Carambola (Averrhoa carambola)
Fructul este originar din Sri Lanka si / sau Indonezia (sursele dau origini diferite) dar in ultimile sute de ani a fost cultivat in Malaysia. Este cunoscut si sub denumirea de "fructul stea". Copacul de carambola este foarte atragator. Inalt de 12 metri, el are flori liliachii, care emana un miros puternic. Fructele de carambola, de culoare galbena atunci cand sunt coapte, au o forma stelata si pot creste pina la 15 cm. Miezul lor este foarte moale si are un gust dulce-acrisor. Se pot consuma inainte de masa, deoarece sunt indicate persoanelor care nu au pofta de mancare.
Cum se pastreaza:
- carambola se poate pastra pana la patru saptamani, cu conditia ca acesta sa fie foarte crud atunci cand il cumparati, si sa-l tineti la o temperatura de 50 grade F. Daca tineti fructul la o temperatura mai ridicata, acesta se va coace mai repede.
Carambola, pe langa continutul extrem de ofertant de vitamine, are si un „design” foarte simpatic, stelat. Culoarea vibranta, de un verde crud, aroma ametitoare si gustul dulceag, usor intepator, delecteaza papilele gustative ale consumatorului. De pe lista compusilor ce ajuta organismul, fructul-stea bifeaza cu brio vitamina C, antioxidanti si zaharuri putine. 50 de grame din acest fruct contin o cantitate echitabila de vitamina B si vitamina A.
Este, de asemenea, si o sursa buna de fibre alimentare si de aceea poate contribui la reducerea tensiunii arteriale si a colesterolului. Cei care sufera de insuficienta renala nu trebuie sa serveasca acest fruct, deoarece, ca si grepfrutul, contine acid oxalic, o substanta daunatoare suferinzilor de rinichi.
Pagina 1 din 1
Carambola
Arata acest topic
Pagina 1 din 1