http://www.consorzio...fm/fontina.html

S-ar mai putea inlocui cu fontal care e mai de plastic si mai industriala.
In lipsa lor, pentru ca incercarea moarte n-are

Pentru 4 persoane
Se taie brinza cuburele (100 gr) si eventual se poate amesteca cu putina faina

si se pune intr-un recipient acoperita de lapte, se lasa citeva ore, sau de azi pe miine, in functie de timpul pe care il aveti la dispozitie, sau deloc daca sunteti in criza de timp

Se topesc 10 gr de unt si se varsa continutul recipientului intr-o tigaie larga amestecind continuu

incet incet brinza incepe sa se topeasca

si aproape seamana cu o crema care se brinzeste, nu trebuie sa va impacientati ci sa adaugati un galbenus de ou, dupa ce capatati experienta puteti pune un ou intreg, important este sa amestecati continuu astfel incit oul sa nu se faca scrob ci sa devina o crema

In acest moment se poate folosi fie pentru paste, ca de exemplu gnocchi

sau, un alt mod des intilnit aici in vol-au-vent, cu 2 aschii de tartufo devine o delicatesa culinara

