Meniurile mele de Pasti 2011, 2012, 2013, 2014
#82
Postat 04 April 2013 - 10:11 AM
Si asa mi-ar place sa fiu musafir la mesele pregatite de tine!!!!!
#83
Postat 04 April 2013 - 10:38 AM
#84
Postat 04 April 2013 - 12:07 PM
Eu una ti-am preluat reteta de pasca .
Iar sosul de visine mi-a deschis papila memoriei,cand in copilarie il mancam des la bunica de la Cluj. Da,da si supa de visine ,sau de mere cu tarhon si smantana.
Trebuie musai sa fac si eu .
Imaginea cu pomisorul de Pasti ,e de revista.
De coperta de revista .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#85
Postat 04 April 2013 - 12:45 PM
Felicitari! Este cea mai cea in bucatarie.
#86
Postat 04 April 2013 - 01:07 PM
Sti daca as putea sa ma transform in fluturas as sta acolo pe pervaz si m-as desfata cu imaginile oferitede masa voastra pascala, pana cand Sam cu o laba imi face vant de pe pervaz
#87
Postat 05 April 2013 - 11:08 AM
Foxyy, la 03 April 2013 - 09:51 PM, a spus:
Superb, Maya! Sarbatori fericite va doresc si-ti multumesc inca o data pentru minunatele poze!
O sa ma inspir din retetele tale. Sosul de visine imi face cu ochiul si ma gandesc cum s-ar pupa cu niste copanele de gasca... Cred ca bine! :toothy 9;
Am citit totul pe nerasuflate si parca eram si eu alaturi de voi, atat de frumos scrii! Abia astept preparatele pe care le vei face la Pastele ortodox!
Pupam si scarmanam blanosii cei frumosi!
Multumim, draga Foxyy!
Sosul de visine se pupa perfect cu orice zburatoare, parerea mea.
any_annette, la 03 April 2013 - 10:04 PM, a spus:
Frumos tare le mai pregatesti si le mai asortezi, cu gust.
Imi plac tare tare de tot crengile cu oua, foarte frumos pictate. Si-mi mai place si semnatura noua pe care ti-ai tras-o pe poze .
De meniu nu mai zic nimic, apetisant rau de tot : ) !
Acum, crengutele au deja frunzulite, cele de alun, iar cele care nu stiu cum se numesc au buchetele de bobocei mini de tot. Daca ajung la maturitate vor deveni mini floricele albe. Pina la Pastele ortodox, poate înfloresc.
Merci, draguta
aura, la 03 April 2013 - 10:04 PM, a spus:
Multumesc, Aura
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#88
Postat 05 April 2013 - 11:09 AM
Adriana, la 03 April 2013 - 10:11 PM, a spus:
Merci, sorella
zerda, la 03 April 2013 - 10:41 PM, a spus:
Ouale au scapat,cozonacul iar, nu stiu de ce!
Dar ce ai facut tu Maya e frumos si lejer, luminos si spontan si mi-ar placea o astfel de traditie, desi recunosc, ca fara o friptura de miel, sincer, n-as simti ca este Paste!
Merci, Zerda!
Anul trecut am avut miel. Dar nou nu sîntem mari amatori, asa ca fac rar
cerra, la 03 April 2013 - 10:41 PM, a spus:
Multumesc
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#89
Postat 05 April 2013 - 11:10 AM
Cristina, la 04 April 2013 - 01:50 AM, a spus:
Multumesc
redivivus, la 04 April 2013 - 06:02 AM, a spus:
cineva spunea ca diavolul sta in detalii, dar tu, cu detaliile tale, faci o treaba dumnezeiasca! felicitari
Multumesc frumos!
2ut, la 04 April 2013 - 07:50 AM, a spus:
Hai, hai
Multumesc
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#90
Postat 05 April 2013 - 11:16 AM
boni, la 04 April 2013 - 08:50 AM, a spus:
Maya, ca de obicei, jos pălăria Nici nu ştiu ce aş mai putea să spun. A, ba da, îmi place verdeleeeeeeee!
Multumesc, Boni
vali, la 04 April 2013 - 09:30 AM, a spus:
Multumesc
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#91
Postat 05 April 2013 - 11:17 AM
moatza, la 04 April 2013 - 10:03 AM, a spus:
Merci, Pusa
Giorgiana, la 04 April 2013 - 10:11 AM, a spus:
Si asa mi-ar place sa fiu musafir la mesele pregatite de tine!!!!!
Merci, Gio!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#92
Postat 05 April 2013 - 11:20 AM
Piscotel, la 04 April 2013 - 12:07 PM, a spus:
Eu una ti-am preluat reteta de pasca .
Iar sosul de visine mi-a deschis papila memoriei,cand in copilarie il mancam des la bunica de la Cluj. Da,da si supa de visine ,sau de mere cu tarhon si smantana.
Trebuie musai sa fac si eu .
Imaginea cu pomisorul de Pasti ,e de revista.
De coperta de revista .
E, clar ca olecuta de munca implica si meniurile simple, dar nu m-am spetit
Multumesc, draguta
yoyo, la 04 April 2013 - 12:45 PM, a spus:
Felicitari! Este cea mai cea in bucatarie.
Yoyo, merci
Carmen L, la 04 April 2013 - 01:07 PM, a spus:
Sti daca as putea sa ma transform in fluturas as sta acolo pe pervaz si m-as desfata cu imaginile oferitede masa voastra pascala, pana cand Sam cu o laba imi face vant de pe pervaz
Fluturas nu e bine, ca ai lua-o într-o veselie peste obrajori
Zilnic merge Sam acolo si baga doua trei palete la oua si roade putin crengutele. Am observat ca daca nu îi spun nimic se lasa pagubas. Daca vede ca ma agit, roade mai mult si bate ouale de numa'
Merci, Carmen
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#93
Postat 24 April 2014 - 01:38 PM
Copiez meniul de la "Ce gatiti de Pasti?"
- friptura a fost de fapt coaste picante cu cartofi piure si sparanghel verde la gratar
- ciorba de perisoare
- confit de bulane de rata cu sos de portocale/ Confit de canard à l'orange
- oua colorate cu crema de sfecla rosie cu hrean si sunca de Parma, brînza cu ceapa verde, ridichi nu am gasit!!!
- cozonac cu mac
- tarta cu crema de vanilie si fructe
De baut, am pupat olea' de vin rosu de ala ce l-am pus la bauturi si înca unul dintr-o alta riserva italiana.
În primul rînd, nelipsitele lalele
Ouale, chiar dupa ce le-am uns cu putin ulei.
Oua colorate, sunca de Parma, brînza cu ceapa verde, crema de sfecla rosie cu hrean.
Ciorba de perisoare.
Friptura, adica coastele la gratar, picante, rumenite indirect vreo 3 ceasuri. Moi de se topeau în gura.
Cartofi piure la cerere si sparanghel verde la gratar cu putin ulei de masline si un balsamico bun de tot.
Cozonac cu mac.
A doua zi de Pasti am avut (în afara de cele din prima zi, ciorba, cozonac, oua...etc ) pulpe de rata confiate cu sos de portocale.
Am servit alaturi orez basmati.
Tarta cu crema de vanilie si fructe.
Rata parfumata am asortat-o cu lacrimioare din gradina
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#94
Postat 24 April 2014 - 01:53 PM
#95
Postat 24 April 2014 - 05:40 PM
bravos!
lacramioare-avuram si noi
#96
Postat 25 April 2014 - 07:16 AM
N-am mancat niciodata rata, eamana cu alta carne la gust? Tot mi-am propus sa fac, dar cum la noi se gaseste rar, nu i-a venit pana avum randul.
#97
Postat 25 April 2014 - 11:36 AM
#98
Postat 25 April 2014 - 02:00 PM
zerda, la 24 April 2014 - 01:53 PM, a spus:
Noua ne-au placut ambele
Multumesc!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#99
Postat 25 April 2014 - 02:03 PM
moatza, la 24 April 2014 - 05:40 PM, a spus:
bravos!
lacramioare-avuram si noi
A fost la întîmplare. Ouale au iesit asa cum au vrut. Am avut niste extracte de sfecla rosie, beta caroten, niste spirulina, extract de frunze verzi... etc, iar ouale au fost maro. Pe oua albe sigur ar fi iesit culorile mai frumoase.
Multumesc
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#100
Postat 25 April 2014 - 02:06 PM
2ut, la 25 April 2014 - 07:16 AM, a spus:
N-am mancat niciodata rata, eamana cu alta carne la gust? Tot mi-am propus sa fac, dar cum la noi se gaseste rar, nu i-a venit pana avum randul.
Bia, deci pentru mine rata nu emana a nimic altceva decît rata Si e buna. Fiica-mea nu se da în vînt dupa rata, dar manînca. De copil nu-mi placea nici mie rata, acum însa îmi place, dar si mai mult îmi place gîsca, dar n-o prea gasesc des.
Merci
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges