Mai, curcane ai :) margele Bijuterii, zorzoane, gablontzuri, tinichelele din doatare
Postat 20 March 2011 - 08:42 AM
Astia sunt cercelusi de argin cu coral,ce-mi place forma sculptata ca un trandafiras,au si frunzulite,si inelul imi place mult modelul.
Astia sunt niste cercei de argint f. vechi ,i-am primit de la o doamna f. in varsta ii avea de la mama ei care si ea ii avea de la mama ei.Sunt f. fini si-s batuti numa in pietricele fine.
Aici tot montati in argint,i-am primit cadou la un craciun acum 9 ani.
Cerceii astia imi place mult forma incarligata de melc,sunt cadou de la mama.
Acesti cercei sunt un melc de margelute si au fost ai bunicii mele care nu mai e printre noi (de la ea mi se trage atractia spre margele si tot ce luceste ,d-zeu sa o ierte ),i-am purtat la o nunta si mi-am facut eu bratara asortata,ca mi se potrivea perfect cu tinuta.
Bratara asta are Adriana un colier care se asorteaza si cercei.Imi place cum e lucrata.A doua am luat-o de pe strada de la niste copii sarmani,ca le vindeau, imi place cum au lucrat cu siretul(si mai aveam una da' nu o mai gasesc tre' sa-l intreb pe baiatul cel mare,cred ca mi-a confiscat-o)
Colierul asta e din Cuba.
Cam atat momentan.Pt. mine nu conteaza deloc valoarea materiala (nu sunt lucruri costisitoare )dar valoarea lor sentimentala si amintirile,tin la ele f. mult.
P.s Am gasit-o.
Postat 20 March 2011 - 10:39 AM
In palmares am cateva pietre,dar n-as putea spune ca o ador pe una mai mult ca alta, fiecare vine purtata in functie de starea pe care o am.
E adevarat ca tare drag imi este un inel cu onix primit de la sotul meu acum cativa ani.
Geany, asa e, nu valoarea palpabila conteaza ci cea sentimentala.Imi plac cercelusii din margele negre.
Postat 20 March 2011 - 10:43 AM
Ioana, la 20 March 2011 - 10:39 AM, a spus:
In palmares am cateva pietre,dar n-as putea spune ca o ador pe una mai mult ca alta, fiecare vine purtata in functie de starea pe care o am.
E adevarat ca tare drag imi este un inel cu onix primit de la sotul meu acum cativa ani.
Geany, asa e, nu valoarea palpabila conteaza ci cea sentimentala.Imi plac cercelusii din margele negre.
Sunt f. vechi au fost ai bunicii mele dinspre mama bunica Jana de la ea mi se trage pasiunea de cercei si margele.Bratara cu margele la fel am facut-o eu special pt. ei.
Sunt montati pe clips si 3 siruri de margelute negre cu 2 albe puse pe sarmulita fina si creat acel melc scoica sau ce e ,sunt f. interesanti eleganti si de efect gasesc eu.
Postat 20 March 2011 - 11:05 PM
Pe desht am permanent verigheta plus un inel cu pietre care seamana cu o verigheta si-mi place, in rest in fiecare dimineata imi pun alte 4 inele pe care le dau jos cind ajung acasa.
La capitolul cercei desi am multi de toate neamurile, 99% din timp port niste verigi foarte greu de pus si de scos pentru ca practic capatul e un virf de ac care intra in interiorul verigii, pentru ca sunt asa de greu de pus si de scos pina la urma ii tin mereu, mai ales pentru faptul ca la o ureche daca tot pun si scot cerceii citeva zile incepe sa ma doara.
Apoi am inceput sa imi cumpar cite un sirag de margele, aici se poarta foarte mult ceea ce nu e metal pretios, asa zisa "bigiotteria", apoi a inceput colega mea sa le faca pentru a dona banii obtinuti copiilor din Kenya, apoi am descoperit-o pe Elisabeta de la Istambul care le produce si ea si sunt foarte faine asa ca, a trebuit sa dublez panoplia pe care le tin
si sa mut bratarile in alt loc
in orice caz asortez margelele si eventual bratara care i se potriveste, si rar de tot, cerceii, culorilor cu care ma imbrac
cel mai mult si mai mult imi plac cele turcoaz
si cel mai mult si mai mult imi plac perlele
Postat 21 March 2011 - 10:17 AM
am cateva, nu prea multe, unele mostenite de la bunica, si le port doar "la nevoie" la nunti sau alte evenimente. in schimb as putea sa stau in fata unui stand ore in sir, asa cum stau acum si ma uit la pozele voastre.
Postat 21 March 2011 - 11:19 AM
W Mamadeus Paparotti, la 20 March 2011 - 01:03 AM, a spus:
Sunt absolut convins ca toata lumea, da dovada de simt artistic, stilistic si de moderatie.
Acestea fiind spuse, va rog uimiti-ma! [...]
Savantooo , cre' ca am sa dau dovada de intelepciune si de modestie in publicarea unor astfel de poze. Colectia mea nefiind una de sticle colorate si fara valoare, sorry, dar nu mi-o etalez pe internet ! Doar stii ca se fura ca in codru pina si farfuria cu fasole, nu ?!
Postat 21 March 2011 - 01:20 PM
Acum stau sa ma gandesc ca avea mama o bratara din lemn de trandafir rosie si un medalion tot la fel oare le mai are ca as putea sa i le confisc asa cum am faut acum cativa ani(abia cand m.a vazut cu siragul la gat si-a dat seama ca nu-l mai are ), dovada ca nu mai poarta asa ceva) cu un sirag de margele care imi e tare drag.nu stiu ce piatra este,dar imi e drag
Cerceii de la bunica lui Geany mi s-ar potrivi mie :-p pt setul asta
lemn colorat
zdranganici
bratara colorata
si
Postat 21 March 2011 - 05:22 PM
W Mamadeus Paparotti, la 19 March 2011 - 01:56 PM, a spus:
Cam 15 ani am purtat o cruciulita simpla din hematit pe un snur negru sintetic. Cand mi-a cazut pe gresia din baie si s-a spart mi-a parut tare rau.
Ma fascineaza dualitatea metal-mineral, culoarea neagra, luciul metalic, greutatea, sobrietatea si ascetismul acestui modest oxid de fier.
Nu pot sa spun ca sunt ahtiata dupa bijuterii. Imi place sa port insa ceva ce stiu ca stiu sa port, ceva care se muleaza pe personalitatea mea, care imi "vorbeste". Desi imi place sa ma zgaiesc pe la zorzoane, sa le intorc pe tpoate partile, port doar...bijuterii, mai putin accesorii, sau mai bine spus accesorii in anotimpul cald, in vacante etc. De ce nu ma pot desparti niciodata este un banal lantisor cu o cruciulita.
In ultimul timp ma fascineaza, cum ai spus mai sus, dualitatea metal-mineral. Acestea sunt favoritele mele de ceva ani buni:
Iar la asta visez de cam de o mie si una de nopti
Postat 21 March 2011 - 05:23 PM
Postat 21 March 2011 - 05:48 PM
Lapona Enigel, la 21 March 2011 - 05:23 PM, a spus:
Nu stiu, si imi cer scuze daca da.
Daca vede fiica-mea capatzana de mort imi ia craniul
Ia baga o geana aici:
http://www.etsy.com/shop/mrd74
Iar acestea imi se par interesante, desi nu le-as purta
La o expozitie cinegetica (+ festival gastronomic de profil) am vazut bijuterii din dinti de cerb cu totul deosebite, gen:
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
Postat 21 March 2011 - 06:51 PM
Am avut ani lungi in care am purtat amulete si vazandu-le pe cele postate de tine, imi doresc doua. De regula port totemuri si amulete. Multumesc de link!
Daca vede craniul fata ta nu iti ia capul iti ia ...contul (continutul lui)
Postat 21 March 2011 - 07:18 PM
Lori da' capul ala la ce foloseste ca n-am priceput.
Postat 21 March 2011 - 09:14 PM
Postat 21 March 2011 - 10:09 PM
Asteptam acordul lui Paparotti.
Postat 21 March 2011 - 10:36 PM
Maya, la 19 March 2011 - 04:30 PM, a spus:
Dupa ce m-am casatorit,sotul mi-a tot facut cadou la diferite ocazii cîte un lantisor,inel,cercei,bratarica...iar eu nu puteam sa-i spun ca nu ma dau în vînt dupa ele/sa le port,desi îmi placeau!Cîndva a observat de singur,si de atunci ma cadoriseste cu altceva
Am si cîteva gablonturi,pe care le-am primit,sau le-a facut fiica-mea,iar unele chiar le-am cumparat eu...deci da,cine ma mai întelege?Cum spuneam,îmi plac,dar nu pe mine.
Sotul meu,la fel,nu poarta nici o bijuterie.Niciunul din noi nu poarta verigheta.Daca va spun ca nici nu le mai avem... Le-am purtat la început,dar cîndva sotul a patit cu ea ceva asemanator ca Paparotti,si de atunci nu a mai purtat-o si nici reparat-o!Cîndva le-am dat tatei sa le pastreze în cutia lui cu bijuuri,ca noi în tinerete ne tot mutam si pierdeam lucruri mici.Asa ca degetele noastre-s single.Va asigur ca o casnicie functioneaza si fara ele!Si daca nu functioneaza,nu e din cauza verighetelor
Fiica-mea a început pe la 12 ani sa schimbe bijuurile veritabile,primite de la noi sau bunici,nasa-sa,pe tinichele,margele,plasticuri,funii,ate...ce stiu eu...
Dupa vreo 2 ani,adica cam acum în perioada asta s-a potolit,si poarta doar cercei,si cîte o bratara.Nu stiu daca ajunge ca noi,sa nu mai poarte nimic.Asta ramîne de vazut.
Metal,ca optica,îmi place mai mult argintul decît aurul.Pietre,îmi palc cele verzi ca smaraldul sau negre...
Maya, draga mea, la capitolul acesta sunt "sora ta din alta mama"...vorba americanilor . Nici noi nu purtam bijuterii, nici macar verighete. Si eu tot asa, nu suport chestii pe mine, iar jumatatea mea nici atat.
Intr-o vreme imi luam cercei de argint mai fistichii, ca-mi placeau cum aratau, dar nici pe unii nu-i purtam mai mult de o zi-doua...Cateva perechi am si pierdut, n-am grija de ei si-i las pe unde apuc. Acu mai port cate o pereche o data pe luna, cand mai imi amintesc ca-i am. La ocazii extraordinare port un set de cercei micuti si un lantisor de aur foarte fin cu un pandativ floare pe care mi l-a facut mama cadou de ziua mea. Setul asta trebuie sa-l pozez, sa vi-l arat, ca-i tare finut.
Postat 21 March 2011 - 11:07 PM
Adriana, la 21 March 2011 - 10:09 PM, a spus:
Asteptam acordul lui Paparotti.
Da, da, sa stii ca sunt! La pret!!!
Postat 22 March 2011 - 10:29 AM
Cand eram mai mica purtam si argint si aur galben!De cativa ani m-am axat pe gablonturi, am cateva zeci de coliere, cercei, bratari pe care le port alternativ, in functie de cum ma imbrac si in ce stare sunt!
Aurul e in cutie, mai port la cate un eveniment cate ceva.
Postat 22 March 2011 - 10:33 AM