Zuppa di pesce simpla si rapida
#1
Postat 13 March 2011 - 06:26 PM
Am calit un pic de usturoi in putin ulei, in acest moment s-ar putea pune si ardei iute.
primul ingredient, tentacule de calamar, taiate bucatele
le-am aruncat peste ulei si le-am lasat sa fiarba la foc mare, au lasat o multime de apa, le-am scos din oala si le-am pus peste sosul de rosii lasat dupa fierberea caracatitei de aici
http://artaculinara....__0
in aceeasi oala am calit file de peste (persico) taiate bucati (partea cea mai frumoasa a lor am folosit-o la terina lui Eataly (http://artaculinara....rrina-de-peste/ )
am repus deasupra tentaculele de calamar amestecate cu sosul de rosii si caracatita si am adaugat creveti congelati
am adaugat un sos de rosii si legume dens facut de mine foarte bun si putin picant
am adaugat in sfirsit si citeva midii congelate
am lasat la fiert la foc mic
in cel mult jumatate de ora e gata pentru ca pestele e taiat bucatele mici si are nevoie de putin timp, servit pe o felie de piine (ciabatta) unsa bine cu un catel de usturoi,e de o bunatate pe care n-am cuvinte sa v-o descriu
#2
Postat 13 March 2011 - 06:40 PM
#3
Postat 14 March 2011 - 11:21 AM
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#5
Postat 14 March 2011 - 02:23 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#6
Postat 14 March 2011 - 11:38 PM
#7
Postat 15 March 2011 - 12:17 AM
#8
Postat 25 June 2011 - 08:49 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#9
Postat 25 June 2011 - 10:31 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#10
Postat 23 July 2011 - 12:01 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#11
Postat 23 July 2011 - 12:38 PM
Eu am fiert-o circa o jumatate de ora.
#12
Postat 23 July 2011 - 12:45 PM
Atunci sa o congelez pe aia de la scoici, ca eu am congelat-o deja pe aia de caracatita (am fiert-o alalteieri seara). Mai am 0,5 kg de creveti congelati, dar tot cred ca sunt prea putine fructe si prea multa zeama si imi iese deja prea multa, merge macanta si a doua zi/reincalzita? Oricum suntem la masa de amatori doar 2 guri: eu si nepoata, deci cred ca devine prea mult si asa cum bine spui, mai corect ar fi sa impart zemurile in doua portii.
Data trecuta am pus si ardei/gogosar/capia si ghebe maruntele congelate si a mers (dupa gustul meu), dar acum nu am decat ghebe. Ar mai merge alte legume (monti)?
Multumesc
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#13
Postat 23 July 2011 - 12:54 PM
Daca ai congelat-o pe cea de la caracatita foloseste-o pe cea de la scoici, pui si crevetii si apoi vezi daca o pui pe toata sau nu, daca iese prea multa si n-o poti termina in 2 rinduri ce-ti ramine congelezi, asa o ai gata doar de scos din congelator, incalzit si mincat.
Eu legume in supa de peste inafara de rosii nu pun, e o supa de peste nu un minestrone
#14
Postat 01 October 2011 - 09:15 PM
In rest in afara de adaugarea catorva legume in plus si lipsa painicii prajite, am urmat reteta destul de aproape:
Am dunstuit usor intr-o lingura de ulei EV 1 cepsoara rosie si 1 capatana de usturoi taiate maruntel din cutit. Am piperat bine in 5 culori. Am adaugat vreo 4 fileuri de ansoa (vroiam sa scap de borcan din frigi, dar si sa iasa mai picanta) si 2 ardei rosii si foc de iuti, din ghiveciul propriu. Am adaugat 600g mix de fructe de mare. Am lasat cat de o parere, dupa care am stins cu vin. Am procedat in continuare cu adaugarea cozilor de la 1 kg ciuperci champignons (nu au gust care sa acopere pe cel marin) taiate maruntel ca sa scap si de ele din congi. + tije de telina si cateva felii de praz. Le-am lasat sa fiarba un clocot bun, pana s-au inmuiat si lasat aromele si degraba am purces la adaugarea a 500 ml de suc propriu (cu ceva rosii cherry) de caracatita si 500 ml de suc propriu de la fiertul midiilor pe care le incalzisem deja in prealabil. Am asezonat cu maghiran si patrunjel verde tocat. Am ras 2 portii la pranz si 2 seara. Picanta si fooooarte buna, comparativ cu ce am mancat pe la restaurante ... unde defectul de cele mai multe ori este ca e foooooarte, dar fooooarte sarata (mai ales pentru nemancatori de paine). S-a gatat si a mea. Poza n-am ca eu sunt mereu ca o cometa prin bucatarie. Insa asa cum spune si Adriana este de o bunatate pe care nu am cuvinte sa v-o descriu.
Maine vreau sa fac alta, cu creveti si doar cu zeama de la caracatita si ca sa mai variez meniul as vrea sa imi iasa usor diferita, dar sa vad ce inspiratie mai gasesc pe aici pe forum.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#15
Postat 09 January 2015 - 11:17 PM
#16
Postat 16 January 2015 - 11:21 PM
#17
Postat 17 January 2015 - 12:31 AM
Pui si proaspete, sau de regula congelate? cum faci rost de atatea feluri in cantitati asa mici? ceri asa la pescarie?
o fac si eu des, de cand ai pus reteta
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#18
Postat 17 January 2015 - 05:22 PM
La pescarie poti cere ce vrea muschiul tau, ca virgula cantitate. Apoi depinde de ei daca ti le fileteaza curata samd. De regula cei de la pescariile supermarketurilor nu's foarte amabili ca n-au timp, sunt mai amabili cei care vind la piata ca in timp ce tu faci o tura pe la altii ei iti pregatesc tot. Pescarii simple asa ca magazin doar de peste nu's ca n-am nici una in raza mea de actiune.
#19
Postat 17 January 2015 - 06:38 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!