Forum Culinar: Am ingrediente, n-am idei - Forum Culinar

Salt la continut

  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Am ingrediente, n-am idei - cum putem folosi diverse ingrediente

#221 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 24 June 2012 - 06:03 PM

Ce sa fac rapid si bun cu niste vrabioara de vitel? Multumesc anticipat pt idei :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#222 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 24 June 2012 - 08:06 PM

Vezi postareaDaniella, la 24 June 2012 - 06:03 PM, a spus:

Ce sa fac rapid si bun cu niste vrabioara de vitel? Multumesc

Gratar cu legume grilate sau cu salata ?! :)

#223 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 24 June 2012 - 08:15 PM

Vezi postareaGeany, la 24 June 2012 - 08:06 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 24 June 2012 - 06:03 PM, a spus:

Ce sa fac rapid si bun cu niste vrabioara de vitel? Multumesc

Gratar cu legume grilate sau cu salata ?! :)

depinde de fragezimea carnii... sa nu-i iese gratarul talpa...:)
io fug de carnea de vita ca necuratu' de tamaie...
rapid nu se face, dar mai degraba as face reteta lui Alpha de vita cu bere Guiness, sigura care mie mi-a iesit frageda...

#224 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 24 June 2012 - 09:18 PM

Geany & Iulia multumesc pentru idei :) , doar ca la 8 deja puneam masa.
Neavand mult timp, in vreme ce incalzeam supa copilei, am pus cele 2 vrabioare la marinat 15 min (daca aveam vreme si marinam macar 3 ore, mergeam la sigur) cu zeama de lamaie (fragezeste carnea), sos soia, worcester si praf de ghimbir si am pus pe foc la incalzit grillerul. Am hranit copila . Am scurs si sters carnea.
Am presat vrabioarele sterse si sprayate cu ulei de susan pe grillerul cu capac, incins mediu, unde au stat cam 15 min. Le-am intors la jumatate si cu 5 min inainte sa le scos am pus si marinata si am grabit focul. La finalul nu mai erau zemuri si am stropit bine cu otet balsamic. Am lasat la odihnit 5 min in care am pus masa. Balsamicul cu zeama carnii si marinata scazute complet, s-au facut ca un sos de ciocolata. In timp ce se frigeau vrabioarele si am facut o salata mare asortata din 3 rosii, 3 castraveti, 1 ardei gras, 1 ceapa noua rosie.
Vrabioarele au iesit bune si fragede, in 35 minute cu tot cu marinatul carnii si odihnitul friptutii. :)

Iulia, da-mi, te rog, link la reteta de vita cu bere. mS :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#225 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 24 June 2012 - 10:08 PM

Cum e grillerul cu capac?? Eu stiu doua modele antice ala cu focul de la aragaz in centru si unul de avea mama acasa focul era ca sa zicem situat la prova, in rest nu stiu grillere cu capac decat alea de de afara, cu carbuni, sau gaz.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#226 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 24 June 2012 - 10:13 PM

grillerul cu capac de inox, de la zepter, e ca si restul de vas de la ei (rezultatul are diferenta doar de dungi) , dar are striatii pe baza si e doar putin inalt si cu diametru mai mare, asta :

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2012/post-685-13405688164215.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#227 Useril este offline   AllyMcBeal 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 26 June 2012 - 08:33 AM

Merci, fetelor, de raspunsuri.
Pana la urma am mai pus 30 de borcane, tot asa, semigatita.
Am sa-i dau si sora-mi, care va avea pe iarna bebe, deci ii va prinde bine. Si va mai merge si cu sotul, langa Galati, ca acolo-i cu serviciul si nu-i prea mare bucatar.
Daca mai primesc fasole, o dau asa cum vine, ca ma dor degetele de curatat. (ma uitam la Dr House pe net si desfaceam fasole, seara tarziu)

#228 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 26 June 2012 - 08:40 AM

Multumesc de raspuns, daca ma uit in dulap si vad ca am si grill zepter, vin si ma autoflagelez. Am un set Zepter primit cadou si nu folosesc decat o oala de la ei....
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#229 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 26 June 2012 - 11:28 AM

Vezi postareaDaniella, la 24 June 2012 - 09:18 PM, a spus:

Iulia, da-mi, te rog, link la reteta de vita cu bere. mS Imagine postata

Am copiat "vita cu Guinness" / bere neagra aici

Daca "vrabioara" este ce ma gandesc eu - striploin steak, se face cel mai bine pe gratar si este delicioasa. Pentru tocanite de genul asteia folosesc bucati care nu se preteaza la gratar, ca pulpa
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#230 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 11 September 2012 - 10:16 AM

Am primit multi struguri roz si albi. Ce as putea face cu ei?

#231 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 11 September 2012 - 01:00 PM

Vezi postareayoyo, la 11 September 2012 - 10:16 AM, a spus:

Am primit multi struguri roz si albi. Ce as putea face cu ei?

Jeleu, compot, tarta cu fructe... sau îi congelezi (îi speli, pui bob cu bob pe o tava, îi congelezi, apoi pui boabele în doze. Asa îi poti lua unu cîte unu :) )
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#232 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 11 September 2012 - 01:00 PM

Vezi postareayoyo, la 11 September 2012 - 10:16 AM, a spus:

Am primit multi struguri roz si albi. Ce as putea face cu ei?


Dulceata, compot, prajitura lui Izuk sau oricare prajitura cu fructe...Eu i-as manca asa! Storsi= must...Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#233 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 11 September 2012 - 07:13 PM

Noua ne mai place foarte mult si salata Waldorf,cu struguri,reteta scrisa de Dana aici

http://artaculinara....ge__hl__waldorf

Inteleg ca tu ai o cantitate mare,dar daca faci un pic din una,pic din alta,reusesti sa-i scoti la capat.

P.S Nu stiam ca se congeleaza,Maya.Sunt curioasa daca raman cat de cat la fel la gust,dar n-am decat sa-ncerc,caci am si eu vreo 2-3 kg care trebuiesc urgent plasati pe undeva.

#234 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 11 September 2012 - 07:18 PM

Vezi postareazoazorel, la 11 September 2012 - 01:00 PM, a spus:

.... prajitura lui Izuk sau oricare prajitura cu fructe


La care prajitura a lui Izuk te referi? Da-mi un link sau o reteta pls.

#235 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 11 September 2012 - 07:38 PM

Am vazut-o pe la "ce dulciuri". Am rugat-o pe Izuk sa te-ajute.N-o gasesc si pace!:floare:
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#236 Useril este offline   Myra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 23-March 11

Postat 11 September 2012 - 07:38 PM

Yoyo, cred ca despre asta este vorba:
http://artaculinara....dpost__p__98012.

#237 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 11 September 2012 - 08:27 PM

Multumesc Myra , eu am vazut abia acum mesajul .Despre prajitura din linkul de mai sus este vorba

#238 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 11 September 2012 - 11:15 PM

Merci de ajutor.

#239 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 12 September 2012 - 08:42 PM

Ajutor!!!!!!!

Imi spuneti pls ce cantitati de apa si sare sunt necesare pt a pastra cas-ul pentru iarna? Se mai pune ceva?
Parca deasupra e necesar sa pun putin unt. Nu-i asa?

#240 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 12 September 2012 - 08:46 PM

Vezi postareayoyo, la 12 September 2012 - 08:42 PM, a spus:

Ajutor!!!!!!!

Imi spuneti pls ce cantitati de apa si sare sunt necesare pt a pastra cas-ul pentru iarna? Se mai pune ceva?
Parca deasupra e necesar sa pun putin unt. Nu-i asa?


Cum vrei sa-l pui? Framantat la borcan? In saramura?
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

Arata acest topic


  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

16 useri citesc topicul
0 membri, 16 vizitatori, 0 utilizatori anonimi