Forum Culinar: Meniurile mele de Pasti 2011, 2012, 2013, 2014 - Forum Culinar

Salt la continut

  • 6 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Meniurile mele de Pasti 2011, 2012, 2013, 2014

#61 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 April 2012 - 01:48 PM

Vezi postarea2ut, la 12 April 2012 - 08:44 AM, a spus:

Minunat....altceva ce sa mai zic! Tac si inghit in sec.

Bia, merci :blush:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#62 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 April 2012 - 01:49 PM

Vezi postareaCarmen, la 12 April 2012 - 09:02 AM, a spus:

Vezi postareakoral, la 11 April 2012 - 08:21 PM, a spus:

Văd că ne adunăm rapid la spectacol... :blush: ;) ;)


Si inca ce spectacol!!!!!! :) ;) ;)

Merci, Carmen si ma bucur sa te vad :lol:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#63 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 April 2012 - 01:50 PM

Vezi postareamoatza, la 12 April 2012 - 09:31 AM, a spus:

Vezi postareaCarmen, la 12 April 2012 - 09:02 AM, a spus:

Vezi postareakoral, la 11 April 2012 - 08:21 PM, a spus:

Văd că ne adunăm rapid la spectacol... ;) :blush: ;)


Si inca ce spectacol!!!!!! :lol: :) ;)


ca doar suntem pe arta culinara!

Asa este! Toti sîntem culinari meseriasi! Cei mai tari, cu cei mai frumosi copii, nepoti and Co! ;)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#64 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 April 2012 - 01:52 PM

Vezi postareaEllani, la 12 April 2012 - 05:37 PM, a spus:

Chiar ca-i arta! :blush: Dar eu nici nu ma mai uimesc,caci stiu deja la ce sa ma astept cand intru pe-aici!

Maya,vad ca n-ai mai pus mancarea-n farfuriile de anul trecut,sa-nteleg ca te-ai plictisit deja de ele?Dau adresa? :)

Stiu ca-i tiganie si ca nu-i frumos,dar ce sa fac daca-mi plac de numa' si ma tot benoclez pe unde dau de ele ;)

Ellani, de orice farfurie ma despart, în afara astora! Au o valoare sentimentala imensa!
Multumesc pentru apreciere! :lol:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#65 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 April 2012 - 01:53 PM

Vezi postareaAdriana, la 13 April 2012 - 10:23 AM, a spus:

Totul e pe gustul meu pentru ca e simplu si bun, dar oole sunt de toata frumusetea :blush: tre sa furi secretul :lol:


Merci, sorella! oole-s "suflate", de aia-s asa frumoase :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#66 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 13 April 2012 - 02:01 PM

Vezi postareaMaya, la 13 April 2012 - 01:48 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 12 April 2012 - 08:34 AM, a spus:

Superb! ;) Imi ploua-n gat, incerc sa-mi imaginez ceva mirosuri / gusturi, da' sunt sigura ca nici pe departe nu se compara imaginatia mea cu realitatea! Nici nu stiu la ce sa ma uit mai intai: la decor, la mancaruri, la descrieri...... :lol:
Bravo si felicitari!!!!!!!! :)

Foxule, eu ce sa mai zic? Sarbatori Fericite alaturi de familie!
Sper ca nu va gateste cîrliontatul! ;)
(Auzi, dar la haleurile alea cu chiroane, pomenea si de olea' smîntînica? ;)) )

De data asta, scapam. Gateste mama. ;) El e doar cu indicatiile pretioase (si ideile) date de pe margini. Anu' asta inca-l pacalim, e prea mic si nu ajunge la aragaz.... da' in ritmul in care se lungeste..... mi-e ca peste vreun an-doi ne scoate pe toate afara din bucatarie si trece el la chironit mancarurile... :blush:
Iote ca de data asta n-a smantanit nici o mancare.... Desi, la cum il stiu io pe musiu, deja nu mai e nevoie sa zici ceva de smantana, ca se subintelege. N-ai smantana sa pui in strachinuta??????? Pai de ce n-ai???? Du-te si cumpara!!!!! ACUM!!!!!! ;)

#67 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 16 April 2012 - 12:27 PM

Vezi postareaMaya, la 13 April 2012 - 01:52 PM, a spus:

Ellani, de orice farfurie ma despart, în afara astora! Au o valoare sentimentala imensa!
Multumesc pentru apreciere! :)


Inteleg mai ales ca valoarea e insotita si de o asemenea frumusete.
Atunci nu-mi ramane decat sa-ti doresc sa dureze vesnic si sa i le transmiti si fetei mai departe.Valoarea lor va creste si mai mult.

#68 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 03 April 2013 - 09:40 PM

Masa de Pasti, la fel ca restul meselor mele, simple, fara prea multe pregatiri, fara prea multa munca, ca asa-i traditia... mea :)
Posibil ca de Pastele ortodox sa am musafiri, atunci oi face ceva mai "greu", ca asa se cere :P

Meniu de Pasti


- Crème Brûlée de parmezan cu salata
- File de vita învelit în bacon cu sos de vin rosu si piper verde
- Medalioane din piept de pui în bacon, paste
- Pasca cu brînza si stafide



A doua zi de Pasti


- Salata de buf ( înaripata :D )
- Supa de rata cu taitei de casa (nu facuti de mine)
- Pulpe de rata "confvinate" cu sos de visine si cartofi piure
- Affogato al caffee si Pasca de cu o zi 'nainte

Decoratia de pe geam, un buchet de crengute decorat cu oua reale, dar goale, pictate de mînuta cuiva si le credeam sparte de labuta altcuiva.
Cu toate ca le paleste de vreo cîteva zile într-una, n-a reusit sa sparga nici un ou, Sam. Eu însa, da! :) Mai fura fluturasii, dar eu îi pun la loc.
Am avut Pasti cu nea.

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-5-13650155212835.jpg

Cam asta a fost masa cu pasca, oua si un platouas cu struguri, pere si piersici.

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-5-13650154200708.jpg

Mai de aproape.

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-5-13650155729409.jpg

Ouale.

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-5-13650155828268.jpg



Crème Brûlée de parmezan cu salata - aperitivul nostru. Reteta o am dintr-o carte de Bernadette Wörndl. Am facut-o exact ca la carte. Singura diferenata e salata. Ea a servit o salata din rucola cu vinegreta. Eu cu salata din frunze tinerele asortate, printre care si rucola, si cîteva rosioare pitice de tot, foarte aromate + o vinegreta din putin ulei de masline si un otet finut cu aciditate scazuta. Un deliciu. Va recomanda crema asta din tot sufletul! Un aperitiv superb, care se poate prepara de cu seara, pentru a doua zi!


Aici reteta pentru 4-6 portii:
( au iesit 5 , în vasutele mele)

  • 1 esalota mica, tocata fin
  • 1 lingurita unt + de uns formele
  • 200 ml vin alb sec ( eu am folosit unu de Sicilia)
  • 50 g parmezan dat pe razatoare
  • 250 g smîntîna de frisca
  • 150 g Creme Fraîche (o smîntîna groasa acrisoara)
  • 3 galbenusuri
  • sare
  • piper proaspat rîsnit
  • 100 g rucola (sau în cazul meu frunze tinere de salata verde si rosie, valeriana si rucola + cîteva rosioare)
  • vinegreta din ulei de masline si otet alb cu aciditate scazuta

Se preîncalzeste cuptorul la 150°C.
Se caleste ceapa în putin unt, timp de cîteva minute, apoi se stinge cu vin. Se lasa la fiert pîna se reduce la 1/3. Se adauga parmezanul razuit si smîntîna si se mai lasa scurt sa traga un clocot, apoi se lasa la racorit. Se freaca galbenusurile cu creme fraîche se amesteca cu cealalta compozitie racorita si se potriveste de sare si piper.
Se pregateste o tava cu apa de un deget, maxim 2 cm înaltime/ sa nu depaseasca jumatate din înaltimea vasutelor în care veti coace crema. Se ung vasele cu unt, se toarna compozitia în vasute. Le umpleti cît doriti, compozitia nu creste, ci ramîne exact la fel de înalta ca la început.
Reteta prevede 20 minute de coacere la 150°. Mie nu mi-au fost suficiente. Dupa acest timp am ridicat temperatura la 180° si am mai copt 8-10 minute, pîna suprafata cremei s-a rumenit.
Dupa racirea completa, le-am pastrat la frigider pîna a doua zi. Înainte de servire am facut salatica si am bagat vasutele 5 minute sub gratarul cuptorului.

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-5-13650156975483.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-5-13650157290166.jpg


Filetul de vita - l-am înfasurat cu bacon si l-am rumenit cîte 2-3 minute pe fiecare parte. Nu l-am sarat, ci doar l-am piperat cu piper colorat proaspat rîsnit.
Medalioanele din piept de pui - la fel, le-am înfasurat în bacon, piperat usor si rumenit scurt în ulei de masline. Coacerea am continuat-o în cuptor într-un vas de jena acoperit la 200 °C timp de 20-25 minute. Copt astfel, pieptul ramîne suculent.
Sosul de vin rosu si piper verde - l-am pregatit de cu seara. E inspirat din sosul de vin alb si piper verde, reteta aici. De data aceasta însa am folosit un vin rosu - Montepulciano d'Abruzzo si 3 linguri de cognac Hennessy. Am fiert acest amestec pîna a scazut considerabil, apoi am adaugat 3-4 lingurite de piper verde (conservat în apa cu sare) si 2-3 ligurite din lichidul din borcanel. Dupa ce a tras un clocot am dat focul la minim si cind nu mai clocotea decît foarte usor, am pus un paharel de frisca lichida si am lasat sa fiarba usor cîteva minute. Daca nu va place textura, adaugati putin amidon de porumb dizolvat într-o lingura de apa. Eu nu am pus.
Pe lînga am servit paste de casa, cum spuneam, nefacute de mine.

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-5-13650159705334.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-5-13650159818001.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-5-13650159972951.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-5-13650174625329.jpg


Pasca cruda. Dupa coacere si racire am ras ciocolata în mijloc. Reteta este asta.

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-5-13650159016866.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-5-13650159197149.jpg




A doua zi de Pasti

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-5-13650176581282.jpg

Salata de buf .. cu aripi :D

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-5-13650164473229.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-5-13650164651533.jpg

Supa de rata cu taitei de casa, la fel, nefacuti de mine :)

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-5-1365017576102.jpg


Copane de rata "confvinate" - (termen inexistent, inventat de mine... maysme, stiti voi :D ). Adica o combinatie inspirata de la confit de canard... cu vin. Cum se prepara Confit-ul de Canard, puteti vedea aici.

Acum si varianta mea confvinata:
Se curata si spala copanele de rata, se sareaza pe tote partile, se pun într-un vas gros si se toarna ceva ulei de masline, nu faceti economie, dar nici nu exagerati, apoi completati cu vin alb, pîna copanele sînt aproximativ trei sferturi îmbaiate. Se adauga cîteva boabe de piper rosu (stiti voi ca nu e piper adevarat, dar asa îi spune :-* ) si 3 frunze proaspete de dafin, dar si alte verdeturi daca va place. Dati vasul în cuptor la 150°C timp de vreo 2 , 5 ore... în acest timp mai întoarceti copanele de pe o parte pe cealalta. Înainte de a le scoate, se ridica temperatura la 200°C si se lasa la rumenit, atît cît va place. Carnea e moale, aromata si se desprinde de pe os, pica de-a dreptul, asa moale trebuie sa fie.
Sosul de visine, se face rapid, e delicios si potriveste la fix cu rata. Sosul copilariei mele. Mai bine spus al gradinitei mele, ca acasa, sosurile dulcege nu prea se aflau pe lista :D În Banat, e un clasic si se serveste cel mai des la fripturi de zburatoare, dar si altele.

Ingrediente:

  • 350 g visine congelate (fara sîmburi)
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina de spelta ( sau grîu)
  • 1/4 supa sau apa, sau combinat
  • putin zahar brun
  • 1 scoarta de scortisoara


Se topeste untul, se adauga faina si se scalda putin, dar nu se rumeneste. Se adauga lichidul si scoarta de scortisoara si se amesteca. Cînd începe a clocoti usor se adauga si visinele si putin zahar/dupa gust. Se reduce focul si se lasa sa traga cîteva clocote usoare în timp ce se amesteca usor. Atentie, visinele se destrama usor, iar sosul este mai aspectuos cu ele întregi.

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-5-13650166247276.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-5-136501666216.jpg

Desertul a fost doar un Affogato al Caffe, adica un espresso dublu cu înghetata de vanilie.
Lecker rau! Intentionam sa fac si un chec iepuras, ca tot am cumparat forma, dar cum aveam înca Pasca, nu am mai facut.
Îl fac de Pastele ortodox, cînd voi avea oaspeti la masa :D

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-5-13650166912923.jpg


Si Mike, care se întreaba unde a ramas primavara...

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-5-13650179705317.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#69 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 03 April 2013 - 09:51 PM

Fröhliche Ostern!
Superb, Maya! Sarbatori fericite va doresc si-ti multumesc inca o data pentru minunatele poze! :)
O sa ma inspir din retetele tale. Sosul de visine imi face cu ochiul si ma gandesc cum s-ar pupa cu niste copanele de gasca... :) Cred ca bine! :)
Am citit totul pe nerasuflate si parca eram si eu alaturi de voi, atat de frumos scrii! :D Abia astept preparatele pe care le vei face la Pastele ortodox! :D
Pupam si scarmanam blanosii cei frumosi! :-*

#70 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 April 2013 - 10:04 PM

Papilele mele gustative sunt in extaz, numai uitandu-ma la poze :) !
Frumos tare le mai pregatesti si le mai asortezi, cu gust.
Imi plac tare tare de tot crengile cu oua, foarte frumos pictate. Si-mi mai place si semnatura noua pe care ti-ai tras-o pe poze :-* .
De meniu nu mai zic nimic, apetisant rau de tot :D !

#71 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 03 April 2013 - 10:04 PM

Simplu si rafinat, o adevarata sursa de inspiratie! Felicitari Maya!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#72 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,331
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 April 2013 - 10:11 PM

Imi place traditia ta :)

#73 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 03 April 2013 - 10:41 PM

Nici nu stiu care ar fi traditia mea. De obicei mergem la mama, ea are traditiile ei! Daca nu, mergem la pericolul social care si ea are traditiile ei: fara drob de miel, fara friptura de miel, fara bors de miel, fara pasca.

Ouale au scapat,cozonacul iar, nu stiu de ce!

Dar ce ai facut tu Maya e frumos si lejer, luminos si spontan si mi-ar placea o astfel de traditie, desi recunosc, ca fara o friptura de miel, sincer, n-as simti ca este Paste!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#74 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 03 April 2013 - 10:41 PM

Foarte elegant!

#75 Useril este offline   Cristina 

  • Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 907
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationDown Under

Postat 04 April 2013 - 01:50 AM

Maya cat de frumos si apetisant poate sa arate totul la tine pe masa! Felicitari - ai un talent nemaipomenit!

#76 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 04 April 2013 - 06:02 AM

ma ia cu capul...
cineva spunea ca diavolul sta in detalii, dar tu, cu detaliile tale, faci o treaba dumnezeiasca! felicitari

#77 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 04 April 2013 - 07:50 AM

Maya, ce mult imi place felul in care pregatesti tu mesele, oricare ar fi ele, intotdeauna cand vad pozele tale imi vine sa dau fuga la tine!

#78 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,758
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 04 April 2013 - 08:50 AM

Bia, hai ne luăm de mână şi dăm o fugă. Şi apoi de la Maya mergem şi la stella în grădină, şi mai vedem noi apoi Imagine postata

Maya, ca de obicei, jos pălăria Imagine postata Nici nu ştiu ce aş mai putea să spun. A, ba da, îmi place verdeleeeeeeee!

#79 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 04 April 2013 - 09:03 AM

Vezi postareaboni, la 04 April 2013 - 08:50 AM, a spus:

Bia, hai ne luăm de mână şi dăm o fugă. Şi apoi de la Maya mergem şi la stella în grădină, şi mai vedem noi apoi Imagine postata

Maya, ca de obicei, jos pălăria Imagine postata Nici nu ştiu ce aş mai putea să spun. A, ba da, îmi place verdeleeeeeeee!


Zi cand, ca io-s gata!

#80 Useril este offline   vali 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 199
  • Inregistrat: 05-July 10

Postat 04 April 2013 - 09:30 AM

Impecabil, ca de obicei! :love7:

Arata acest topic


  • 6 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

30 useri citesc topicul
0 membri, 30 vizitatori, 0 utilizatori anonimi