Forum Culinar: Am ingrediente, n-am idei - Forum Culinar

Salt la continut

  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Am ingrediente, n-am idei - cum putem folosi diverse ingrediente

#181 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 12 January 2012 - 10:36 PM

Vezi postareaAdriana, la 12 January 2012 - 02:13 PM, a spus:



Vezi postareaEllani, la 12 January 2012 - 01:53 PM, a spus:

Dar rulada aia imi da de gandit,daca oare as face-o calda,punand-o la microunde un pic? :D


adica sa coci rulada de somon la mo? nu stiu ca n-am copt omlete pina acu in mo

Vezi postareaEllani, la 12 January 2012 - 01:53 PM, a spus:

M-a mai trasnit si ideea unui quiche,dar nu stiu daca se foloseste somon afumat la el si in general daca e bun la gust dupa stat la cuptor?

buna, se comporta bine, are doar gust sarat mai pronuntat



Aaaaa,nuuuu,ca nu folosesc MO decat la incalzit,nu ma apuc de altele ca nu vreau explozii si focuri de artificii.Revelionul a trecut deja =)) (doar ca m-as apuca de sfecla ,ca tot a dat Elena sfoara-n tara,dar mai astept).Ziceam sa fac rulada asa cum e,si apoi s-o dau la microunde ca s-o incalzesc,ca parca cea de la Eataly am priceput-o ca aperitiv rece.

De quiche stiu ca am mancat doar o singura data in Paris,dar nici sa ma bati nu-mi aduc aminte daca era somon fume sau obisnuit,de aia si intrebam,sa nu produc vreun monstru.Dar daca zici ca e ok in quiche,inseamna ca a fost fume :D

#182 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 January 2012 - 10:37 PM

Vezi postareaEllani, la 12 January 2012 - 01:53 PM, a spus:

M-a mai trasnit si ideea unui quiche,dar nu stiu daca se foloseste somon afumat la el si in general daca e bun la gust dupa stat la cuptor?

Da =)) , vezi ca Angel are o reteta de quiche fara blat faina! http://artaculinara..../page__st__4260

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#183 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 12 January 2012 - 10:52 PM

Vezi postareaDaniella, la 12 January 2012 - 10:37 PM, a spus:

Da :D , vezi ca Angel are o reteta de quiche fara blat faina! http://artaculinara..../page__st__4260


Ce fain e cu multa lume cu experienta si memorie buna.Numai asa vin ideile fara numar,fara numar (nu,nu-mi plac manelele =)) ,dar expresia daaaaa :D )
Da sa te :D !

#184 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 13 January 2012 - 12:02 AM

tuturor ne place expresia, fara sa ne placa manelele

ma bucur daca ti.am adus aminte de o reteta interesanta :blink:

daca te uiti pe forum, sunt zile cand vin asa de multe retete faine, ca esti naucit, te tot razgandesti si nu mai stii ce sa faci de mancare =))

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#185 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 13 January 2012 - 12:54 AM

Vezi postareaDaniella, la 13 January 2012 - 12:02 AM, a spus:


daca te uiti pe forum, sunt zile cand vin asa de multe retete faine, ca esti naucit, te tot razgandesti si nu mai stii ce sa faci de mancare :rolleyes:


Tre' sa-ti dau dreptate!Cate retete am in asteptare si-apoi vin altele si pana ajung sa fac ceva,trece anul de zile! :floare:

#186 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 10 March 2012 - 08:09 PM

Ajutor!!!!!

Am feliute de dovlecel, zucchini taiat cu mandolina (am taiat prea mult pentru reteta de focaccia cu zucchine :occasion15: )......am nevoie de o reteta pentru a putea folosi acest dovlecel feliat.

#187 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 10 March 2012 - 08:22 PM

Poate tianul ?

#188 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 March 2012 - 11:05 AM

Sau patrunjel si usturoi! http://artaculinara....i-usturoigeany/

Sau omleta cu dovlecei... :)

Invizibilii...http://artaculinara....cei-invizibili/

#189 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 11 March 2012 - 11:07 AM

Vezi postareayoyo, la 10 March 2012 - 08:09 PM, a spus:

Ajutor!!!!!

Am feliute de dovlecel, zucchini taiat cu mandolina (am taiat prea mult pentru reteta de focaccia cu zucchine Imagine postata )......am nevoie de o reteta pentru a putea folosi acest dovlecel feliat.


Dovleceii invizibil ai lui Eataly!
http://artaculinara....cei-invizibili/

PS, scuze, am scris odata cu Genny!Da's 2 voturi pentru invizibili!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#190 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 March 2012 - 11:08 AM

Vezi postareazoazorel, la 11 March 2012 - 11:07 AM, a spus:

Vezi postareayoyo, la 10 March 2012 - 08:09 PM, a spus:

Ajutor!!!!!

Am feliute de dovlecel, zucchini taiat cu mandolina (am taiat prea mult pentru reteta de focaccia cu zucchine Imagine postata )......am nevoie de o reteta pentru a putea folosi acest dovlecel feliat.


Dovleceii invizibil ai lui Eataly!
http://artaculinara....cei-invizibili/

PS, scuze, am scris odata cu Genny!Da's 2 voturi pentru invizibili!

Ha ha! Zoazo am postat in acelasi timp :lol: Gand la gand cu bucurie! :)

#191 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 12 March 2012 - 09:46 AM

Am facut omleta la cuptor..la orele alea nu mi-au venit alte idei.
Da uite ca am uitat tianul si invizibiliii lui Eataly.

Merci dragelor de ajutor :floare: .

#192 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 27 March 2012 - 12:19 PM

Am primit o plasa mare de hrean...ce pot face cu el?

#193 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 27 March 2012 - 01:03 PM

Vezi postareayoyo, la 27 March 2012 - 12:19 PM, a spus:

Am primit o plasa mare de hrean...ce pot face cu el?


Rade-l si pune-l la borcan cu otet sau cu sfecla rosie!
Pune-l in nisip, cum se pastrau morcovii si patrunjelul, la intuneric si racoare.E bun la muraturi.
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#194 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 27 March 2012 - 01:07 PM

Cred ca merge si congelat

#195 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 27 March 2012 - 01:09 PM

Vezi postareayoyo, la 27 March 2012 - 12:19 PM, a spus:

Am primit o plasa mare de hrean...ce pot face cu el?

Da-l incoa! :occasion14:

#196 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 28 March 2012 - 11:26 AM

Vezi postareaFoxyy, la 27 March 2012 - 01:09 PM, a spus:

Vezi postareayoyo, la 27 March 2012 - 12:19 PM, a spus:

Am primit o plasa mare de hrean...ce pot face cu el?

Da-l incoa! :floare:


NO vezi c ate astept sa-ti dau hreanul.

Izuk ai incercat congelat?

L-as pune cumva simplu, adica sa-l pot folosi ca ingredient alta data la alte preparate.

#197 Useril este offline   Amina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 301
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea

Postat 19 June 2012 - 11:24 AM

Am 3 pungi de lapte praf a cate 500g care expira la 1 iulie. Una o fac ciocolata de casa, dar restul?
Si 500 gr de mascarpone, la care nu e graba ca au termen lung, dar eu nu stiu sa fac decat tiramisu din el si de asta ne-am saturat. Daca stiti voi alte retete ( care sa nu ma tina o juma de zi in bucatarie :( ) sunt binevenite!

#198 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 19 June 2012 - 11:31 AM

Vezi postareaAmina, la 19 June 2012 - 11:24 AM, a spus:

Am 3 pungi de lapte praf a cate 500g care expira la 1 iulie. Una o fac ciocolata de casa, dar restul?
Si 500 gr de mascarpone, la care nu e graba ca au termen lung, dar eu nu stiu sa fac decat tiramisu din el si de asta ne-am saturat. Daca stiti voi alte retete ( care sa nu ma tina o juma de zi in bucatarie :( ) sunt binevenite!

Cu mascarpone poti face fel si fel de creme, prajiturele. Una din ele ar fi terina cu fructe. Pisco pusese alte ingrediente, dar eu am folosit mascarpone si e minunata! Nu te tine mult in bucatarie, mai degraba te tine mult in asteptare - dureaza un pic pana se intareste.
Alte retete cu mascarpone ar fi aici, aici, aici sau aici.

Cu laptele praf poti face 2 feluri de ciocolata si astfel consumi 2 pungi. Cu a 3-a.... nu prea stiu ce sa-ti zic sa faci. Tot vreo crema.

#199 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 19 June 2012 - 12:45 PM

una poti s-o mai tii in frigider, ca n-are nimic chiar daca-i trece data. sau fa niste bomboane rafaelo, mai multe, si pastreaza-le in cutie in congelator. scoti la pofta!

#200 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 20 June 2012 - 09:53 PM

Cineva ne-a 'cadonat' niste oua.Multe.Asa incat nu voi reusi sa fac ceva cu ele in viitorul apropiat si nici in frigider n-am loc.
De albusuri stiu ca se congeleaza.Dar galbenusele a incercat cineva vreodata?Sau eventual tot oul,spart intr-un recipient?Oricum le-as utiliza pe urma la copt,dar nu stiu daca ar mai ramane ceva din el cu proprietate de ou dupa decongelare =))

Arata acest topic


  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

17 useri citesc topicul
0 membri, 17 vizitatori, 0 utilizatori anonimi