Jerky Beef
Crănţănele de vita
Gasiti-mi voi o traducere.
.
.
poza furata de pe net.
Ieri am pus de-o pastrama "Alexander the Great" © (vorbim peste cinci zile) si citind despre biltong-ul sudafrican am ajuns si la Jerky Beef.
Ochii vede, inima cere.
Am comis-o.
Va prezint reteta "my way" deoarece nu am avut - si nici nu as fi folosit - liquid smoke. Pe net puteti gasi suficiente informatii. Se poate usca in aparate de dehidratat, cuptor (dar vine vara), afumatoare, in cuptorul cu microunde, sau chiar la soare. Documentati-va si alegeti ce vi se potriveste.
Ingrediente:
Carne slaba de vita (Se zice ca merge si bour, aligator, strut, cangur, cal, etc.)
pt marinare:
miere (zahar, zahar de palmier, zahar brun, etc.)
sos de soya sau teriyaky
Worcestershire sauce
Vin rosu + otet balsamic
Sare daca mai simtiti nevoia
dupa gust: cam o lingura din fiecare
Miroseniile folosite de mine: piper verde, fructe uscate de ienupar, cimbru, cimbrisor salbatic, usturoi granulat, ardei iute rosu, trecut prin flacara aragazului - iaca si fumul. Toate macinate de-a valma in rasnita electrica. OK. Usturoiul granulat, nu.
Mod de preparare:
Carnea curatata luna de grasime si membrane se taie IN LUNGUL FIBREI in panglici de 3 mm grosime si 2 -3 cm latime. Lungime? Pai stiu eu cat de lunga a fost vaca voastra? Dar nu le faceti mai lungi de 15 cm ca sa le puteti deshidrata mai usor. Daca precongelati carnea o ora merge brici taiatul. Preparati marinata sa fie pe gustul dumneavoastra. Nu aveti nevoie de multa daca, daca marinati intr-o punga de plastic. Se da la frigider peste noapte, sau 24 de ore.
Se scurge bine de marinata. Eu am pus peste chiuveta gratarul de la aragaz si am atarnat panglicile aromate pe "bara" la scurs cam o ora. Mai tamponam bine-bine cu prosoape de hartie. Pe o farfurie adanca am alcatuit din betisoare de frigarui un gratar pe care am asezat fasiile de carne si le-am introdus in cuptorul cu unde minuscule. Am pus pe puterea maxima 2 minute. Am deschis usa si am lasat-o deschisa un minut sa dispara umezeala, apoi am mai repetat operatia in cicluri de 1 minut . Depinde de cuptor si de cantitate. Carnea trebuie sa fie bine uscata, dar nu friabila sau arsa, asa ca procedam prin tatonare.
Scade nu chiar de trei ori, dar aproape.
Nu pot sa scriu cat timp se pastreaza. Trebuie sa ai o vointa de fier sa nu le consumi pe loc. Din acelasi motiv nu detin nici fotografii proprii.
Pagina 1 din 1
Jerky Beef (My way) - la microunde Crantzanele de vita
#1
Postat 10 April 2011 - 02:52 PM
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#2
Postat 10 April 2011 - 05:58 PM
Haaa, mi-a cazut falca! Maestre, te-ai specializat, ce mai!
La cuptor, la temperatura scazuta crezi ca ar merge? de pilda 6-7h la 110°C
La cuptor, la temperatura scazuta crezi ca ar merge? de pilda 6-7h la 110°C
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!
#3
Postat 10 April 2011 - 06:33 PM
Alexandru, la 10 April 2011 - 05:58 PM, a spus:
Haaa, mi-a cazut falca! Maestre, te-ai specializat, ce mai!
La cuptor, la temperatura scazuta crezi ca ar merge? de pilda 6-7h la 110°C
La cuptor, la temperatura scazuta crezi ca ar merge? de pilda 6-7h la 110°C
Fara discutii ca merge. E optiunea #2 dupa aparatul de dehidratare.
ia uita ce scrie:
"Cook for about 4-6 hours depend on what you like and remember to leave the oven door slightly open for ventilation. Enjoy!"
http://www.jerky.com...ky-recipes.html
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#4
Postat 11 April 2011 - 01:12 AM
WMP felictari pentru reteta.
Beef Jerky este rontait aici la o bere rece si e tare bun. Eu i-as zice pastrama uscata.
Beef Jerky este rontait aici la o bere rece si e tare bun. Eu i-as zice pastrama uscata.
#5
Postat 11 April 2011 - 03:46 AM
eu nu am cumparat nicodata desi, cand te duci la shop sa iei bautura este in fata tot timpul. de facut acasa nici atat ...am sa iau si eu sa vad cum e sa nu mor proasta
Arata acest topic
Pagina 1 din 1