Daniella, la 26 April 2011 - 02:15 PM, a spus:
Maya imi place totul de la capat si pana la Hennessy.
Christos a inviat!
S-o luam de la început
Adevarat a înviat!
Daniella, la 26 April 2011 - 02:15 PM, a spus:
Hei ce ai gatit tu in 5 minute
? Daca ai avea de gatit 12 portii te-ai mai angaja la asemenea menu? sau ai face mai gen bufet?
Nu am gatit în 5 minute,ci l-am "creat" în ghilimele/adica am hotarît cu ai mei ce sa pregatesc pentru masa de Paste.Hotarîrea meniului mi-a luat 5 minute si totodata scriam si biletelul cu ce trebuie sa cumparam.Cînd am venit de la cumparaturi m-am apucat de treaba.
Pîna la fileurile de Zander si cartofii sarladaise pe care i-am facut chiar atunci pe loc(nu dureaza mult),am robotit pîna la miezul noptii aproape.
Am început asa:
-am fiert ouale,apoi le-am vopsit cu betisoarele alea de gel
-am facut crema de sfecla cu hrean.Macinat,condimentat.Gata!
-tortuletul mi-a luat ceva timp cu frecatul de brînza,tocat de cvhives,montatul în forma,adunatul,ca stropisem peste tot cu zeama de sfecla
-în timp ce faceam astea,fierbea si sunca acolo de una singura.
-apoi am pregatit toate alea pentru pasca.Amestecul de brînza dureaza 2 minute.Aluatul l-a facut robotul.
-cît a crescut aluatul am tocat toate alea pentru ciorba de vita,si am si pus-o la fiert.
-apoi m-am ocupat iar de pasca.Întins foaie,sucit sulurile...cu asta m-am "coit" oleaca ,ca nu le am eu cu aranjatul,dar pîna la urma a iesit ceva.
-Fileurile de peste le-am pregatit si prajit în cîteva minute.Timpul în care au stat cartofii sarladaise la odihna.(asta atunci,frisch).
Daniela,ce am facut eu aici,nu ia mai mult timp daca faci pentru 12 persoane.Eu cred ca un bufet ia mai mult timp.Cel putin mie.
Acolo ai multe maruntisuri de facut,bibilit,pregatit platouri,decorat...etc
Daniella, la 26 April 2011 - 02:15 PM, a spus:
Neaparat sa-mi dai si mie layoutul asta cu coltisori pentru pastele de la anul, te rog, te rog, te rog! cum l-ai taiat asa (numai operatiunea asta si-mi lua mai mult de 5 min!)? si sa-ma ajuti cum pot edita? se poate si in vreun editor nativ windows-ului?
Ti-l pot face în PSE9.Daca ai PSE ti-l pot da în format pse,si-l poti manevra tu cum vrei.
Daniella, la 26 April 2011 - 02:15 PM, a spus:
cand vad ce faceti voi in 5 min pe aici, realizez ca eu sunt deosebit de mocaita! sau tu spui numai meniul cartonasul ca ti-a luat doar 5 minute
whew ...asa parca mai vii de acasa! oricum nu prea reusesc sa pricep in unele zile cum gatiti atat de multe bunataturi!
Cum spuneam,gatit în 5 minute nu merge,doar gîndit..asta merge
Decupatul mi-a luat cel mai mult
Daniella, la 26 April 2011 - 02:15 PM, a spus:
ti-ai luat inele noi de servetele? parca nu le-am mai vazut pe astea
sunt tare chic! si combinatia de culori care se potriveste cu aperitivul imi place. la tortulet e floare de magnolie? am primit si eu 2 magnolii acum (firisor cu radacina) sper sa se prinda
ca mult imi mai plac! iar alea culoarea ta de Paste sunt preferatele mele!
Mai nene voi nu ciocniti ouale? cum faci tu farfuriile astea de oua asa?
felicitari pentru pasiunea si frumusetea cu care ii alinti pe cei dragi!
Multumim ca ne inspiri si pe noi cu asa imagini vizuale care incanta mintea si ...pofta...
Inelele nu sînt noi,ci chiar foaaarte vechi.Au la 30 de ani!Sînt de sticla si facute manual.Tin la ele ca la ochii din cap(mai au aparut ele cîteodata prin poze,cu ani în urma).Au o valoare sentimentala...farfurii,tacîmuri,inele...toate-s vechi,si au o importanta pentru mine.Le-am combinat intentionat.Toate sînt cumva legate de oameni dragi,care nu mai sînt printre noi...
Da,sînt flori de magnolii,de la mine din gradina.Am doua feluri.Una rozalie/alba,si asta violeta.Aia alba e deja scuturata.
Asta violeta mai are înca flori.
Noi am ciocnit oua,dar nu înteleg despre ce farfurii de oua vorbesti...
Si eu multumesc pentru apreciere,si îti trimit niste magnolii.