Forum Culinar: Am ingrediente, n-am idei - Forum Culinar

Salt la continut

  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Am ingrediente, n-am idei - cum putem folosi diverse ingrediente

#241 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 12 September 2012 - 10:22 PM

Saramura se face simplu: o lingura adanca de sare la un litru de apa.
Daca il pui framantat il sarezi cat vrei tu sa-ti placa tie si-l sigilezi cu unt topit! La mine a mers.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#242 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 13 September 2012 - 06:33 AM

Vezi postareazoazorel, la 12 September 2012 - 08:46 PM, a spus:

Vezi postareayoyo, la 12 September 2012 - 08:42 PM, a spus:

Ajutor!!!!!!!

Imi spuneti pls ce cantitati de apa si sare sunt necesare pt a pastra cas-ul pentru iarna? Se mai pune ceva?
Parca deasupra e necesar sa pun putin unt. Nu-i asa?


Cum vrei sa-l pui? Framantat la borcan? In saramura?

In saramura :floare:.

#243 Useril este offline   Myra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 23-March 11

Postat 13 September 2012 - 07:19 AM

De la Alexandru citire:
"[...] Daca totusi tii cu tot dinadinsul sa o pui la saramura, socoteste cam 30g de sare la litru. Nu uita sa fierbi saramura înainte de a o turna peste brînza. Ar fi bine, daca gasesti, sa pui si 1,5g de clorura de calciu, ca sa rectifici aciditatea saramurei. "
http://artaculinara....post__p__160121

#244 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 16 September 2012 - 12:52 PM

Uite Myra ca nu am stiut ca apa cu sare necesita sa fie fiarta. :pupic:

#245 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 18 September 2012 - 11:19 AM

Vezi postareayoyo, la 12 September 2012 - 08:42 PM, a spus:

Ajutor!!!!!!!

Imi spuneti pls ce cantitati de apa si sare sunt necesare pt a pastra cas-ul pentru iarna? Se mai pune ceva?
Parca deasupra e necesar sa pun putin unt. Nu-i asa?


Vb zoazei cum doresti sa il pui ptr iarna? ce cas este? mai zemos, mai scurs?

Eu daca am cas gras si scurs bine (daca nu il tin eu sa se scurga) apoi o parte din el o macin si framant cu sare mare sa fie oleac mai sarat ca un gust normal sarat , iar alta parte tai felii asa cam de 2 degete pe care le dau prin sare mare si le dau deoparte.

Eu am o barbantza unde imi intra 9,5 kg de branza (un butoias de lemn cu doage special ptr pus branza asa in partile bucovinei. O sa ii fac o poza intr`o zi la barbantza.



Aranjament:

La stana se fierbe barbantza in zer de la cas inainte de folosire.

In barbantza pun un sac de naylon tare, pun branza framantata apoi felii de cas de ala dar prin sare si iarasi framantata si se bate binisor cu mana peste cea framantata si tot asa pina termini branza. Deasupra va fi de cea framantata. Se inchide bine sacul si se bate capacul de lemn cu cerc.

Se poate pune si in borcan la fel si se lasa 2 degete liber pina in gura borcanului apoi se topeste untura si se toarna pina in gura borcanului nu fierbinte untura topita. Se lasa sa se intareasca bine untrura se leaga borcanul si gata. La iarna se ia frumos stratul de untura cu lingura si se consuma din branza. La iarna nu pateste nika ca este foarte frig (se tine undeva la rece borcanul)

Daca doresti sa o pui in saramura, se face saramura sa stea oul deasupra atunci este suficient de sarata daca nu este suficient de sarata saramura, se poate sa se inmoaie branza si primeste gust neplacut si face mazga. Prefer varianta prima ptr ca imi place mai mult decat saramura.

#246 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 18 September 2012 - 11:34 AM

Am trimis Omul la piata sa-mi ia 2 verze...potrivite !
Si ce s-a gandit el ,ca sa-mi faca o bucurie .Mi le-a tocat acolo la oamenii care toaca varza ,pentru varza la butoi.
Asa ca m-am trezit cu el acasa ,cu un sac de 5 kg de varza tocata .Imagine postata
Am facut varza a la Cluj ,varza calita ...si tot mai am vreo 3 kg.
Eu nu vrea s-o murez,dar nici nu vreu sa o pierd .Asadar,cum o pastrez asa dulce ?
Pot sa o pun in congelator asa cruda ?Sau trebuie sa o oparesc un pic inainte de congelat ?
Accept si alte idei .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#247 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 18 September 2012 - 12:07 PM

ce idei mai au si oaminii astia!

n-am congelat niciodata varza cruda. gatita - sigur merge congelata, deci cred c-ar tb fiarta. da' nu stiu daca merita efortul. io n-as face. i-as da salata de varza de 5 ori pe zi, sa se sature!

niste ardei umpluti cu varza tocata, telina si morcov, o muratura de iarna, n-ai vrea?

#248 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 18 September 2012 - 12:32 PM

Varza oparita am congelat, ca se pliaza si intra mai multa in congelator.
Varza cruda chiar nu stiu, poti face o proba pana diseara, o scoti si vezi ce-a iesit. Dar cruda ocupa mai mult spatiu.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#249 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 18 September 2012 - 12:58 PM

Pisco, eu am pus varza cruda la conge, pentru ca îmi ramasese varza buna de la mama din gradina, si mi-era mila s-o las sa se strice. Nu a fost tocata, ci taiata sferturi, fara cotor. Am pus-o asa, ca era loc. S-a comportat bine dupa decongelare. Am tocat-o direct asa congelata si am gatit-o. A fost buna.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#250 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 September 2012 - 01:00 PM

Da si eu am congelat varza cruda tocata si s-a comportat bine cand am gatit-o am pus si am facut prajeala de ceapa morcov si bulion si apoi am pus-o congelata deasupra (ca atunci cand gatesc cu mazare sau pastai congelate) putina apa si afumatura erc..

#251 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 18 September 2012 - 09:06 PM

Eu nu prea mai am loc in congelator ,asa ca am ascultata toate sfaturile voastre si oparit-o in apa cu sare.Sa ocupe mai putin loc .
Am scurs-o bine de apa si am pus-o in 3 pungi din alea mari de 2,5 l.cu zibzar.
Acuma Omul va manca varza gatita tot la trei zile pana o termin,ca mai am si alte planuri pentru spatiul liber din congelator .

Omul se uita lung si la un moment dat zice :
Zau ca nu mi-am imaginat ca 5 kg de varza tocata e asa de mult .Imagine postata
Eu nu l-am certat ,pentru ca in fond el a vrut sa ma scuteasca pe mine de munca.Acuma nu trebuie decat sa deschid punga si s-o arunc in oala.
Pana la urma a avut si el putina dreptate .Imagine postata
No totul e bine cand se sfarseste cu bine.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#252 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 18 September 2012 - 09:12 PM

Saracul om, daca-i faci si pilaf alternativ o sa creada ca e iar in armata! :wacko:
Bine ca ai rezolvat problema!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#253 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 September 2012 - 09:15 PM

Vezi postareaPiscotel, la 18 September 2012 - 09:06 PM, a spus:


Zau ca nu mi-am imaginat ca 5 kg de varza tocata e asa de mult .


:pupic: No ca ma duc la culcare cu imaginea Omului tau inotand intr-o mare de varza! :wacko:

#254 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 18 September 2012 - 10:04 PM

Vezi postareazerda, la 18 September 2012 - 09:12 PM, a spus:

Saracul om, daca-i faci si pilaf alternativ o sa creada ca e iar in armata! :pupic:
Bine ca ai rezolvat problema!


Daca tot ziceam ca i-o servesc tot la trei zile ,zic ca ar mai merge si o zi de fasole in triada asta .Imagine postata
Si apoi : Stang!Drept!Stang!Drept!Imagine postata


Vezi postareaEataly, la 18 September 2012 - 09:15 PM, a spus:

Vezi postareaPiscotel, la 18 September 2012 - 09:06 PM, a spus:

Zau ca nu mi-am imaginat ca 5 kg de varza tocata e asa de mult .


:(( No ca ma duc la culcare cu imaginea Omului tau inotand intr-o mare de varza! :wacko:


Toata casa imi miroase a varza asa ca si eu inot in ea .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#255 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 September 2012 - 11:39 PM

Apoi fa-i si varzari, saracu' om...
eu una mancam o saptamana salata pe saturate.
sau poate si muram oleaca ....sau ardeii aia fantastici burdusiti cu varza, morcov si telina ....wow.

#256 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 11 October 2012 - 08:48 AM

Am primit ghebe! De doi ani oftez ca n-am vazut ghebe, dati-mi idei cum sa le fructific sa nu plang pe urma ca nu am profitat de ele!
Murate ar fi o idee, in zacusca nu-mi vine sa le bag,nu stiu sincer, ma uit la ele si oftez!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#257 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 11 October 2012 - 10:01 AM

Ai multe si vrei idei sau nu sti ce sa gatesti cu ele :floare:

Daca ai multe kg poti:

- 3-4 kg a le amesteci cu 2 cepe taiate marunt si cativa catei de usturoi, le pui intr-o
cratita incapatoare si le sotezi f putin 20 min, le lasi la racit, scurs, le pui in
pungi si la congelat. Cand le scoti la poti pregati simplu cu ceva smantana, sau cu maioneza,
sau cum vrei sunt tare bune :)

-Murate nu am pus dar poate vin fetele cu idei.

- Tocanita cu mujdei de usturoi sau smantana si mamaliguta

- chiftelute cu ghebe

cam atat imi trece acum prin minte.
Imagine postata

#258 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 11 October 2012 - 10:14 AM

Intre timp mi-a venit o idee! Tocmai aia ca nu am multe si m-am decis sa le pun la murat palariile si din codite, fac nici cal nici magar, le calesc cu ceapa si gogosar si usturoi si cand o fi, le scot din congelator si ce mi-o da prin cap atunci, aia fac!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#259 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 11 October 2012 - 10:54 AM

Perfect zerda. Cand le scoti la transformi in tocanita cu mamaliguta, se pare
ca azi am ce am cu tocanitele :floare:
Imagine postata

#260 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 11 October 2012 - 11:40 AM

Vezi postareazerda, la 11 October 2012 - 10:14 AM, a spus:

Intre timp mi-a venit o idee! Tocmai aia ca nu am multe si m-am decis sa le pun la murat palariile si din codite, fac nici cal nici magar, le calesc cu ceapa si gogosar si usturoi si cand o fi, le scot din congelator si ce mi-o da prin cap atunci, aia fac!


Pacat de ele, mai bine le congelezi taiate în bucati, palarii si picioare. Altminteri, ai putea sa pui la uscat dar tot mai bune sînt congelate. Murate se cam duce naibii gustul.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

Arata acest topic


  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

17 useri citesc topicul
0 membri, 17 vizitatori, 0 utilizatori anonimi