

Vezi postareaAdriana, la 21 December 2011 - 09:15 PM, a spus:

Da, Dexter, e de porc muschiuletul, crezusem ca despre el se vorbea.


eu prima oară cred că vorbeam de cotlet dezosat. poza lui foxyy nu arată a muschiuleţ ci a tăietura astalaltă care se pretează foarte bine direct pe grilă

#100 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 December 2011 - 09:35 PM

pai de aia am intrebat ca mi se parea mie ca ne gindeam la 2 bucati diferite :rolleyes:
da' care poza?

Arata acest topic


  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

15 useri citesc topicul
0 membri, 15 vizitatori, 0 utilizatori anonimi