Chiftelute
Postat 12 October 2011 - 09:36 AM

Postat 12 October 2011 - 09:40 AM
Ioana, la 12 October 2011 - 09:36 AM, a spus:

Ooo, ce onoare.

Postat 12 October 2011 - 07:47 PM
Daniella, la 11 October 2011 - 10:11 PM, a spus:
in afara de ciuperci cu ce ar mai putea fi inlocuite legumele?
Dar ce legume vrei sa inlocuiesti? In loc de carne poti pune bureti, pricep asta. Dar ce mai vrei sa inlocuiesti? Pur si simplu, nu pui morcovi, sau nu pui cartofi, daca n-ai chef. Dar de inlocuit?

Postat 13 October 2011 - 02:14 PM
Chiftele a la pizzaiola.(cu orice fel de carne)
Eu am facut cu carne de curcan macinata,ou,sare,piper,parmigian ras,paine inmuiata,verdeata busuioc.Am pregatit si sos de rosii ca pentru pizza.
Am inceput sa fac chiftele,de fapt am facut doar una,iar restul am facut sub forma de pizza,sau o mega chiftea ca sa raman in tema.
Am facut la cuptor.Am pus compozitia de chiftele in forma unsa cu ulei si tapetata cu pesmet,sau cea mare,cu hartie de copt.Am intins compozitia de grosimea unui deget,iar deasupra am pus sosul de rosii,oregano,si un fir de ulei.Se dau la cuptorul incins,dupa 15 minute,am scos si am pus cascavalul,sau orice fel de branza.Se da din nou la cuptor,cam 30-40 minute,in functie de cuptorul fiecaruia.

Chifteaua,cu sectiune.

Mega chifteaua sau pizza.

Postat 13 October 2011 - 02:36 PM

9Ramy9, la 13 October 2011 - 02:14 PM, a spus:
Foarte interesanta varianta ta. Cum a iesit la gust fata de o chiftea prajita?
Postat 13 October 2011 - 02:45 PM
MariaSan, la 13 October 2011 - 02:36 PM, a spus:

Foarte interesanta varianta ta. Cum a iesit la gust fata de o chiftea prajita?
Mie mi-a placut,e mult mai usoara la gust,iar carnea de curcan e mai delicata in comparatie cu cea de porc.Bineinteles ca se pot face cu orice fel de carne.Sunt bune si calde dar si reci,si cred ca e o alternativa pentru copii care nu prea mananca carne.
Postat 13 October 2011 - 02:59 PM
Foxyy, la 12 October 2011 - 07:47 PM, a spus:

pai asta vreau sa nu pun cartof si morcov ca le evit si sa pun altceva pt ca si mie imi plac combinate, nu doar numai de carne
eu si la sosul bolognez pun multe legume, tot de aia sa nu fie numai carne, sa mai mancam si o leguma
pana acum puneam morcovi, telina, gogosar, cartoful il evit de multisor (pe motiv ca ingrasa combinat cu carne, nu din alt pamplezir)
insa de cand am intrat in clubul montignacelor nu mai am voie nici radacinoase decat crude, d-aia zic ...dar mai imi dete moatza ideea cu dovlecei (in afar de ciomperci), singura treaba ca sunt zemosi si ei si ciupercile ...sa vad sa nu o fac lata ... , mai ales ac eu nu pun din motive de silueta nici pesmet/paine muiata

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 13 October 2011 - 03:10 PM

Imi place foarte mult chifteaua ta, mai ales ca si eu lucrez tot cu carne din piept de curcan pe care mi.o toc in casa
ce ai facut tu sunt sigura ca imi place, pt ca seamana cu un drob de-al meu, dar in alta forma si in plus ca i-ai dat fata cu sosul de rosii si toppingul de branza, ceea ce o face si mai si!
singurele dif ca eu nu pun paine muiata si bag si o lingura de smantana ca pieptul macru de curcan e destul de slabut/fad. La fel fac si din vitel; Nici parmezan nu mi-a dat in tartacuta sa pun, dar mi se pare excelenta ideea, ca in caz de zemosenie se leaga eniuei!; pe langa ceapa eu pun si usturoi+patrunjel+marar (la fel si la chiftele). tu nici ceapa nu ai pus?
fain schimb de chiftele aici! eu sunt intr-o mare pofta de nu ma mai pot culca seara de 2 zile cu gand de chiftele ! si mi se strica planurile nici in we nu ajung sa-mi fac! aruncati chifteaua si la mine, va rooog

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 13 October 2011 - 03:22 PM
Postat 13 October 2011 - 03:26 PM
MariaSan, la 13 October 2011 - 02:36 PM, a spus:

Eu pun verdeturi multe si amestecate. Dar nu e o tragedie daca n-am marar. Pun patrunjel si gata povestea. Eventual, daca am la indemana, pun si niste leustean. Depinde ce am in casa cand ma apuc de chiftelit.
Nucsoara am inceput s-o folosesc mai mult in ultima vreme. Pana acum nu foloseam, dar am zis sa pun un pic, sa vad ce gust ii da. Dar n-a fost cine stie ce descoperire. Am pus putina si nu s-a simtit cine stie ce diferenta.
Postat 13 October 2011 - 03:28 PM
Daniella, la 13 October 2011 - 02:59 PM, a spus:
Foxyy, la 12 October 2011 - 07:47 PM, a spus:

pai asta vreau sa nu pun cartof si morcov ca le evit si sa pun altceva pt ca si mie imi plac combinate, nu doar numai de carne
eu si la sosul bolognez pun multe legume, tot de aia sa nu fie numai carne, sa mai mancam si o leguma
pana acum puneam morcovi, telina, gogosar, cartoful il evit de multisor (pe motiv ca ingrasa combinat cu carne, nu din alt pamplezir)
insa de cand am intrat in clubul montignacelor nu mai am voie nici radacinoase decat crude, d-aia zic ...dar mai imi dete moatza ideea cu dovlecei (in afar de ciomperci), singura treaba ca sunt zemosi si ei si ciupercile ...sa vad sa nu o fac lata ... , mai ales ac eu nu pun din motive de silueta nici pesmet/paine muiata

Atunci pune ce legume ai prin casa / ai chef. Si, daca le faci la cuptor, e mai bine sa fie mai zemoase, ca sa nu se usuce prea tare si cand le pui in farfurie sa fii nevoita sa tragi si bomfaierul / drujba pe-alaturi.... (stiu io pe cineva care a taiat prajitura cu bomfaieru'....

Postat 13 October 2011 - 03:31 PM
Daniella, la 13 October 2011 - 03:10 PM, a spus:

Imi place foarte mult chifteaua ta, mai ales ca si eu lucrez tot cu carne din piept de curcan pe care mi.o toc in casa
ce ai facut tu sunt sigura ca imi place, pt ca seamana cu un drob de-al meu, dar in alta forma si in plus ca i-ai dat fata cu sosul de rosii si toppingul de branza, ceea ce o face si mai si!
singurele dif ca eu nu pun paine muiata si bag si o lingura de smantana ca pieptul macru de curcan e destul de slabut/fad. La fel fac si din vitel; Nici parmezan nu mi-a dat in tartacuta sa pun, dar mi se pare excelenta ideea, ca in caz de zemosenie se leaga eniuei!; pe langa ceapa eu pun si usturoi+patrunjel+marar (la fel si la chiftele). tu nici ceapa nu ai pus?
fain schimb de chiftele aici! eu sunt intr-o mare pofta de nu ma mai pot culca seara de 2 zile cu gand de chiftele ! si mi se strica planurile nici in we nu ajung sa-mi fac! aruncati chifteaua si la mine, va rooog

Care chiftea? A lu' Dragos?

Da' daca te referi strict la chifteaua ce-o pui in strachinuta, revin cu intrebarea: platesti bine?

Postat 13 October 2011 - 03:40 PM
Daniella, la 13 October 2011 - 03:10 PM, a spus:

Eu am folosit nu piept,dar pulpe,sau mai exact coapse(fesa di tacchino),si nu am pus ceapa.Dar bineinteles se poate pune dupa plac orice ingredient.Am pus si o lingura de ulei,ca m-am gandit ca poate e prea seaca carnea.