Forum Culinar: Mai, curcane ai :) margele - Forum Culinar

Salt la continut

• 9 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Mai, curcane ai :) margele Bijuterii, zorzoane, gablontzuri, tinichelele din doatare

#101 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 20 March 2011 - 08:42 AM

Asta e o bratara de coral cu cercelusi de aur tot cu coral,brosa aur cu coral,le-am primit cadou la Sanremo .

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-405-13006026485022.jpg

Astia sunt cercelusi de argin cu coral,ce-mi place forma sculptata ca un trandafiras,au si frunzulite,si inelul imi place mult modelul.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-405-13006026546791.jpg

Astia sunt niste cercei de argint f. vechi ,i-am primit de la o doamna f. in varsta ii avea de la mama ei care si ea ii avea de la mama ei.Sunt f. fini si-s batuti numa in pietricele fine.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-405-13006026624028.jpg

Aici tot montati in argint,i-am primit cadou la un craciun acum 9 ani.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-405-1300602669028.jpg

Cerceii astia imi place mult forma incarligata de melc,sunt cadou de la mama.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-405-13006026758646.jpg

Acesti cercei sunt un melc de margelute si au fost ai bunicii mele care nu mai e printre noi (de la ea mi se trage atractia spre margele si tot ce luceste :D ,d-zeu sa o ierte ),i-am purtat la o nunta si mi-am facut eu bratara asortata,ca mi se potrivea perfect cu tinuta.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-405-13006026824591.jpg

Bratara asta are Adriana un colier care se asorteaza si cercei.Imi place cum e lucrata.A doua am luat-o de pe strada de la niste copii sarmani,ca le vindeau, imi place cum au lucrat cu siretul(si mai aveam una da' nu o mai gasesc tre' sa-l intreb pe baiatul cel mare,cred ca mi-a confiscat-o)

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-405-13006026894063.jpg

Colierul asta e din Cuba.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-405-13006027022648.jpg

Cam atat momentan.Pt. mine nu conteaza deloc valoarea materiala (nu sunt lucruri costisitoare )dar valoarea lor sentimentala si amintirile,tin la ele f. mult.

P.s Am gasit-o. :biggrin:

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-405-13006072157889.jpg

#102 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 20 March 2011 - 10:39 AM

Maestro,cine are pasiune pt creearea de asa ceva ar tb sa si-o dezvolte.

In palmares am cateva pietre,dar n-as putea spune ca o ador pe una mai mult ca alta, fiecare vine purtata in functie de starea pe care o am.
E adevarat ca tare drag imi este un inel cu onix primit de la sotul meu acum cativa ani.

Geany, asa e, nu valoarea palpabila conteaza ci cea sentimentala.Imi plac cercelusii din margele negre.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#103 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 20 March 2011 - 10:43 AM

Vezi postareaIoana, la 20 March 2011 - 10:39 AM, a spus:

Maestro,cine are pasiune pt creearea de asa ceva ar tb sa si-o dezvolte.

In palmares am cateva pietre,dar n-as putea spune ca o ador pe una mai mult ca alta, fiecare vine purtata in functie de starea pe care o am.
E adevarat ca tare drag imi este un inel cu onix primit de la sotul meu acum cativa ani.

Geany, asa e, nu valoarea palpabila conteaza ci cea sentimentala.Imi plac cercelusii din margele negre.

Sunt f. vechi au fost ai bunicii mele dinspre mama bunica Jana :biggrin: de la ea mi se trage pasiunea de cercei si margele.Bratara cu margele la fel am facut-o eu special pt. ei.
Sunt montati pe clips si 3 siruri de margelute negre cu 2 albe puse pe sarmulita fina si creat acel melc scoica sau ce e ,sunt f. interesanti eleganti si de efect gasesc eu.

#104 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 March 2011 - 11:05 PM

Eu pina acum citiva ani purtam numai aur galben, am citeva chestii cu aur galben si alb amestecate, dar cel mai mult si mai mult imi place aurul galben. Da pe alea nu le trag in poza =))
Pe desht am permanent verigheta plus un inel cu pietre care seamana cu o verigheta si-mi place, in rest in fiecare dimineata imi pun alte 4 inele =)) pe care le dau jos cind ajung acasa.
La capitolul cercei desi am multi de toate neamurile, 99% din timp port niste verigi foarte greu de pus si de scos pentru ca practic capatul e un virf de ac care intra in interiorul verigii, pentru ca sunt asa de greu de pus si de scos pina la urma ii tin mereu, mai ales pentru faptul ca la o ureche daca tot pun si scot cerceii citeva zile incepe sa ma doara.
Apoi am inceput sa imi cumpar cite un sirag de margele, aici se poarta foarte mult ceea ce nu e metal pretios, asa zisa "bigiotteria", apoi a inceput colega mea sa le faca pentru a dona banii obtinuti copiilor din Kenya, apoi am descoperit-o pe Elisabeta de la Istambul care le produce si ea si sunt foarte faine asa ca, a trebuit sa dublez panoplia pe care le tin
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-13006549978703.jpg
si sa mut bratarile in alt loc
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-13006550254935.jpg
in orice caz asortez margelele si eventual bratara care i se potriveste, si rar de tot, cerceii, culorilor cu care ma imbrac =))
cel mai mult si mai mult imi plac cele turcoaz
si cel mai mult si mai mult imi plac perlele :P

#105 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 21 March 2011 - 10:17 AM

no' m-am linistit, nu-s singura :floare: imi plac bijuteriile, chiar foarte mult, dar nu port. doar cercei din astia Imagine atasata: monthly_03_2011/post-84-13006950627221.jpg

am cateva, nu prea multe, unele mostenite de la bunica, si le port doar "la nevoie" :floare: la nunti sau alte evenimente. in schimb as putea sa stau in fata unui stand ore in sir, asa cum stau acum si ma uit la pozele voastre.

#106 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 21 March 2011 - 11:19 AM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 20 March 2011 - 01:03 AM, a spus:

"Dovada! Dovada!" - a cerut "Savanta" cu o ora inainte de a se afla in fata plutonului.

Sunt absolut convins ca toata lumea, da dovada de simt artistic, stilistic si de moderatie.

Acestea fiind spuse, va rog uimiti-ma! [...]

Savantooo :floare: , cre' ca am sa dau dovada de intelepciune si de modestie in publicarea unor astfel de poze. Colectia mea nefiind una de sticle colorate si fara valoare, sorry, dar nu mi-o etalez pe internet ! :P Doar stii ca se fura ca in codru pina si farfuria cu fasole, nu ?! :floare:

#107 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 21 March 2011 - 01:20 PM

Adriana, ce-mi plac margelutele si bratara cea de lemn.

Acum stau sa ma gandesc ca avea mama o bratara din lemn de trandafir rosie si un medalion tot la fel oare le mai are ca as putea sa i le confisc asa cum am faut acum cativa ani(abia cand m.a vazut cu siragul la gat si-a dat seama ca nu-l mai are :floare:), dovada ca nu mai poarta asa ceva) cu un sirag de margele care imi e tare drag.nu stiu ce piatra este,dar imi e drag

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-479-13007060971135.jpg

Cerceii de la bunica lui Geany mi s-ar potrivi mie :-p pt setul asta

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-479-13007061874747.jpg

lemn colorat

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-479-13007062342907.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-479-13007062924495.jpg

zdranganici

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-479-13007062654334.jpg

bratara colorata

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-479-13007063321537.jpg

si
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-479-13007063647358.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#108 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 21 March 2011 - 05:22 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 19 March 2011 - 01:56 PM, a spus:

Hai sa ne (?), well sa va laudati un pic cu bijoux-urile voastre si de ce nu, ale sotilor, ale copiilor.
Cam 15 ani am purtat o cruciulita simpla din hematit pe un snur negru sintetic. Cand mi-a cazut pe gresia din baie si s-a spart mi-a parut tare rau.
Ma fascineaza dualitatea metal-mineral, culoarea neagra, luciul metalic, greutatea, sobrietatea si ascetismul acestui modest oxid de fier.

Nu pot sa spun ca sunt ahtiata dupa bijuterii. Imi place sa port insa ceva ce stiu ca stiu sa port, ceva care se muleaza pe personalitatea mea, care imi "vorbeste". Desi imi place sa ma zgaiesc pe la zorzoane, sa le intorc pe tpoate partile, port doar...bijuterii, mai putin accesorii, sau mai bine spus accesorii in anotimpul cald, in vacante etc. De ce nu ma pot desparti niciodata este un banal lantisor cu o cruciulita.

In ultimul timp ma fascineaza, cum ai spus mai sus, dualitatea metal-mineral. Acestea sunt favoritele mele de ceva ani buni:
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-12-13007208308078.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-12-13007208507605.jpg

Iar la asta visez de cam de o mie si una de nopti :)
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-12-13007208709058.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#109 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 21 March 2011 - 05:23 PM

Revin: de fapt avem deja un topic de profil, daca nu ma insel? Sau iar vorbesc aiurea in tramvai?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#110 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 21 March 2011 - 05:48 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 21 March 2011 - 05:23 PM, a spus:

Revin: de fapt avem deja un topic de profil, daca nu ma insel? Sau iar vorbesc aiurea in tramvai?

Nu stiu, si imi cer scuze daca da.
Daca vede fiica-mea capatzana de mort imi ia craniul :)
Ia baga o geana aici:
http://www.etsy.com/shop/mrd74

Iar acestea imi se par interesante, desi nu le-as purta
Imagine postata
La o expozitie cinegetica (+ festival gastronomic de profil) am vazut bijuterii din dinti de cerb cu totul deosebite, gen:
Imagine postata
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#111 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 21 March 2011 - 06:51 PM

Papa-ro :) avem aici, am stiut eu ca nu am visat =)) http://artaculinara....toate-felurile/

Am avut ani lungi in care am purtat amulete si vazandu-le pe cele postate de tine, imi doresc doua. De regula port totemuri si amulete. Multumesc de link! :)

Daca vede craniul fata ta nu iti ia capul iti ia ...contul (continutul lui) :)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#112 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 21 March 2011 - 07:18 PM

Sa lipesc subiectele?

Lori da' capul ala la ce foloseste ca n-am priceput.

#113 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 21 March 2011 - 09:14 PM

Primul sau ultimul? Primul e inel, al doilea este pendativ. Daca Papa-ro e de acord sa le lipesti, eu zic ca da. Altfel avem aceeasi Märie da' cu doo palarii.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#114 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 21 March 2011 - 10:09 PM

Vai di mini shi di mini, da-s inspaimintatoare.
Asteptam acordul lui Paparotti.

#115 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 21 March 2011 - 10:36 PM

Vezi postareaMaya, la 19 March 2011 - 04:30 PM, a spus:

Desi am cîteva bijuterii,nu port niciuna.Deloc tipic unei femei,stiu.Pur si simplu nu îmi plac pe mine!Nu mi-au placut nici în perioada de pubertate :biggrin: si nici dupa aia.Tousi,ca adolescenta,purtam si eu un inel de argint pe care l-am pierdut si chiar si acum îmi pare rau de el,ca era foarte frumos.
Dupa ce m-am casatorit,sotul mi-a tot facut cadou la diferite ocazii cîte un lantisor,inel,cercei,bratarica...iar eu nu puteam sa-i spun ca nu ma dau în vînt dupa ele/sa le port,desi îmi placeau!Cîndva a observat de singur,si de atunci ma cadoriseste cu altceva :P

Am si cîteva gablonturi,pe care le-am primit,sau le-a facut fiica-mea,iar unele chiar le-am cumparat eu...deci da,cine ma mai întelege?Cum spuneam,îmi plac,dar nu pe mine.

Sotul meu,la fel,nu poarta nici o bijuterie.Niciunul din noi nu poarta verigheta.Daca va spun ca nici nu le mai avem... :P Le-am purtat la început,dar cîndva sotul a patit cu ea ceva asemanator ca Paparotti,si de atunci nu a mai purtat-o si nici reparat-o!Cîndva le-am dat tatei sa le pastreze în cutia lui cu bijuuri,ca noi în tinerete ne tot mutam si pierdeam lucruri mici.Asa ca degetele noastre-s single.Va asigur ca o casnicie functioneaza si fara ele!Si daca nu functioneaza,nu e din cauza verighetelor :tongue3:

Fiica-mea a început pe la 12 ani sa schimbe bijuurile veritabile,primite de la noi sau bunici,nasa-sa,pe tinichele,margele,plasticuri,funii,ate...ce stiu eu... :P
Dupa vreo 2 ani,adica cam acum în perioada asta s-a potolit,si poarta doar cercei,si cîte o bratara.Nu stiu daca ajunge ca noi,sa nu mai poarte nimic.Asta ramîne de vazut.

Metal,ca optica,îmi place mai mult argintul decît aurul.Pietre,îmi palc cele verzi ca smaraldul sau negre...

Maya, draga mea, la capitolul acesta sunt "sora ta din alta mama"...vorba americanilor Imagine postata. Nici noi nu purtam bijuterii, nici macar verighete. Si eu tot asa, nu suport chestii pe mine, iar jumatatea mea nici atat.

Intr-o vreme imi luam cercei de argint mai fistichii, ca-mi placeau cum aratau, dar nici pe unii nu-i purtam mai mult de o zi-doua...Cateva perechi am si pierdut, n-am grija de ei si-i las pe unde apuc. Acu mai port cate o pereche o data pe luna, cand mai imi amintesc ca-i am. La ocazii extraordinare port un set de cercei micuti si un lantisor de aur foarte fin cu un pandativ floare pe care mi l-a facut mama cadou de ziua mea. Setul asta trebuie sa-l pozez, sa vi-l arat, ca-i tare finut.
Take a walk on the wild side...

artizan

#116 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 21 March 2011 - 11:07 PM

Vezi postareaAdriana, la 21 March 2011 - 10:09 PM, a spus:

Vai di mini shi di mini, da-s inspaimintatoare.
Asteptam acordul lui Paparotti.

:biggrin: :tongue3: Da, da, sa stii ca sunt! La pret!!! :P
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#117 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 21 March 2011 - 11:30 PM

Si la pret si la aspect :biggrin:

#118 Useril este offline   vali 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 199
  • Inregistrat: 05-July 10

Postat 22 March 2011 - 10:29 AM

Adriana, ce mica e lumea!Lizi(Elisabeta de la istanbul)e prietena mea! :)
Cand eram mai mica purtam si argint si aur galben!De cativa ani m-am axat pe gablonturi, am cateva zeci de coliere, cercei, bratari pe care le port alternativ, in functie de cum ma imbrac si in ce stare sunt!
Aurul e in cutie, mai port la cate un eveniment cate ceva.

#119 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 22 March 2011 - 10:33 AM

Vezi postareavali, la 22 March 2011 - 10:29 AM, a spus:

Adriana, ce mica e lumea!Lizi(Elisabeta de la istanbul)e prietena mea! :)

Pai datorita magiei Facebook si a mea :)

#120 Useril este offline   vali 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 199
  • Inregistrat: 05-July 10

Postat 22 March 2011 - 10:41 AM

A mea doar live, pe feisbuci nu-mi fac cont :)

Arata acest topic

• 9 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

11 useri citesc topicul