Pectina NH a vazut cineva asa ceva?
#1
Postat 30 March 2011 - 05:11 PM
In Ro n-am gasit nicaieri pe net ceva despre pectina NH, cred ca este necunoscuta. Cei de afara, ati auzit de asa ceva/ati vazut prin magazine?
#2
Postat 30 March 2011 - 05:42 PM
KikenHana, la 30 March 2011 - 05:11 PM, a spus:
In Ro n-am gasit nicaieri pe net ceva despre pectina NH, cred ca este necunoscuta. Cei de afara, ati auzit de asa ceva/ati vazut prin magazine?
Am cautat si eu dupa pectina nh.
Pectina NH este pectina pe baza de plante,cu mod de întrebuintare universal.
Apoi mai este Pectina RS 150 - set rapid extra pentru marmelade si dulceturi ,Pectin X 58 pentru glazuri care nu au la baza fructe/ceva de fructe ,apoi mai sint extra pentru diverse umpluturi..etc..etc
Iar asta NH,spune doar ca e pectina universala si se poate folosi la toate.Fie umpluturi de fructe,jeleuri,creme lactate,glazuri de toate felurile..etc..
Pe ambalaj scrie E 400 care e pectina(extrasa din fructe,alge..etc) si E 341 care e Calciumphosphat
O kila costa în jur de 50 euro.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#3
Postat 30 March 2011 - 05:46 PM
Maya, la 30 March 2011 - 05:42 PM, a spus:
KikenHana, la 30 March 2011 - 05:11 PM, a spus:
In Ro n-am gasit nicaieri pe net ceva despre pectina NH, cred ca este necunoscuta. Cei de afara, ati auzit de asa ceva/ati vazut prin magazine?
Am cautat si eu dupa pectina nh.
Pectina NH este pectina pe baza de plante,cu mod de întrebuintare universal.
Apoi mai este Pectina RS 150 - set rapid extra pentru marmelade si dulceturi ,Pectin X 58 pentru glazuri care nu au la baza fructe/ceva de fructe ,apoi mai sint extra pentru diverse umpluturi..etc..etc
Iar asta NH,spune doar ca e pectina universala si se poate folosi la toate.Fie umpluturi de fructe,jeleuri,creme lactate,glazuri de toate felurile..etc..
Pe ambalaj scrie E 400 care e pectina(extrasa din fructe,alge..etc) si E 341 care e Calciumphosphat
O kila costa în jur de 50 euro.
Eu am gasit ca la asta Nh ii zice E 440...
#4
Postat 30 March 2011 - 07:39 PM
KikenHana, la 30 March 2011 - 05:46 PM, a spus:
Maya, la 30 March 2011 - 05:42 PM, a spus:
KikenHana, la 30 March 2011 - 05:11 PM, a spus:
In Ro n-am gasit nicaieri pe net ceva despre pectina NH, cred ca este necunoscuta. Cei de afara, ati auzit de asa ceva/ati vazut prin magazine?
Am cautat si eu dupa pectina nh.
Pectina NH este pectina pe baza de plante,cu mod de întrebuintare universal.
Apoi mai este Pectina RS 150 - set rapid extra pentru marmelade si dulceturi ,Pectin X 58 pentru glazuri care nu au la baza fructe/ceva de fructe ,apoi mai sint extra pentru diverse umpluturi..etc..etc
Iar asta NH,spune doar ca e pectina universala si se poate folosi la toate.Fie umpluturi de fructe,jeleuri,creme lactate,glazuri de toate felurile..etc..
Pe ambalaj scrie E 400 care e pectina(extrasa din fructe,alge..etc) si E 341 care e Calciumphosphat
O kila costa în jur de 50 euro.
Eu am gasit ca la asta Nh ii zice E 440...
Da,E 440,m-am "tiparit" eu.
Deci Pectina NH are asa :E440 - care e pectina,E 341 care e Calciumphosphat-asta are rolul de stabilizator,iar unele mai au si E 450 un diphospat care poate avea mai multe roluri dintre care si ca stabilizator,dar si pentru topire/face ca ceva sa fie maleabil,sau regulator de aciditate...
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#5
Postat 30 March 2011 - 08:22 PM
Se obtin din coaja de mere sau citrice.
Pectinele se impart in doua categorii :
1.Pectine Inalt esterificate (metoxilate) = High metily (HM)
Se folosesc la gemuri ,paste de fructe cu subsatanta uscata mare,Gemuri cu un continut de zahar,mai mare de 55 grade Brix.
2.Pectine esterificate inferior =Low metly (LM)
Se folosesc la gemuri cu substanta uscata mica Gemuri cu un continut de zahar < de 50 grade Brix
Pentru gemurile dietetice,se folosesc pectine LM,impreuna cu carrageenan(Extract din alge)
Cu cat numarul gruparilor amidate dintr-o pectina este mai mare,cu atat creste puterea pectinei si puterea gelului format.
Putearea pectinei,mai depinde de cantitatea de zahar si de atingerea unui ph optim,care la gemuri e in jur de 3.
Exista pectine pentru compozitii de fructe si creme cu fructe pentru patiserie,care rezista la temperaturi inalte.
Adica ai cornuri umplute cu acest tip de gem sau crema,si care nu se topesc cand sunt introduse in cuptor.
Se numesc Baking pectin si fac parte din grupul HM(High metily).
Trebuie sa-ti mai spun,ca fiecare grupa de pectine are zeci de sortimene si fiecare producator isi numeste pectina in felul sau.
De pectina NH nu am auzit.Cred ca e o denumire comerciala.
Asa ca poti gasi tot felul de denumiri comerciale.La fel ca la medicamente,unde aceeasi substanta activa se numeste diferit de la un producator la altul.
Ca sa nu te mai ametesc,pot sa-ti spun ca in Romania sunt doi mari distribuitori de pectina :
Danisco si KUK.
Iei legatura cu ei si le spui ce vrei.Ei iti vor trimite mostre cam de 100-200 g pentru teste.
Poti sa ceri si retete.
Pectina se vinde la sac de 25 de kg.Pretul e undeva la...14 E/kg.
Daca vrei te pun in legatura cu ei.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#6
Postat 30 March 2011 - 08:38 PM
Piscotel, la 30 March 2011 - 08:22 PM, a spus:
Se obtin din coaja de mere sau citrice.
Pectinele se impart in doua categorii :
1.Pectine Inalt esterificate (metoxilate) = High metily (HM)
Se folosesc la gemuri ,paste de fructe cu subsatanta uscata mare,Gemuri cu un continut de zahar,mai mare de 55 grade Brix.
2.Pectine esterificate inferior =Low metly (LM)
Se folosesc la gemuri cu substanta uscata mica Gemuri cu un continut de zahar < de 50 grade Brix
Pentru gemurile dietetice,se folosesc pectine LM,impreuna cu carrageenan(Extract din alge)
Cu cat numarul gruparilor amidate dintr-o pectina este mai mare,cu atat creste puterea pectinei si puterea gelului format.
Putearea pectinei,mai depinde de cantitatea de zahar si de atingerea unui ph optim,care la gemuri e in jur de 3.
Exista pectine pentru compozitii de fructe si creme cu fructe pentru patiserie,care rezista la temperaturi inalte.
Adica ai cornuri umplute cu acest tip de gem sau crema,si care nu se topesc cand sunt introduse in cuptor.
Se numesc Baking pectin si fac parte din grupul HM(High metily).
Trebuie sa-ti mai spun,ca fiecare grupa de pectine are zeci de sortimene si fiecare producator isi numeste pectina in felul sau.
De pectina NH nu am auzit.Cred ca e o denumire comerciala.
Asa ca poti gasi tot felul de denumiri comerciale.La fel ca la medicamente,unde aceeasi substanta activa se numeste diferit de la un producator la altul.
Ca sa nu te mai ametesc,pot sa-ti spun ca in Romania sunt doi mari distribuitori de pectina :
Danisco si KUK.
Iei legatura cu ei si le spui ce vrei.Ei iti vor trimite mostre cam de 100-200 g pentru teste.
Poti sa ceri si retete.
Pectina se vinde la sac de 25 de kg.Pretul e undeva la...14 E/kg.
Daca vrei te pun in legatura cu ei.
Mersi Pisco pentru info si furnizori. Tocmai am testat niste Gelfix de la Dr Oetker, sa vad daca se preteaza la reteta pe care vreau s-o fac si functioneaza dupa cate imi dau seama...
#7
Postat 30 March 2011 - 08:53 PM
Daca pot te ajut cu cea mai mare placere.
Pentru cantitati mari,merita sa iei engros,pentru ca iesi mai bine la pret.
Exista inclusiv pectine pentru glazuri de fructe,pentru fursecuri sau torturi.
Mostrele sunt gratuite si beneficiezi si de suport tehnic.
Nu uita ca la orice materie prima trebuie sa ai pe langa factura,un certificat de calitate de la producator,insotit de unul de conformitete de la firma care-ti vinde produsul.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#8
Postat 30 March 2011 - 09:37 PM
Piscotel, la 30 March 2011 - 08:53 PM, a spus:
Daca pot te ajut cu cea mai mare placere.
Pentru cantitati mari,merita sa iei engros,pentru ca iesi mai bine la pret.
Exista inclusiv pectine pentru glazuri de fructe,pentru fursecuri sau torturi.
Mostrele sunt gratuite si beneficiezi si de suport tehnic.
Nu uita ca la orice materie prima trebuie sa ai pe langa factura,un certificat de calitate de la producator,insotit de unul de conformitete de la firma care-ti vinde produsul.
Pentru glazuri de fructe (si nu numai) imi trebuie mie. Acum sunt doar la faza de testare retete, dar va veni si vremea aprovizionarii...sper! M-am uitat la cele doua firme indicate, da n-am gasit nici la una un site pt Ro, doar niste nr de tel din Bucuresti. Daca tu ai vreun contact mai bun as profita de ajutorul tau
#9
Postat 31 March 2011 - 08:58 AM
#10
Postat 31 March 2011 - 04:30 PM
KikenHana, la 30 March 2011 - 09:37 PM, a spus:
Piscotel, la 30 March 2011 - 08:53 PM, a spus:
Daca pot te ajut cu cea mai mare placere.
Pentru cantitati mari,merita sa iei engros,pentru ca iesi mai bine la pret.
Exista inclusiv pectine pentru glazuri de fructe,pentru fursecuri sau torturi.
Mostrele sunt gratuite si beneficiezi si de suport tehnic.
Nu uita ca la orice materie prima trebuie sa ai pe langa factura,un certificat de calitate de la producator,insotit de unul de conformitete de la firma care-ti vinde produsul.
Pentru glazuri de fructe (si nu numai) imi trebuie mie. Acum sunt doar la faza de testare retete, dar va veni si vremea aprovizionarii...sper! M-am uitat la cele doua firme indicate, da n-am gasit nici la una un site pt Ro, doar niste nr de tel din Bucuresti. Daca tu ai vreun contact mai bun as profita de ajutorul tau
Hanna,
Maine iti dau doua contacte la Kuk Romania si Danisco Romania.
O sa-ti scriu PM .
Pektiromul e la Dej si face o pectina din mere,cam grosiera.
Nu cred ca e buna pentru produse de patiserie,dar poti sa incerci.
Acolo nu am nici un contact.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#11
Postat 31 March 2011 - 05:05 PM
Piscotel, la 31 March 2011 - 04:30 PM, a spus:
Hanna,
Maine iti dau doua contacte la Kuk Romania si Danisco Romania.
O sa-ti scriu PM .
Pektiromul e la Dej si face o pectina din mere,cam grosiera.
Nu cred ca e buna pentru produse de patiserie,dar poti sa incerci.
Acolo nu am nici un contact.
Da, din cate mi-am dat eu seama tipul asta de pectina e extras din citrice, nu din mere. Mersi, astept.