Am ingrediente, n-am idei - cum putem folosi diverse ingrediente
#261
Postat 11 October 2012 - 12:01 PM
O sa congelez coditele calite cu ceapa si usturoi, ca am vazut in multe locuri, ca e numai bine daca nu le lasi lichid!
Cu palariile n-am decis inca, dar zacusca nu fac nici sa ma tai!cu o singura exceptie absolut eblouissanta toate zacustile cu ciuperci mancate de mine aveau gust de : morcov, gogosar sau vanata! Eu una depistam ciuperca dupa culoarea intunecata, la gust nu se simtea deloc!
Deci nu m-apuc de experimente, daca aveam 5 kile, poate da!
#262
Postat 11 October 2012 - 12:29 PM
verber, la 08 October 2012 - 01:29 PM, a spus:
am revenit....analize mai bune dar pisicutu are nevoie d AZODYL proaspat caci nu maninca de loc
Azodilul asta blestemat ii va aduce si uree la normalitate dar ii va face sa dispara si anorexia
Saracu e intr un hal.....
Am scris si pe sit ul omului si pe fb cine ne ajuta???
help
PS am gasit prin vara mea in ro dar caut solutii sa l aduc la rece
cunoasteti o firma de curierat ceva?
Mesajul asta nu avea loc aici dar cum era plina de tristete nici nu vedeammm
ar fi bine daca l ar sterge cineva
mumtumesc!
#263
Postat 11 October 2012 - 02:37 PM
zerda, la 11 October 2012 - 08:48 AM, a spus:
Murate ar fi o idee, in zacusca nu-mi vine sa le bag,nu stiu sincer, ma uit la ele si oftez!
Ma oftici, stii? Tocanaaaa!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#264
Postat 16 October 2012 - 09:57 AM
Piscotel, la 18 September 2012 - 11:34 AM, a spus:
Am facut varza a la Cluj ,varza calita ...si tot mai am vreo 3 kg.
Eu nu vrea s-o murez,dar nici nu vreu sa o pierd .Asadar,cum o pastrez asa dulce ?
Pot sa o pun in congelator asa cruda ?Sau trebuie sa o oparesc un pic inainte de congelat ?
Accept si alte idei .
Presupun ca deja ai terminat-o insa pt viitor iti propun sa incerci si supa-ciorba de varza = deliciu.
#265
Postat 16 October 2012 - 10:01 AM
Stiti cumva ceva mancare-garnitura din morcovi?
#266
Postat 16 October 2012 - 10:51 AM
Io nu m-ating de morcov, asa ca la partea a doua, sa zica cine stie! Prajitura?
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#267
Postat 16 October 2012 - 01:07 PM
Tata facea un sos " vanatoresc" cu multi morcovi, multa ceapa, pastarnac, din astea si condimente si-l folosea la carnuri, ma gandesc ca-l poti face si pastra ca pe zacusca!
Mama care iubeste morcovii ca si mine ii toca marunt si-i baga in congelator in pungute!Pentru ciorbe.
La un supermarket am vazut morcovi fragezi-tineri cu mazare pusi in apa cu sare si sterilizati! Aia sunt doar garnitura la ceva.
Deci ai optiuni in functie de spatiul din congelator si de borcane, eu la astea incep sa fiu deficitara...
#268
Postat 16 October 2012 - 01:21 PM
Prajitura cu morcovi, zerda pe cuvant nu se simt morcovii, asa cred ca ai manca si tu
#269
Postat 16 October 2012 - 01:24 PM
Eu nu mananc prajituri decat rar, cu morcovi, sigur nu voi calca limita de 3 pe an!
#270
Postat 16 October 2012 - 01:26 PM
Ei pe tine te servim cu altceva fara morcovi
#271
Postat 16 October 2012 - 01:54 PM
yoyo, la 16 October 2012 - 10:01 AM, a spus:
Stiti cumva ceva mancare-garnitura din morcovi?
uscati, cu resturi de pamant sau nisip pe ei, sanatosi, ii poti pune vertical intr-un borcan mare de sticla, ca ala de muraturi. fara sa pui nimic intre ei, neinveliti in ziar. borcanul legat cu hartie de ziar la gura, dar nu prea strans, mai mult acoperit. la rece intr-un balcon, pivnita - tin destul de mult.
la congelator, tocati, n-as pune, ca se gasesc tot timpul anului in stare proaspata.
am mai auzit de supe de morcovi, cu cardamom, soteuri...da' n-am incercat ca nu ma pasioneaza intr-atat subiectii.
a, am mai auzit de persoane care fac salata boeuf cu morcovi murati sau la otet, in loc de clasicii fierti. si ptr asta pun mai multi la murat.
#272
Postat 16 October 2012 - 02:16 PM
Bunica ma pacalea, facandu-mi placinte cu mere in care radea morcov la greu!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#274
Postat 16 October 2012 - 06:41 PM
Si mama mea tot asa tine morcovii si-acum: in ladita cu nisip, jos, in camara!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#275
Postat 16 October 2012 - 06:57 PM
zerda, la 16 October 2012 - 01:07 PM, a spus:
Daaaaa! Dar sa nu ma scarpini cu morcovi! Promiti?
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#277
Postat 17 October 2012 - 10:25 AM
Dintr-un kg de morcovi, cam 50 gr unt, o lingura de zahar sare si o lingura ulei.
Morcovii curatati taiati rondele se pun in vasul in care am topit untul si lingura de ulei,
amestec un minut doua, pun apa calda pana la nivelul morcovilor cat sa fiarba acestia, cand sunt
aproape gata, adaug zahar, sare si mai nou pun si putin piper alb sau roze .
Alta data la cerere fac o mancarica, la cele de mai sus sotez cu morcovii 2 cepe, adaug
zeama de carne pui sau vita ce ai,si las o jumate de ora la foc mic.Pentru un sos mai cremos
pun in zeama de carne o lingurita amidon sau faina de orez. La sfarsit se amesteca un galbenus cu sosul
cald si se adauga la mancare asa cum dregi o ciorba, daca nu doresti poti renunta la pasul asta.
Si langa mancarica asta pun o friptura uneori in farfurie.
#278
Postat 17 October 2012 - 11:30 AM
#279
Postat 17 October 2012 - 12:28 PM
Eu gatesc pentru ai mei, eu sunt ce care mananca mai usor sau ciugulesc
din ce gatesc, nu am cum sa tin 3 barbati la dieta desi Edi
baiatul cel mare rontaie din salatele mele si chiar accepta uneori salata ca fel
unic, cand are chef.
#280
Postat 17 October 2012 - 12:31 PM
Carmen L, la 17 October 2012 - 12:28 PM, a spus:
Eu gatesc pentru ai mei, eu sunt ce care mananca mai usor sau ciugulesc
din ce gatesc, nu am cum sa tin 3 barbati la dieta desi Edi
baiatul cel mare rontaie din salatele mele si chiar accepta uneori salata ca fel
unic, cand are chef.
Da, mama asa face mancarica asta, si cu cartofi, e mai gustoasa asa, dar e foarte buna si fara. Sper sa va placa.