Mai, curcane ai :) margele Bijuterii, zorzoane, gablontzuri, tinichelele din doatare
Postat 12 December 2009 - 02:44 PM
Pune gerenos in palma si incepe sa freci argintul. Ai sa observi ca bicarbonatul incepe sa se inegreasca, iar argintul sa luceasca.
O alta metoda ar mai fi cu pasta de dinti, dar dupa ce am incercat cu bicarbonat, am ramas la metoda asta.
PS: frumso colier!
Postat 12 December 2009 - 03:28 PM
Edit de alternat , era vorba, evident, de alterat! Cu siguranta am nevoie de o pauza!
Postat 12 December 2009 - 03:44 PM
Oricum, la supermarket sunt niste cutiute cu un fel de servetel inauntru care e exact pentru a curata argint. Nu stiu exact ce contine insa miroase a benzina, a gaz....
Postat 12 December 2009 - 08:25 PM
In cutiuta este lichidul care curata, dar si o "caldarusa" in care pui bijuteriile si apoi le scufunzi in acel lichid de cateva ori. Le clatesti cu apa si gata!
Sunt si solutii pentru curatat aurul, nu doar pentru argint!
Postat 12 December 2009 - 11:25 PM
Postat 12 December 2009 - 11:35 PM
Lapona Enigel a spus:
Cu placere!
Postat 13 December 2009 - 01:50 AM
eu ant alergica la metale i nu pot purta gablonturi, desi le ador. doar ag, au, platina. ma seaca, si inchizatoarea de la margele sau bratari din sticla au carpa tot ma distruge :evil: si capsele de la blugi, etc.
Postat 13 December 2009 - 06:55 AM
dark angel a spus:
eu ant alergica la metale i nu pot purta gablonturi, desi le ador. doar ag, au, platina. ma seaca, si inchizatoarea de la margele sau bratari din sticla au carpa tot ma distruge :evil: si capsele de la blugi, etc.
Si eu sunt la fel!
Am cumparat acum citiva ani niste bratari super, una cu pietre de ametist si alta de turcoaz, montate intr-un metal suflat cu aur, garantie, firma serioasa, magazin de lux, pret pe masura, la prima purtare, era cald, vara, mi-a transpirat mina si intr-o juma de ora imi aparusera niste bubite care ma mincau intr-un hal, simteam ca ma arde rau acolo unde pielea lua contact cu metalul. Nu am nimerit sa o dau jos, a durat vreo trei saptamini pina s-au vindecat de tot semnele de la incheietura. Am fost convinsa ca bratarile sunt in neregula desi observasem ca nu puteam purta in urechi altceva decit aur, la argint dupa 2-3 ore mi se umflau lobii urechilor si supurau, dar nu am realizat ca e ceva in neregula cu mine decit dupa o vizita de-a nepoatei mele care, facind o vizita cutiei de bijuterii, a ramas extaziata in fata bratarii cu turcoaze, a pus-o la mina si a inceput pisiceala ca i se potriveste la ochi ei albastri, i-am spus ca i-o dau dar cind o sa se umple de bube sa nu ma injure. O poarta frecvent de mai bine de trei ani, i s-a mai dus pojghita de aur cu care era suflata, s-a si spalat cu ea pe mina si nu a patit absolut nimic.
Postat 13 December 2009 - 12:45 PM
dark angel a spus:
Habar nu aveam de asta Da, cu stomacul stau prost. Sper sa fie doar atat.
Imi pare rau de alergia ta, am si eu o verisoara care nu poate purta. Eu nu pot purta zdranganele de metal ca imediat mi se inegreste pielea, iar daca imi pun in ureche gablontzuri in doua ore mi s-au umflat si ma dor. E tare nasol cu alergicii, nu am crezut sa ajung la asemenea sensibilitate. Dar daca sunt pietre e ok.
Postat 14 December 2009 - 08:46 PM
Postat 14 December 2009 - 09:43 PM
Postat 16 December 2009 - 08:55 AM
Eu imi spal bijuteriile de argint cu pasta de dinti si folosesc un cap vechi de perie de dinti phillips ca sa obtin un numar mare de rotatii pe suprafata. La final le sterg si arata f lucioase.
Postat 17 December 2009 - 12:48 AM
The No 1, pe care il port zilnic, de cind l-am primit, de la Buni, cind am implinit 25 ani, si care este in familia nostra din secolul 19:
pe locul 2 este un set, nu atit de vechi, dar tot frumos, ca e alabstru
iar pe locul 3 un set care are o istorie foarte zbuciumata, a fost despartit intre 3 veri si readus impreuna dupa razboi:
detalii:
Vine tare din urma un pandantiv, care desi nu e vechi, s-a cuibarit la inimioara:
Postat 17 December 2009 - 06:04 AM
Iar in setul albastru ori sint niste safire de grad A ori daca nu ma gindesc la un Kyanite care face fata cu succes safirului.
Eu nu am bijuurile noastre vechi aici carate cu mine...dar sint acasa. Una din "bucatelele noastre" de familie e un un inel inalt cu 7 nivele si cu un total de 77 de briliante si un diamant.
Ralu sa ai grija de ele ca de ochii din cap! Sint superbe!
Postat 17 December 2009 - 10:48 AM
Setul 2 e tot cu safire, nefatetat, cred ca se numeste Baron sau Contessa stilul de taiere, tot cu diamante.
Setul 3 este din briliante. brosa insa este cam prapadita ...
Sar'na, in afara de primul inel, care e deja parte integranta din mine, restul port doar la ocazii.
Postat 17 December 2009 - 11:19 AM
Postat 17 December 2009 - 11:54 AM
raluca elena a spus:
e un cabochon din cite stiu, un stil smooth de taiere nefatetat, bijuteriile cu taieturi de genul asta se purtau in vechime
dar primul m-a inselat, as fi jurat ca e tanzanite, probabil si datorita luminii:)
Postat 17 December 2009 - 06:51 PM
Acu nu ma bucur de raul vostru,dar ma bucur ca nu-s unicat.
Eu nu pot purta decat aur,argint,platina.
Mi-am luat anul trecut un set superb -Colier si cercei din sticla de Murano.Din magazin serios.
Dar erau montate pe un metal comun,folosit la gablonturi.
Am pus cerceii in urechi in noaptea de Revelion.
Dupa jumatate de ora urechile imi luasera foc.
Dupa o ora ma durea tot capul.I-am scos.Cand am ajuns acasa am vazut ca aveam rani din care curgea un lichid galbui.Mi-a trebuit o saptamana sa se vindece.
Am facut cadou setul, fiicei mele care le poarta fara probleme.
http://povesticulinare.blogspot.com/