Am ingrediente, n-am idei - cum putem folosi diverse ingrediente
Postat 21 December 2011 - 09:45 PM

Postat 21 December 2011 - 10:34 PM
Postat 21 December 2011 - 10:39 PM
Dexter, la 21 December 2011 - 07:53 PM, a spus:

editai să bag nişte zâmbilici, că la a doua citire mi s-a părut prea serios tonu'

atunci la mine nu'sh cre a fost problema, dar cand am incercat a face grill DIRECT pe gratarul de la aragaz, friptura a fost foarte buna, zici ca era gratar la iarba verde, darrrr cuptorul meu dupa

tava teflonata se curata mai usor, dar nu e durabila, stratul de teflon se zgarie si apoi o ia la vale usor
tavile/vasele de inox se curata mai greu, dar sunt durabile si se pot folosi agenti de curatare agresivi, fara a le deteriora ...
tu si cu si fara zambilici, tot ai un ton prietenos, stai tranchilo

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 21 December 2011 - 10:41 PM
Foxyy, la 21 December 2011 - 10:34 PM, a spus:
ce mai tura-vura, lasati Dexterul, nu-l incoltiti! deci: ai un muschi de porc, de-al mare, de la spate adica. Ala sbtirel si scurt e de la pulpita ... cel putin asa intuiesc/cred
dar ce e eggnoggu? pe noi nu ne servesti?

Postat 21 December 2011 - 11:45 PM
Postat 23 December 2011 - 01:39 PM
am doi heringi afumati, cum sa-i pregatesc? ceva rapid, care sa nu ceara mult timp
multumesc de ajutor
Postat 23 December 2011 - 04:05 PM
Am jumatate de kg de smantana, exista posibilitatea sa fac un cheesecake din ea? Intarita cu ceva gelatina? am si mascarpone juma de kg, dar nu am branza de vaci sau similar.
Daca nu am tava cu peretii detasabili, cum pot proceda cu montajul unui cheesecake?
Postat 23 December 2011 - 04:32 PM
Daniella, la 23 December 2011 - 04:05 PM, a spus:
Danie', am doi, marisori, asa ca pot pregati mai multe feluri (nu o data, ci pe rand)
imi pare rau ca nu te pot ajuta si eu cu o parere in ceea ce priveste ceesecake-ul, eu nu ma impac prea bine cu genul asta de prajitura si nu-l prepar.
multumesc de sfat si spor la ce faci
Postat 23 December 2011 - 04:52 PM
bristena, la 23 December 2011 - 04:32 PM, a spus:
Danie', am doi, marisori, asa ca pot pregati mai multe feluri (nu o data, ci pe rand)
imi pare rau ca nu te pot ajuta si eu cu o parere in ceea ce priveste ceesecake-ul, eu nu ma impac prea bine cu genul asta de prajitura si nu-l prepar.
multumesc de sfat si spor la ce faci
Eu ti-am scris si la Meniuri, eu fac o mousse si o servesc pe crostoni de paine!
Postat 23 December 2011 - 07:41 PM
Daca nu am tava cu peretii detasabili, cum pot proceda cu montajul unui cheesecake?
Poti incerca mascarpone/smantana = 2/1, amestecat bine sa fie cremos, adaugi si gelatina daca vrei, cu toate ca mascarpone e destul de teapan.
Pentru baza: biscuiti, unt si zahar
In loc de forma detasabila, poti incerca cu o forma de tarta, din aia rotunda, deci o sa arate mai mult ca o tarta decat a cheesecake

Ai mai putea sa pui folie intr-o cratita, pui baza, crema si o dai la congelator cateva ore. In felul asta nu ai emotii cand o scoti din cratita, o sa trebuiasca sa o ridici cu tot cu folie.
O asezi pe platou si o lasi in frigider sa se dezghete incet, peste noapte.
Am uitat sa spun ca daca ai ceva ciocolata, poti sa o topesti si sa o bagi si pe aia in crema. In cazul asta nu-ti mai trebuie gelatina.
Postat 23 December 2011 - 08:27 PM

nu am baut niciodata, dar trebuie sa fie bun. Are si alcoooool?
Postat 23 December 2011 - 09:15 PM
Postat 23 December 2011 - 09:48 PM
Postat 23 December 2011 - 11:12 PM
Am jumatate de kg de smantana, exista posibilitatea sa fac un cheesecake din ea? Intarita cu ceva gelatina? am si mascarpone juma de kg, dar nu am branza de vaci sau similar....................
De ce nu faci terina lui Pisco..
http://artaculinara....rina-de-zmeura/
pe care foxulina a facut-o in varianta mascarpone-smantana

http://artaculinara....ersici-citrice/
Postat 29 December 2011 - 01:50 PM

Acum am alta dilema: am o multime de branzeturi (Cas nesarat, telemea) care mi.e ca nu mai tin mult (si asa mezelurile traditionale le-am aruncat marti ... prinsesera o mazga ... bleah ... nici mezeluri nu mai iau pana la anul ... ).
Loc in congelator nu am. Ce fac cu ele? As face o tarta, un chec, paste, nu stiu ce, dar sa inglobeze cat mai multe branzeturi

Postat 29 December 2011 - 01:53 PM
Daniella, la 29 December 2011 - 01:50 PM, a spus:

Acum am alta dilema: am o multime de branzeturi (Cas nesarat, telemea) care mi.e ca nu mai tin mult (si asa mezelurile traditionale le-am aruncat marti ... prinsesera o mazga ... bleah ... nici mezeluri nu mai iau pana la anul ... ).
Loc in congelator nu am. Ce fac cu ele? As face o tarta, un chec, paste, nu stiu ce, dar sa inglobeze cat mai multe branzeturi

http://artaculinara....__1
Sau checul Stellei, am impresia ca are branza
Postat 29 December 2011 - 05:10 PM
macaroane cu branza la cuptor...
Postat 29 December 2011 - 05:35 PM