Aceasta minunata crema se face cu un fel de brinza care se numeste fontina d’Aosta.
http://www.consorzio...fm/fontina.html
S-ar mai putea inlocui cu fontal care e mai de plastic si mai industriala.
In lipsa lor, pentru ca incercarea moarte n-are s-ar putea incerca cu un alt fel de brinza gen cascaval (cel pe care mi-l amintesc eu) sau maasdamer sau ementhal.
Pentru 4 persoane
Se taie brinza cuburele (100 gr) si eventual se poate amesteca cu putina faina
si se pune intr-un recipient acoperita de lapte, se lasa citeva ore, sau de azi pe miine, in functie de timpul pe care il aveti la dispozitie, sau deloc daca sunteti in criza de timp
Se topesc 10 gr de unt si se varsa continutul recipientului intr-o tigaie larga amestecind continuu
incet incet brinza incepe sa se topeasca
si aproape seamana cu o crema care se brinzeste, nu trebuie sa va impacientati ci sa adaugati un galbenus de ou, dupa ce capatati experienta puteti pune un ou intreg, important este sa amestecati continuu astfel incit oul sa nu se faca scrob ci sa devina o crema
In acest moment se poate folosi fie pentru paste, ca de exemplu gnocchi
sau, un alt mod des intilnit aici in vol-au-vent, cu 2 aschii de tartufo devine o delicatesa culinara
Pagina 1 din 1
Fonduta piemontese
#2
Postat 27 April 2011 - 11:30 PM
Multumesc mult pt reteta si demonstratia rapida, Adriana!
si eu care gresit retinusem ca Fontina asta e ceva apropiat de branza de vaci
tu cumperi tartufo?
imi place sosul asta (se face si rapid), o sa-l incerc si eu ... ma gandesc ce branza pe care o pot gasi sa folosesc
oare se pot adauga si ciuperci intr-o alta varianta ?
si eu care gresit retinusem ca Fontina asta e ceva apropiat de branza de vaci
tu cumperi tartufo?
imi place sosul asta (se face si rapid), o sa-l incerc si eu ... ma gandesc ce branza pe care o pot gasi sa folosesc
oare se pot adauga si ciuperci intr-o alta varianta ?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#4
Postat 28 April 2011 - 07:40 AM
#5
Postat 28 April 2011 - 07:44 AM
Daniella, la 27 April 2011 - 11:30 PM, a spus:
tu cumperi tartufo?
Am raspuns mai demult la aceeasi intrebare
Adriana, la 15 March 2011 - 06:41 PM, a spus:
Daniella, la 15 March 2011 - 06:29 PM, a spus:
Ai cumparat sa pregatesti acasa vreodata?
Nu pentru ca nu ma omor dupa el, in schimb sora-mea e innebunita si in fiecare an cind e tirgul la Alba se duce si il cumpara, asa ca n-am incotro si cind ma invita la cina il maninc , ca aici
http://adriananicole...-cu-trufe-albe/
Si l-am mincat si la restaurant cind am avut ocazia.
Daniella, la 27 April 2011 - 11:30 PM, a spus:
oare se pot adauga si ciuperci intr-o alta varianta ?
Absolut nu, parerea mea. Nu vad de ce.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1