Forum Culinar: Gyoza cu legume - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Gyoza cu legume vegan

#1 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 15 March 2011 - 09:26 PM

Gyoza cu legume

1 ceapa mica taiata marunt
4-5 catei de usturoi tocati marunt
1 lingura ghimbir tocat marunt
3 ciuperci date prin razatoare (de data asta am folosit o cutie mica de ciuperci pe care le-am taiat marunt)
1 cana plina de varza data prin robot (trebuie sa fie marunt taiata)
1 cana morcovi dati prin razatoare
o mana de porumb
sos de soia
1-2 linguri de ulei pentru prajit

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-341-13002166432911.jpg

Se caleste ceapa, usturoiul si ghimbirul.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-341-13002166588606.jpg

Se adauga ciupercile si se lasa pe foc 2 min.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-341-13002167733877.jpg

Se adauga varza, porumbul si morcovul si se lasa la foc mediu pana se inmoaie legumele.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-341-13002167942871.jpg

Se adauga sosul de soia.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-341-13002168195608.jpg

Acum incepe impachetarea. Dupa ce am scos patratelele de foi din frigider mi-am dat seama ca ar fi trebuit sa le cumpar rotunde si nu patrate cum le aveam. Asa ca am inceput sa le tai colturile ca sa le fac oarecum rotunde, :hug: dar curand m-am plictisit si am continuat sa le impachetez asa cum erau, fara sa-mi mai bat capul.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-341-13002168449603.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-341-13002168576565.jpg

Le-am pus pe toate in tava, pe hartie de copt sa nu se lipeasca.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-341-13002168673608.jpg

Apoi le-am pus in tigaie, in uleiul fierbinte si le-am lasat la foc mediu-puternic pana s-au rumenit pe parte de jos. Am adaugat 50 ml apa, am pus capacul si am dat focul mai mic. Le-am lasat pana aproape toata apa s-a evaporat, apoi am scos capacul si le-am intors sa se rumeneasca si pe cealalta parte. Inca 2 min si gata.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-341-13002168767651.jpg

Servite cu sos de soia si orez fiert simplu.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-341-13002168877.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#2 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 15 March 2011 - 09:34 PM

Ce fel de foi ai folosit ?
Ai uns cu ceva margiile sa se lipeasca mai bine ?
Reteta e invitanta si chiar merge bine in zilele fara carne.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#3 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 15 March 2011 - 09:50 PM

foile le-am cumparat de la magazinul chinezesc si se numesc "Shanghai Wrappers". Sunt foi pentru dumpling, eu asa am cerut, numai ca era mai bine daca ar fi fost rotunde, aratau mai elegant in final.

Foile le-am umezit cu apa pe margini ca sa se lipeasca.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#4 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 15 March 2011 - 10:46 PM

Vezi postareaaura, la 15 March 2011 - 09:50 PM, a spus:

foile le-am cumparat de la magazinul chinezesc si se numesc "Shanghai Wrappers". Sunt foi pentru dumpling, eu asa am cerut, numai ca era mai bine daca ar fi fost rotunde, aratau mai elegant in final.

Foile le-am umezit cu apa pe margini ca sa se lipeasca.


Eu unul le iau tot de la chinezi si tai marginile cu paharul :angry:

Aura, felicitari! :rolleyes:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#5 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 15 March 2011 - 11:56 PM

ai dreptate Alexandru, cu paharul ar fi fost cel mai bine sa tai, dar nu mi-a trecut prin cap :rolleyes: Oricum, nu cred ca as fi avut rabdare si nici timp ca toti strigau de foame in jur...
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 March 2011 - 08:58 AM

Aura, din ce tara vine reteta ca imi trebuie tara la indexare.

#7 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 16 March 2011 - 10:01 AM

Japonia, sorella, Japonia!
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#8 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 March 2011 - 10:26 AM

Ok mon cher, mersi! :floare:

#9 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 16 March 2011 - 03:24 PM

Da, gyoza provine din Japonia. Originile ei sunt in China, dar sub denumirea si in forma asta o gasim doar in Japonia. Si ca o parere personala, tot ce japonezii au preluat de la chinezi le-au adaptat dupa gustul lor si rezultatul cateodata e departe de varianta chinezeasca, originala. Mai spun doar ca eu ador bucataria japoneza :floare: iar gyoze as manca de dimineata pana seara.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#10 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 16 March 2011 - 04:01 PM

Mersi de raspuns.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi