Forum Culinar: Ce au gatit altii pentru noi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 11 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce au gatit altii pentru noi?

#21 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 21 December 2009 - 12:17 PM

Adriana a spus:

Ce a gatit o prietena aseara pentru noi
mai intii superbii braduti cumparati in Franta asta vara in august :love7: m-am indragostit de ei

mancarea arata bine de tot, da de braduti m-am indragostit si io! :oops:

#22 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 December 2009 - 01:56 PM

iulia nicoleta a spus:

mancarea arata bine de tot, da de braduti m-am indragostit si io! :oops:

daca te uiti bine la ei sunt si foarte usor de facut, trebuie numai un foarfec care taie in zig zag si o bucata de feltru ii zice? rosu
si gata
mie doar materialul imi lipseste

#23 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 January 2010 - 04:36 PM

Azi am pus-o pe mama la treaba, tocanita din carne de vita cu cartofi.
Imagine atasata: 54_8050ee9b3a2877844905a654bc18aadb.jpg

#24 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 January 2010 - 08:27 PM

Adriana a spus:

Azi am pus-o pe mama la treaba, tocanita din carne de vita cu cartofi.
[attachment=0]spezzatinopatate.jpg[/attachment]

La multi ani ''draga Adriana,nu mi-o inprumuti si mie pe mama ta?tare bun e un''spezzatino'' ca la mama lui :lol:
Mama mea e tinara (55 de ani)si inca lucra.... de dimineata pina seara asa ca pt ea eu gatesc :)

#25 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 January 2010 - 08:35 PM

Pai tu vrei si mama tinara si mama care sa-ti gateasca? Nu se poate :lol:

#26 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 January 2010 - 09:13 PM

Adriana a spus:

Pai tu vrei si mama tinara si mama care sa-ti gateasca? Nu se poate =))

POII ce sa visezi nu costa :)

#27 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 January 2010 - 10:40 PM

Mama a facut ciorba cu carne de vitel si cartofi.
Imagine atasata: 54_e437e3ed35a6f00cceb4e9aff6270080.jpg

#28 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 February 2010 - 11:43 PM

Azi dimineata mama a facut limba cu masline, pe care am mincat-o la prinz
Am avut o bucata de limba cruda de vaca sau bou :occasion15: pe care mama a pus-o la fiert, dupa primul clocot a desprins pielita de pe partea de deasupra, a taiat-o bucatele si a pus-o in tigaie, cind s-a prajit un pic a adaugat ceapa tocata si un pic de ulei, a lasat sa se topeasca ceapa si a adaugat pe rind cite un pic de apa lasind sa se coaca pina cind limba era moale, a adaugat maslinele si putin vin (facultativ o foaie de dafin), se mai lasa citeva minute si se serveste. Daca se maninca rece impreuna cu maslinele se adauga si citeva felioare de lamiie.
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126531973927.jpg
si in seara asta ficatei
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126531977214.jpg

#29 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 05 February 2010 - 08:43 AM

Vezi postareaAdriana, la 04 February 2010 - 11:43 PM, a spus:

Azi dimineata mama a facut limba cu masline


:hello: mamei tale
vad ceap multa pe-acolo? nu dai si la moi ideea? multu, grazie, thanks :-h
fiica dacilor

#30 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 February 2010 - 09:01 AM

Vezi postareabristena, la 05 February 2010 - 08:43 AM, a spus:

:hello: mamei tale
vad ceap multa pe-acolo? nu dai si la moi ideea? multu, grazie, thanks :-h

Multumesc, o intreb dupa-masa si-ti scriu! :-h

#31 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 February 2010 - 06:06 PM

Vezi postareaAdriana, la 05 February 2010 - 09:01 AM, a spus:

Multumesc, o intreb dupa-masa si-ti scriu! :biggrin:

Am scris, am adaugat reteta in mesaj, cu ocazia asta mi-am amintit de mincare rece a vecinei noastre din carne de iepure, asa ca tre sa o pun pe mama sa mi-o faca. :D

#32 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 05 February 2010 - 08:36 PM

saru-mana mamei tale, tie iti multumesc pentru completare si idee (eu o faceam numai cu sos de smantana, dupa ce o fierbeam si curatam bine, biensur)
fiica dacilor

#33 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 February 2010 - 11:18 PM

Cu smintina n-am mincat-o niciodata, aici se cumpara gata fiarta si taiata felii subtiri servita cu sos verde si rosu la aperitive.

#34 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 06 February 2010 - 12:12 AM

eu n-am vazut pe-aici gata fiarta, adica nu mi-a "sarit" in ochi pentru ca nu ma uit dupa asa ceva prin supermercato, iar de la macelarie cumpar proaspata si o pregatesc eu asa cum face maica-mea (nu stiu de unde stie reteta): fierb limba, o curat, o tai felii pe care le asez intr-o cratita cu putin ulei, torn peste un sos din smantana cu putina faina/amidon si mirosenii (piper mcinat mai mare, nucsoara) si o las sa clocoteasca cateva minute, pana se ingroasa putin sosul, servita cu mamaliga sau paine

asa face maica-mea, asa am facut si eu pana acum, dar urmatoarea tura - curand, curand, fac destul de des limba, ca nu costa mult, ii numai muschi si ne si place - voi incerca reteta mamei tale ca "suna" bine
fiica dacilor

#35 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 February 2010 - 12:35 AM

Aici fiind specialitate piemonteza se gaseste fiarta gata de taiat felii la macelar sau la salamuri.
Apropo de pret, ma asteptam sa coste 3-4 euro chilogramul ca pipotele si ficateii, insa costa peste 9 euro chilo, se vede ca nu mai e considerata "maruntaie" :) ci carne.

#36 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 February 2010 - 12:00 PM

Am cumparat o varza giganta, avea aproape 6 kg
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126553707663.jpg
Mama a scos frunzele si le-a pus la un asa zis murat pentru sarmale
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126553714032.jpg
si din restul ieri pe terasa, a facut varza cu costite de porc afumate, ca era cald si soare.
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126553671277.jpg
si noi am papat-o :occasion15:
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126553674643.jpg

#37 Useril este offline   nane 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationFrrrrrrrr!

Postat 07 February 2010 - 07:58 PM

Io as vrea sa stiu cum a pus frunzele in borcanul ala pt murat .

#38 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 February 2010 - 08:50 PM

Mai intii a oparit varza in apa fierbinte cu sare si zeama de lamiie, apoi a desprins frunzele si le-a pus in borcan, peste ele a turnat apa rece sarata (o lingura de sare la un litru de apa). Le-a pus capacul si le-a pus intr-o camera incalzita, a zis ca peste 2-3 zile cind incep sa fermenteze le duce in debara unde e un pic mai rece.

#39 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 08 February 2010 - 07:39 AM

Vezi postareaAdriana, la 07 February 2010 - 08:50 PM, a spus:

Mai intii a oparit varza in apa fierbinte cu sare si zeama de lamiie, apoi a desprins frunzele si le-a pus in borcan, peste ele a turnat apa rece sarata (o lingura de sare la un litru de apa). Le-a pus capacul si le-a pus intr-o camera incalzita, a zis ca peste 2-3 zile cind incep sa fermenteze le duce in debara unde e un pic mai rece.


Asa mureaza si mama varza vara.
Ies sarmale foarte bune .
Mai pune in borcan o ramurica de cimbru si una de marar,Iar deasupra o bucata de paine,
sa fermenteze mai repede.Pune apoi borcanul la soare,intr-o farfurie adanca,pentru ca lichidul fermenteaza si mai da pe deasupra. :wub:
Sa ne traiasca mamele,si sa le pupam obrajorii si manutele. :) :D
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#40 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 14 February 2010 - 10:46 PM

Astazi de ziua indragostitilor,jumatatea mea,mi-a pregatit pasta con le sarde si orata al cartoccio.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2010/post-162-126618019296.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2010/post-162-126618026372.jpg


Arata acest topic


  • 11 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi