Forum Culinar: Ce au gatit altii pentru noi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 11 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce au gatit altii pentru noi?

#121 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 10 February 2012 - 12:23 AM

Pfuai de cand visez la sarmaleeee, Stella, m-ai ucis!!! Ce frate poti sa ai! Da-mi-l si mie de imprumut :angryfire:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#122 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 February 2012 - 12:24 AM

Maine seria 2...de post cu ciuperci, nuci si multe zarzaveituri, si orez ovcors :angryfire:

#123 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 February 2012 - 12:25 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 10 February 2012 - 12:23 AM, a spus:

Pfuai de cand visez la sarmaleeee, Stella, m-ai ucis!!! Ce frate poti sa ai! Da-mi-l si mie de imprumut :angryfire:


Lorica, vino repede fugutza , si poti sa alegi...de porcule, de mielule in foi de vitza si de maine si cele de post ( mie-mi plac mai mult decat astea cu carne :fuckme: )

#124 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 10 February 2012 - 09:10 AM

Vezi postareastella, la 10 February 2012 - 12:25 AM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 10 February 2012 - 12:23 AM, a spus:

Pfuai de cand visez la sarmaleeee, Stella, m-ai ucis!!! Ce frate poti sa ai! Da-mi-l si mie de imprumut :fuckme:


Lorica, vino repede fugutza , si poti sa alegi...de porcule, de mielule in foi de vitza si de maine si cele de post ( mie-mi plac mai mult decat astea cu carne :sad3: )


Da' pi fratili lu matali nu-l pot alege, ca am impresia ca am putea fi fooaaaaarte buni prieteni :angryfire: Stii ce te rog eu mult de tot, pui si retetele la cele feluri de sarmale, in special la alea de post? Multumesc mult!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#125 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 February 2012 - 09:32 AM

Lorica, cum am pregatit eu :angryfire: umplutura, iti zic, dar sa stii ca am pus in functie de ce aveam in frigider si congelator :fuckme:.
ceapa la calit, adaugar morcov ras ( pe razatoarea mare), oleac de telina si pastarnac, ardei gras galben si rosu mixarit ( blenduit cum vrei sa-i zici), dovlecel ras ( tot marisor) o caserola de ciuperci de paris ( champignon) plus o punga cu amestec de ciupe congelat.nuci sfaramate, si cateva stafide ( mie imi place amestecul de acru dulce, dar asta e optional) patrunjel, orez sare si chiper.
puse toate pe rand la calit in ceaunul stramosesc . adaugat orezul, invartit oleaca ...potrivit de sare si chiper.si olecutz de bulion.
ps , scuzati calitatea pozelor

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2012/post-16-13288589966092.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2012/post-16-13288591398543.jpg


#126 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 12 February 2012 - 07:26 PM

Draga mea, am notat! Si pentru ca adusasi vorba de ceaunu stramosesc, ma folosesc de ocazie sa ma palng: nu imi mai pot folosi tuciuuuuul!! Sa mor de inima rea si mai multe nu! In ce pitpalaci fac io mamaliga? Avem plita cu inductie, mama ei de plita cu inductie! :occasion15:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#127 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 14 February 2012 - 11:38 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 12 February 2012 - 07:26 PM, a spus:

Draga mea, am notat! Si pentru ca adusasi vorba de ceaunu stramosesc, ma folosesc de ocazie sa ma palng: nu imi mai pot folosi tuciuuuuul!! Sa mor de inima rea si mai multe nu! In ce pitpalaci fac io mamaliga? Avem plita cu inductie, mama ei de plita cu inductie! :drool:

Nu poti sa folosesti nica drept.... hm..... adaptor??? Sa pui ceva sub tuci, adicatelea. :drool:

#128 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 February 2012 - 11:47 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 12 February 2012 - 07:26 PM, a spus:

Draga mea, am notat! Si pentru ca adusasi vorba de ceaunu stramosesc, ma folosesc de ocazie sa ma palng: nu imi mai pot folosi tuciuuuuul!! Sa mor de inima rea si mai multe nu! In ce pitpalaci fac io mamaliga? Avem plita cu inductie, mama ei de plita cu inductie! =))

Eu folosesc un vas de inox masiv cu capac. Pun apa rece 1 masura si malai 1/2 masura, sare. Foc mic, cam 1/3 din maxim. Amestec de vreo 3 ori. Cam in jum de ora e gata. Nu sare, nu face cocoloase, sau bulbuci. Dupa dorinta, uneori incorporez branzeturi (burduf, parmezan sau cascaval), sau folosesc lapte in loc de apa.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#129 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 18 February 2012 - 03:13 PM

La cat de des gateste sotul, ar trebui sa trec mai des pe aici. Dar nu vreau sa-l laud prea tare :occasion15:
Ieri a facut peste pane cu dovlecei si rosii.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1290-1329570756963.jpg

#130 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 18 February 2012 - 07:12 PM

Felicitari :hug: domnul Ela!!!
Bravo Ela, bine ai ales :appl: !

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#131 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 February 2012 - 10:53 PM

Stellina, cand ma uit la sarmalele tale le vad pe ale mamei :appl: !
Un bravo pentru dl.Ela!

#132 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 18 February 2012 - 11:26 PM

Bravo lu' Ela c-are asa un sotz! tzina-i Dumnezeu obiceiul!

#133 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 20 February 2012 - 11:50 AM

Ce, numai Stella sa-si laude fratele, imi laud si eu sontul din dotare, nu ma pot abtine, a facut o salata "buf", nu numai gustoasa dar si aspectuoasa, pt.ca tot el a si ornat-o. Bine, el gateste mai mereu, are o adevarata placere pt.gatit, eu mai rarut, mie imi place sa fac dulciuri.
Am zis ca o sa-l inscriu la concursuri de gatit.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-88-13297313579551.jpg
GEORGIA

#134 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 February 2012 - 10:44 PM

Mama a facut varza cu ciolan afumat, eu am facut mamaliga :lol:
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-4-13298568957972.jpg

#135 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 February 2012 - 08:42 PM

mama a facut spanacul, eu ochiurile
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-4-13303681272722.jpg

#136 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 01 March 2012 - 06:30 PM

Propriu-zis nu a gatit,s-a invartit pe acolo cat se faceau dar uite ce mi-a adus fratele meu, langosi cu branza:

Imagine postata

Sper sa nu dati cu rosii, dar sunt doi sau trei ani de cand poftesc! :hug:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#137 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 01 March 2012 - 06:56 PM

Nuuuu, nu dau cu rosii... da' plang, sa stii, astea erau moartea mea cand eram mica.
Chiar cine are o reteta buna, ca tare mi-e pofta.
Sorina

#138 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 01 March 2012 - 07:07 PM

Nu stiu retete, dar astia erau superbi!!! Erau niste retete de langosi, dar cum nu ma pricep eu la aluaturi, poate iti raspunde vreo fata mai talentata.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#139 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 March 2012 - 07:23 PM

Am eu o reteta in cartea aia noua pe care am cumparat-o cu bucataria Ungariei.

#140 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 March 2012 - 07:36 PM

Zice asa:
Reteta de baza:

150 gr de cartofi fainosi
30 gr de drojdie proaspata
400 ml de lapte
3 linguri de zahar pudra
400 gr faina
sare
50 ml ulei
ulei pentru prajit

Fierbeti cartofii cu coaja.
Topiti drojdia in 100 ml de lapte caldut cu zahar si lasati sa se umfle timp de 10 minute intr-un loc cald.
Curatati cartofii si zdrobiti-i calzi.
Cerneti faina intr-un castron, in mijloc faceti fantana si varsati drojdia cu laptele.
Adaugati cartofii si uleiul si incepeti sa lucrati aluatul cu restul de lapte caldut, usor sarat, pana ce veti obtine un aluat moale, nelipicios.
Pudrati aluatul cu putina faina si acoperiti-l cu un prosop.
Lasati la crescut intr-un loc cald timp de o ora pana ce-si dubleaza volumul.
Umpleti o tigaie cu ulei (sa fie plina 6 cm cu ulei).
Rupeti o bucata de aluat, formati o gogoasa (langos) de 2 cm grosime si puneti-o la prajit in ulei fierbinte.
Cand va deveni aurie o intoarcem pe partea cealalta.
Se scurg de ulei si se mananca calde sarate.

Se pot unge cu smantana sau se pot freca cu usturoi.


Edit Eu am mancat din alea cu usturoi la Budapesta, un deliciu OMG, MBS!!!!!!!!!!!!

Arata acest topic


  • 11 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi