Postat 25 March 2010 - 09:30 AM
Cum spusei si dincolo, pun si aici:
Azi mi-am achizitionat o pereche noua de pantofi,si m-am gandit sa va inpartasesc,cateva tipsuri pe care le stiu eu pt.intretinerea si mentinerea in stare buna a pantofilor pt. mai mult timp.
Cand achizitionez o pereche noua de incaltaminte(pantofi,sandale,saboti slapi,etc)ii dau de jur inprejur la toate incheieturile cu un fir subtire de superglue su picatura(cu atentie sa nu manjesc),in felul asta eu port incaltamintea ani de zile fara sa se deslipeasca,deasemeni daca au o aplicatie(brosa,fundita,pietricele,etc)pe dedesupt fara sa se vada ii dau 2-3 puncte de superglue sau picatura in felul asta nu risc la prima ploaie sa le pierd pe strada.
Tote astea le fac ca si masura preventiva incaltamintei noi abea cumparate.
Tocurile,le dau cu nu strat subtire de lac (chiar de unghii)in felul asta tocurile vor fi mereu curate,si nu se vor ciobi'',zdreli asa de usor de la pietricele de exemplu.
Pantofii de piele stie toata lumea ca se dau cu creme cu o periuta moale,apoi se lustruiesc,cu o bucatica de piele intoarsa(deaia de la ochelari),dar cei din imitatie de piele se curata cu o carpa umeda se usuca,cu o carpa uscata,si se lucideaza cu''crema de fata sau de maini'',pantofii de lac se curata cu lapte dulce caldut...
Pt. a indeparta mirosul neplacut din inacaltaminte(mai ales cei sport)se sterg bine in interior cu o carpa inpregnata in alcool sanitar,spirt.
Vf. sireturilur se inmoaie deasemeni in lac de unghii transparent(in felul asta daca se pierde,cade capsa din vf,nu se smotoceste(infloreste) vf. siretului,cine are incaltaminte sport(mai ales copii)stie ce vreau sa spun..
Asta a fost citat de la Geany.
SI de la Octaviuta:
"La pantofi va pot shi eu da un sfat, care pe mine ma ajuta destul de mult. la unele perechi de pantofi care ma strang (ma refer la latimea piciorului, nu la lungime) iau o punga dintr-aceea cu zipp o umplu cu apa, si o indes in partea din fata a pantofului astfel incat tot spatiul gol sa fie umplut. iar daca sunt pantofi cu varful decupat, sa iasa un colt de punga prin decupatura. Apoi ii pun peste noapte in congelator.. stiu ca suna ciudat, dar din cauza cresterii volumului apei inghetate, chiar ajuta!
Sper sa va fie de folos!"
Heave ho, buccaneers ;)