Chayotte
#1
Postat 06 April 2011 - 10:52 AM
O excelenta leguma. Cruda se poate consuma data pe razatoare cu sos vinegret.
Fiarta se poate prepara în piureu, gratin, curry, în sos tomat, sufleu, supa, sau umpluta si data la cuptor.
Eu unul sînt fan!
#2
Postat 06 April 2011 - 10:55 AM
#3
Postat 06 April 2011 - 11:45 AM
Pe aici sînt doar un pic mai scumpe decît zucchini.
#4
Postat 06 April 2011 - 12:01 PM
#5
Postat 06 April 2011 - 12:24 PM
#6
Postat 06 April 2011 - 12:30 PM
#7
Postat 06 April 2011 - 12:32 PM
Alexandru, la 06 April 2011 - 11:45 AM, a spus:
Pe aici sînt doar un pic mai scumpe decît zucchini.
Dar parca si sînt din neamul dovlecilor,nu?
Nici eu nu am încercat,dar le-am vazut cîteodata.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#8
Postat 06 April 2011 - 12:41 PM
#9
Postat 06 April 2011 - 01:04 PM
#11
Postat 06 April 2011 - 03:10 PM
Maya, la 06 April 2011 - 12:32 PM, a spus:
Nici eu nu am încercat,dar le-am vazut cîteodata.
Sînt niste dovlecei mai ciudati, cu o singura samînta, care fac tuberculi comestibili precum cartofii.
Cînd mai vezi, ia doua-trei, le tai în doua, si dupa ce scoti sîmburele cu lingurita (miezul sîmburelui e bun de mîncat) le pui la aburi pîna intra vîrful cutitului în el cu usurinta.
Scoti pulpa cu o lingura, cu grija ca sa nu gauresti coaja, faci un bechamel în care incorporezi pulpa extrasa din chayotte si un pumn de bucatele de costita afumata rumenita la tigaie.
Umpli jumatatile de chayotte, presari cu cascaval ras si dai la cuptor pîna se rumenesc.
#12
Postat 26 July 2012 - 08:52 AM
Ca sa stiu daca ma agit sa-l caut.
Multumesc.
#13
Postat 26 July 2012 - 09:01 AM