Forum Culinar: Ce au gatit altii pentru noi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 11 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce au gatit altii pentru noi?

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,276
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 December 2009 - 02:18 PM

Dat fiind faptul ca m-au certat fetele cind am zis la Ce ati gatit astazi? ca am mincat supa de galuste facuta de mama, m-am gindit sa inaugurez acest subiect. :D
Tortellini in brodo
Ce a gatit sora-mea pentru mine
a facut supa dintr-un cocosel, carnea a taiat-o impreuna cu morcovii, a mai fiert citiva cartofi si a facut salata boeuf.
Imagine atasata: 54_fcc8e9a2d89338ffaee6c30dfbe21af3.jpg
Iar supa am mincat-o cu tortellini bolognesi
Imagine atasata: 54_69937bdf74e377215447f8f0ff907056.jpg

#2 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 08 December 2009 - 11:57 AM

Adriana a spus:

Dat fiind faptul ca m-au certat fetele cind am zis la Ce ati gatit astazi? ca am mincat supa de galuste facuta de mama, m-am gindit sa inaugurez acest subiect. :angry:


pai da, ca noi suntem fair! :D

vreau si eu o sora, da' cred ca-i cam tarziu!

#3 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 December 2009 - 12:02 PM

moatzo , daca ai sta pe aproape ti-as face eu :)

#4 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 08 December 2009 - 01:08 PM

stella a spus:

moatzo , daca ai sta pe aproape ti-as face eu :)


stella,Imagine atasata: 151_e9bc882f95f65ea681c425e7494db604.gif

#5 Useril este offline   Hazel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSuffolk

Postat 08 December 2009 - 01:17 PM

stella a spus:

moatzo , daca ai sta pe aproape ti-as face eu :)

sora????
nu putui...stii tu :o :)
Imagine postata

#6 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 December 2009 - 02:09 PM

Azi mi-am delectat papilele ( si voi chinui pe cei din jur). pastai cu muuuuult mujdei :drunken: si ovcors cu mamaliga .

na ca postai la ce-or facut altii...nununu eu facui...moatzo "sora mea" imi pare rau daca vii sa stii ca nu mai decat o lingura :))

Imagini atasate

  • Imagine atasata: 67_470f7289d73c422b88826ca2e4b4abf3.jpg


#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,276
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 December 2009 - 10:56 PM

Ia uite ce va soriti voi pe aici in lipsa mea.
Si ca o fata cuminte ce sunt va readuc on topic, azi la prinz sora mea ne-a facut friptura de porc cu cartofi la cuptor, foarte simplu si foarte bun.
Imagine atasata: 54_799c94aa5bde1f5b2ea871ef132c0553.jpg

#8 Useril este offline   Huvi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: kaky
  • Postari: 149
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 09 December 2009 - 04:26 AM

Cineva nascuta in Italia dar locuind in Canada de mai bine de 40 de ani mi-a facut aceasta paine cu seminte de anise. In viata mea nu am mancat o paine atat de buna si sper sa conving cumva sa ne dea si noua reteta pe care o considera "din familie, deci secreta". Coaja acestei paini are exact aceeasi textura ca si covrogii din tara, moale si tare in acelasi timp si semintele dau o aroma extraordinara acestei paini.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: 210_c5fec614569ea74d92453ddc7ec0240c.jpg


#9 Useril este offline   Bebe 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 323
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationNY

Postat 09 December 2009 - 04:56 AM

Huvi a spus:

Coaja acestei paini are exact aceeasi textura ca si covrogii din tara, moale si tare in acelasi timp si semintele dau o aroma extraordinara acestei paini.

Covrigăria de lîngă dealul Metropoliei, aproape de staţia de noapte... acolo era mama covrigilor, cei mai buni covrigi de pe planetă!
There are 10 kinds of people in this world: those who understand binary, and those who don't.

#10 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,276
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 December 2009 - 09:48 AM

Huvi a spus:

Cineva nascuta in Italia dar locuind in Canada de mai bine de 40 de ani mi-a facut aceasta paine cu seminte de anise. In viata mea nu am mancat o paine atat de buna si sper sa conving cumva sa ne dea si noua reteta pe care o considera "din familie, deci secreta". Coaja acestei paini are exact aceeasi textura ca si covrogii din tara, moale si tare in acelasi timp si semintele dau o aroma extraordinara acestei paini.

Pe mine ma inerveaza :-* cei care zic ca e reteta de familie si secreta, asa ca ne punem pe treaba noi singurei si poate reusim sa aflam reteta :mrgreen:
Nu stii din ce zona a Italiei provine persoana respectiva ca sa limitam zona de cautare?
Anise presupun ca e anice pe italiana.
Oare ar putea fi asta, daca zici ca seamana cu virgula covrigii?
http://www.vinilazio.org/Gastronomia/Ci ... Tuscia.htm

#11 Useril este offline   Huvi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: kaky
  • Postari: 149
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 09 December 2009 - 05:21 PM

Adriana tot o sa am eu reteta de la ea. Sotul meu este "delegat" sa imi faca rost de ea pentru ca este prieten cu baietii ei. Din cate am inteles, ei au venit dintr-o regiune numita Azzuro/ Aturo (nu cred ca am scris bine dar este ceva cu A) - de undeva din jurul Romei. Sunt mai micuti de statura (le-am vazut si rudele si tot asa sunt) si mai negriciosi la fata.
Au emigrat in urma cu 40 de ani, au avut o ferma imensa aici si traiau din aceasta ferma, vanzand produse agricole si de panificatie. Cum fac rost de reteta cum ti-o spun :violent1:.

#12 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,276
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 December 2009 - 10:56 PM

Huvi a spus:

Adriana tot o sa am eu reteta de la ea. Sotul meu este "delegat" sa imi faca rost de ea pentru ca este prieten cu baietii ei. Din cate am inteles, ei au venit dintr-o regiune numita Azzuro/ Aturo (nu cred ca am scris bine dar este ceva cu A) - de undeva din jurul Romei. Sunt mai micuti de statura (le-am vazut si rudele si tot asa sunt) si mai negriciosi la fata.
Au emigrat in urma cu 40 de ani, au avut o ferma imensa aici si traiau din aceasta ferma, vanzand produse agricole si de panificatie. Cum fac rost de reteta cum ti-o spun :cheers:.

Sa fie Anzio? e o localitate de linga Roma, sau daca e regiune e Lazio.
Daca reusesti sa faci rost de reteta o facem, cred si eu ca e de pe linga Roma pentru ca din ce am gasit in Internet au vin in aluat si am un prieten care face covrigei cu vin.

#13 Useril este offline   Huvi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: kaky
  • Postari: 149
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 13 December 2009 - 02:21 AM

Adriana am aflat mai multe amanunte de la unul dintre baietii acestei doamne. Nu stiu de ce sotul meu intelesese alta regiune, dar este vorba de Lazio si painea se numeste Ciambata sau Ciambela sau Shambella (nu stiu daca am facut spelling corect la denumire). Ai avut drepate: se fierbe mai intai si,apoi, se pune la cuptor. Deci este ca si covrigul nostru din tara. Mi s-a promis si reteta dar trebuie sa mai insist caci se misca foarte incet. Motivul pentru care o tin in familie il reprezinta niste evrei care au un club de golf si vor sa introduca aceasta paine la vanzare (in fine, la masa sportivilor) si deci sa faca bani :angryfire:.
Cum aflu reteta cum o scriu.

#14 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 13 December 2009 - 10:52 PM

Adriana a spus:

Huvi a spus:

Cineva nascuta in Italia dar locuind in Canada de mai bine de 40 de ani mi-a facut aceasta paine cu seminte de anise. In viata mea nu am mancat o paine atat de buna si sper sa conving cumva sa ne dea si noua reteta pe care o considera "din familie, deci secreta". Coaja acestei paini are exact aceeasi textura ca si covrogii din tara, moale si tare in acelasi timp si semintele dau o aroma extraordinara acestei paini.

Pe mine ma inerveaza :pupic: cei care zic ca e reteta de familie si secreta, asa ca ne punem pe treaba noi singurei si poate reusim sa aflam reteta :mrgreen:
Nu stii din ce zona a Italiei provine persoana respectiva ca sa limitam zona de cautare?
Anise presupun ca e anice pe italiana.
Oare ar putea fi asta, daca zici ca seamana cu virgula covrigii?
http://www.vinilazio.org/Gastronomia/Ci ... Tuscia.htm


tipice si de la Sabina (Rieti), tot cu anice, dar nu covrigi, mai degraba colaci (diam. ext. 20-25 cm)
fiica dacilor

#15 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,276
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 December 2009 - 08:57 AM

Huvi a spus:

Adriana am aflat mai multe amanunte de la unul dintre baietii acestei doamne. Nu stiu de ce sotul meu intelesese alta regiune, dar este vorba de Lazio si painea se numeste Ciambata sau Ciambela sau Shambella (nu stiu daca am facut spelling corect la denumire). Ai avut drepate: se fierbe mai intai si,apoi, se pune la cuptor. Deci este ca si covrigul nostru din tara. Mi s-a promis si reteta dar trebuie sa mai insist caci se misca foarte incet. Motivul pentru care o tin in familie il reprezinta niste evrei care au un club de golf si vor sa introduca aceasta paine la vanzare (in fine, la masa sportivilor) si deci sa faca bani :D.
Cum aflu reteta cum o scriu.

Ciambella e. Am mai gasit o reteta care cred ca e buna
http://www.prodottitipici.com/prodotto/ ... salate.htm

#16 Useril este offline   Huvi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: kaky
  • Postari: 149
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 14 December 2009 - 05:07 PM

Adriana esti o adevarata! Am gasit link si in limba engleza si astazi o sa fac reteta pas cu pas si o sa ii dau o bucatica sa vada ca pot si singura (evident, cu ajutorul tau :(. Dar dupa descriere este exact ceea ce am mancat de la ei. Mi-a placut mult tare. :salut: :(
http://www.italianfoodforever.com/iff20 ... &Itemid=65

#17 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,276
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 December 2009 - 01:19 PM

Huvi a spus:

Adriana esti o adevarata! Am gasit link si in limba engleza si astazi o sa fac reteta pas cu pas si o sa ii dau o bucatica sa vada ca pot si singura (evident, cu ajutorul tau :appl:.

Ai facut reteta?

#18 Useril este offline   Huvi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: kaky
  • Postari: 149
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 18 December 2009 - 04:03 PM

Am facut-o Adriana; trebuie sa o postez la produse de panificatie si o voi face mai diseara. A iesit exact ca painea pe care am primit-o eu...Multumesc frumos ca fara tine nu descopeream o asa bunatate care se prepara foarte usor.

#19 Useril este offline   Lizura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 19 December 2009 - 06:51 AM

A pai asa caut si eu o reteta.
Am pierdut-o desi mi-a fost data de o italianca batrina, dar inclin sa cred ca mi-a dat cantitatile gresite. Sint niste prajituri fragede pe care spune ca le facea si bunica ei si erau bune in special pt copii mici pt ca nu se inecau cu ele. Erau albe date prin zahar si le facea in forma rotunda ca niste bulgarasi turtiti. F fine si bune.
Le tinea in congelator cu lunile chiar si dezghetate erau perfecte.
Au consistenta unui dulce numit corabioara in tara noastra si care se gasea la orice cofetarie pe vremea "raposatului".
Ce tin minte este ca contineau bicarbonat de sodiu si praf de copt. Sper ca am zis bine si nu am incurcat partitura.
Imagine postata
Imagine postata

#20 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,276
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 December 2009 - 12:08 AM

Ce a gatit o prietena aseara pentru noi
mai intii superbii braduti cumparati in Franta asta vara in august :lol: m-am indragostit de ei
Imagine atasata: 54_d1a86767c2067f8e1a2de460e39aa047.jpg
Aperitive:
- prosciutto cotto
Imagine atasata: 54_fde6b3767d2ebbd5158636f83b28f03d.jpg
- prosciutto crudo
Imagine atasata: 54_5ea2bf667484462e4945f48a489d70ee.jpg
- slanninuta si salam cu ardei iute
Imagine atasata: 54_1dc016d8b6b319057603ca843446502d.jpg
slaninuta am papat-o cu nuci maruntite deasupra
Imagine atasata: 54_cde78eab98b3e645727c3ff9f479562f.jpg
- pateuri din aluat frantuzesc umplute cu sos de rosii, crema de ciuperci si ton
Imagine atasata: 54_4449b2ada9319ae9dfe577818744ad49.jpg
Felul I:
risotto cu sofran si cirnat proaspat
Imagine atasata: 54_d842cd160b19dd5d8e330e3ec603770a.jpg
Felul II:
un cirnat normal prajit si altul cu carne de bou de la Carrù http://www.prodottitipici.com/prodotto/ ... %C3%B9.htm copt cu sos de rosii
Imagine atasata: 54_244f73bfea4979df5d8393340e2d4ba9.jpg
cartofi duchessa
Imagine atasata: 54_3226a03c8f0abaf11c37dafdda551c12.jpg
si flori de dovleac trecute prin pastela si prajite
Imagine atasata: 54_314e0f8be970b20fc4d901adae301449.jpg

Arata acest topic


  • 11 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi