Ce au gatit altii pentru noi?
#121
Postat 10 February 2012 - 12:23 AM
#122
Postat 10 February 2012 - 12:24 AM
#123
Postat 10 February 2012 - 12:25 AM
Lapona Enigel, la 10 February 2012 - 12:23 AM, a spus:
Lorica, vino repede fugutza , si poti sa alegi...de porcule, de mielule in foi de vitza si de maine si cele de post ( mie-mi plac mai mult decat astea cu carne )
#124
Postat 10 February 2012 - 09:10 AM
stella, la 10 February 2012 - 12:25 AM, a spus:
Lapona Enigel, la 10 February 2012 - 12:23 AM, a spus:
Lorica, vino repede fugutza , si poti sa alegi...de porcule, de mielule in foi de vitza si de maine si cele de post ( mie-mi plac mai mult decat astea cu carne )
Da' pi fratili lu matali nu-l pot alege, ca am impresia ca am putea fi fooaaaaarte buni prieteni Stii ce te rog eu mult de tot, pui si retetele la cele feluri de sarmale, in special la alea de post? Multumesc mult!
#125
Postat 10 February 2012 - 09:32 AM
ceapa la calit, adaugar morcov ras ( pe razatoarea mare), oleac de telina si pastarnac, ardei gras galben si rosu mixarit ( blenduit cum vrei sa-i zici), dovlecel ras ( tot marisor) o caserola de ciuperci de paris ( champignon) plus o punga cu amestec de ciupe congelat.nuci sfaramate, si cateva stafide ( mie imi place amestecul de acru dulce, dar asta e optional) patrunjel, orez sare si chiper.
puse toate pe rand la calit in ceaunul stramosesc . adaugat orezul, invartit oleaca ...potrivit de sare si chiper.si olecutz de bulion.
ps , scuzati calitatea pozelor
Imagini atasate
#126
Postat 12 February 2012 - 07:26 PM
#127
Postat 14 February 2012 - 11:38 PM
Lapona Enigel, la 12 February 2012 - 07:26 PM, a spus:
Nu poti sa folosesti nica drept.... hm..... adaptor??? Sa pui ceva sub tuci, adicatelea.
#128
Postat 15 February 2012 - 11:47 PM
Lapona Enigel, la 12 February 2012 - 07:26 PM, a spus:
Eu folosesc un vas de inox masiv cu capac. Pun apa rece 1 masura si malai 1/2 masura, sare. Foc mic, cam 1/3 din maxim. Amestec de vreo 3 ori. Cam in jum de ora e gata. Nu sare, nu face cocoloase, sau bulbuci. Dupa dorinta, uneori incorporez branzeturi (burduf, parmezan sau cascaval), sau folosesc lapte in loc de apa.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#129
Postat 18 February 2012 - 03:13 PM
Ieri a facut peste pane cu dovlecei si rosii.
#130
Postat 18 February 2012 - 07:12 PM
Bravo Ela, bine ai ales !
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#131
Postat 18 February 2012 - 10:53 PM
Un bravo pentru dl.Ela!
#133
Postat 20 February 2012 - 11:50 AM
Am zis ca o sa-l inscriu la concursuri de gatit.
#136
Postat 01 March 2012 - 06:30 PM
Sper sa nu dati cu rosii, dar sunt doi sau trei ani de cand poftesc!
#137
Postat 01 March 2012 - 06:56 PM
Chiar cine are o reteta buna, ca tare mi-e pofta.
#138
Postat 01 March 2012 - 07:07 PM
#139
Postat 01 March 2012 - 07:23 PM
#140
Postat 01 March 2012 - 07:36 PM
Reteta de baza:
150 gr de cartofi fainosi
30 gr de drojdie proaspata
400 ml de lapte
3 linguri de zahar pudra
400 gr faina
sare
50 ml ulei
ulei pentru prajit
Fierbeti cartofii cu coaja.
Topiti drojdia in 100 ml de lapte caldut cu zahar si lasati sa se umfle timp de 10 minute intr-un loc cald.
Curatati cartofii si zdrobiti-i calzi.
Cerneti faina intr-un castron, in mijloc faceti fantana si varsati drojdia cu laptele.
Adaugati cartofii si uleiul si incepeti sa lucrati aluatul cu restul de lapte caldut, usor sarat, pana ce veti obtine un aluat moale, nelipicios.
Pudrati aluatul cu putina faina si acoperiti-l cu un prosop.
Lasati la crescut intr-un loc cald timp de o ora pana ce-si dubleaza volumul.
Umpleti o tigaie cu ulei (sa fie plina 6 cm cu ulei).
Rupeti o bucata de aluat, formati o gogoasa (langos) de 2 cm grosime si puneti-o la prajit in ulei fierbinte.
Cand va deveni aurie o intoarcem pe partea cealalta.
Se scurg de ulei si se mananca calde sarate.
Se pot unge cu smantana sau se pot freca cu usturoi.
Edit Eu am mancat din alea cu usturoi la Budapesta, un deliciu OMG, MBS!!!!!!!!!!!!