Forum Culinar: Am ingrediente, n-am idei - Forum Culinar

Salt la continut

  • 19 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Am ingrediente, n-am idei - cum putem folosi diverse ingrediente

#21 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 April 2011 - 08:13 AM

Hi hi hi! Dani',io' in dulcele stil clasic,dar nu te lua dupa mine,asi stropi bine cu zeama de lamaie,asi pune si ceva ceapa rosie taiata marunt,si maioneza si face tartine,ca pe o salata de vinete sau icre,decorate cu felii de masline sau porumb dulce.Sau varianta 2 facut un simplu sos de rosii si pus la urma si pestiucul,si condimentat niste paste cu acest soi de ragu de peste.Cam atat m-ar duce me mine bila. :blink:

Oricum sunt curioasa cum il reciclezi,sa-mi spui si mie. :o

#22 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 April 2011 - 08:17 AM

P.S mai am o idee poti face niste piftelute,ca cele de carne tocata doar ca pui pestiucul asta.

#23 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 April 2011 - 09:59 AM

Vezi postareaGeany, la 05 April 2011 - 08:17 AM, a spus:

P.S mai am o idee poti face niste piftelute,ca cele de carne tocata doar ca pui pestiucul asta.



Exact, asta as face si eu, mai ales ca din cate-am in teles pestele l-ai dat deja prin blender.
Le poti face la cuptor, fara sa le frigi.

#24 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 05 April 2011 - 10:19 AM

Chiftele de peste - Moatza

"am reciclat niste dorada facuta la gratar, dar bineinteles ca se poate si cu peste crud/fiert, totul e sa-l dezosezi cu atentie.

Am pus carnea in robot + niste praz verde, 2 linguri de mujdei (asa am avut eu) tu poti sa pui un catel - doi de usturoi, marar uscat, 2 oua si cca 100gr de paine de secara cam uscata, sare, piper. le-am invartit, s-au amestecat, am portionat chiftele pe care le-am dat prin fulgi de ovaz macinati (poti folosi faina, pesmet) si le-am prajit. au iesit chiar f bune! "

Sau

Chiftele de peste - Adriana

Pestele blenduit, pasat amestecat cu miez de piine muiat in lapte, un pic de pesmet, un pic de faina, un ou, sare. Trecute prin pesmet chiftelele si introduse in cuptor la o temp de 200 C pana se rumenesc cat de mult iti plac.

#25 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 05 April 2011 - 11:31 AM

ahahaha deci se pot face chiftele si cu pestele gata fiert! asta nu eram sigura!
multumesc mult :headbang:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#26 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 24 May 2011 - 01:54 PM

Si pentru ca am foarte multe branzeturi in frigider...unele care chiar expira curand am rugamintea sa-mi dati ceva ideii pentru utilizarea lor.

Tipuri de branzeturiexistente in frigiderul din dotare:

1. telemea de oaie
2. branza de vaca-urda
3. branza de oaie framantata
4. cas-cascaval afumat luat de la stana
5. cascaval normal, simplu luat din comert
6. parmezan
7. Grana padano
8. branza de vaca cu smantana
9. weichkase zubereitung peperoni de la Cavabel
10. Camembert 45% si unul cu verdeata
11. branza tartinabila
12. Vajkrem - tot un fel de branza tartinabila

#27 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 24 May 2011 - 02:30 PM

Yoyo, ai strans nu gluma!

Ma gandesc la un fondue chiar si mai original asa :hello:
apoi o mamaliga cu 304 feluri de branzeturi langa sau prin ea
cascavalurile merg bine dimineata pe paine si facute sub gril
apoi ceva paste cu sos de cateva branzici+smantana dulce

#28 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 24 May 2011 - 02:30 PM

Topeste în olecuta de smîntîna subtire sau lapte cîteva feluri de brînza,adaugi un praf de nucsoara,piper...si gata un sos pentru paste :hello:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#29 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 24 May 2011 - 08:53 PM

Citind ce ati scris mi-a venit ideea ca din branza de vaca sa fac papanasi fierti si eventual ceva tort cu blat de biscuiti.

Branza de oaie framantata cred ca o pot folosi si la acel sos, in omleta, in mamaliga.

Am invatat inca ceva de la voi: sosul de branzeturi :pupic: (sper sa combin bine branzeturile)

Multumesc pentru ca imi sunteti de un real ajutor!!!

#30 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 25 May 2011 - 02:10 PM

yoyo, cu placere!

daca iti iese ceva deosebit, poate ne zici si noua combinatia, sa ne inspire. si sigur poze (ce nu apuc eu sa fac ever!)

#31 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 May 2011 - 08:43 PM

Yoyo,la putinul ce ma pricipesc si eu,uite mie imi plac pachetelele lui Maya,te poti juca cu ce branza vrei parerea mea,si sarata si dulce... :violent1: http://artaculinara....nza-si-stafide/Alte placinte am si eu la imagini si cu aluat fraged si altele(cu foi si poale-n brau) dar nu-ti cunosc gusturile.Daca faci sos cu branze poti condimenta cu el si gnochi (galustele din cartofi) si face si pizza cu mai multe feluri de branze si placintele crete a lui Piscotel,gogosi cu branza,clatite cu branza,cu branza de oi poti face mamaliguta in paturi la cuptor deastea imi vin mie acum in minte,macaroane cu branza,multe dar cum am zis nu-ti cunosc gusturile si daca te intereseaza ceva din ce ti-am scris iti pun linkurile ca sunt toate deaici de pe forum. :)

Asa Edit: :D ca mi-am cam prins urechile peaici :D Ia' ce zice ma-ma-Maya (bllee ca dau si in balbaiala deacu' :D )http://artaculinara....amorza-afumata/merge si cu cascaval ca am facut eu =)) dar si cascaval pane cu sote de ciuperci sau salata sau langa mazarea alba a lui Any ,cam astea sunt gusturile mele ...

#32 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 25 May 2011 - 10:45 PM

Te pup de mii de ori pentru cate ideii mi-ai mai dat......reteta lui Maya e numai buna pentru cascavalul ala afumat de la stana :violent1: .Multumesc.

#33 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 May 2011 - 10:57 PM

Hi hi hi! Ce ma bucur :violent1: ...Eu de idei nu duc lipsa,ba chiar mai dau peafara uneori =)) :)

#34 Useril este offline   Lizura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 18 June 2011 - 07:37 AM

Am caise f dulci si bune si foi filo subtirele de placinta.

As vrea cu caisele sa fac o prajitura si cu foile un fel de placinta sarata.

Aveti idei?
Imagine postata
Imagine postata

#35 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 June 2011 - 07:53 AM

Cu foile ceva branza sarata , ou, apoi facute triunghiuri sau ce forma vrei, in cuptor, sau prajite in ulei.
sau reteta asta a moatzei
http://artaculinara....-branza-sarata/
caisele ori prajitura ori dulceata :biggrin:

#36 Useril este offline   Lizura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 18 June 2011 - 09:40 AM

Vezi postareastella, la 18 June 2011 - 07:53 AM, a spus:

Cu foile ceva branza sarata , ou, apoi facute triunghiuri sau ce forma vrei, in cuptor, sau prajite in ulei.
sau reteta asta a moatzei
http://artaculinara....-branza-sarata/
caisele ori prajitura ori dulceata :floare:

Merci Stela!

Placinta o sa iasa excelenta! Minunata reteta Moatzo!
Si unde pui ca am gasit la magazinul rusesc telemea Dorna, de mi-au iesit ochii ca la melc si la servici se uitau toti la mine ca la urs cind le-am zis ca am gasit brinza din tara mea:))

Acum astept si o reteta de praji buna! Era ceva cu aluat farimitat pe deasupra dar nu stiu daca se preteaza la caise.
Imagine postata
Imagine postata

#37 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 18 June 2011 - 10:46 AM

Vezi postareaLizura, la 18 June 2011 - 09:40 AM, a spus:

Vezi postareastella, la 18 June 2011 - 07:53 AM, a spus:

Cu foile ceva branza sarata , ou, apoi facute triunghiuri sau ce forma vrei, in cuptor, sau prajite in ulei.
sau reteta asta a moatzei
http://artaculinara....-branza-sarata/
caisele ori prajitura ori dulceata :floare:

Merci Stela!

Placinta o sa iasa excelenta! Minunata reteta Moatzo!
Si unde pui ca am gasit la magazinul rusesc telemea Dorna, de mi-au iesit ochii ca la melc si la servici se uitau toti la mine ca la urs cind le-am zis ca am gasit brinza din tara mea:))

Acum astept si o reteta de praji buna! Era ceva cu aluat farimitat pe deasupra dar nu stiu daca se preteaza la caise.


Crumble de caise? Ma tem ca fructul e prea fragil ca sa suporte preparatia. În locul tau, as încerca mai degraba un clafoutis
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#38 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 20 June 2011 - 03:34 PM

Retete de prajituri si dulciuri cu caise:

Prajitura parfumata cu caise si flori de lavanda - KikenHana
http://artaculinara....__1

Prajitura cu branza ricotta si caise - Cristinica
http://artaculinara....__1

#39 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 04 July 2011 - 08:59 AM

Am un borcan de unt de arahide care sta singurel si suparat in dulap , nu-l vrea nimeni , desi a fost cumparat cu intentia de a fi consumat .In ce-l pot baga , sa ma scap de el?

#40 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 04 July 2011 - 09:12 AM

uite niste prajiturici ce le-am facut eu, gasita pe net, tot pt reciclare ca nu-l mananca nimeni, nu stiu de ce l-am cumparat


1 cup (260g) crunchy peanut butter
1 cup (200g) brown sugar
1 tsp bicarbonate of soda
1 egg, lightly beaten
1 cup (185g) dark choc bits

Preheat oven to 200°C. Lightly grease two baking trays and line with non-stick baking paper. Combine peanut butter, sugar, bicarbonate of soda and egg in a bowl. Stir in choc bits.

Roll teaspoonfuls of the mixture into balls and place on the prepared tray. Press lightly with a fork. Bake for 8-10 minutes or until light golden. Leave to cool on the trays then place into an airtight container.



ada nu a mancat ca nu-i plac alunele deloc, sara si D au mancat. mi-au placut si mie chiar daca nu-mi place peanut butter =))

poate mai iti da si altcineva idei, erau si niste cornuri care se faceau cu asta parca?????...nu mai stiu :-h

Arata acest topic


  • 19 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi