Ce au gatit altii pentru noi?
#1
Postat 07 December 2009 - 02:18 PM
Tortellini in brodo
Ce a gatit sora-mea pentru mine
a facut supa dintr-un cocosel, carnea a taiat-o impreuna cu morcovii, a mai fiert citiva cartofi si a facut salata boeuf.
Iar supa am mincat-o cu tortellini bolognesi
#2
Postat 08 December 2009 - 11:57 AM
Adriana a spus:
pai da, ca noi suntem fair!
vreau si eu o sora, da' cred ca-i cam tarziu!
#4
Postat 08 December 2009 - 01:08 PM
stella a spus:
stella,
#5
Postat 08 December 2009 - 01:17 PM
stella a spus:
sora????
nu putui...stii tu
#6
Postat 08 December 2009 - 02:09 PM
na ca postai la ce-or facut altii...nununu eu facui...moatzo "sora mea" imi pare rau daca vii sa stii ca nu mai decat o lingura )
Imagini atasate
#7
Postat 08 December 2009 - 10:56 PM
Si ca o fata cuminte ce sunt va readuc on topic, azi la prinz sora mea ne-a facut friptura de porc cu cartofi la cuptor, foarte simplu si foarte bun.
#8
Postat 09 December 2009 - 04:26 AM
Imagini atasate
#9
Postat 09 December 2009 - 04:56 AM
Huvi a spus:
Covrigăria de lîngă dealul Metropoliei, aproape de staţia de noapte... acolo era mama covrigilor, cei mai buni covrigi de pe planetă!
#10
Postat 09 December 2009 - 09:48 AM
Huvi a spus:
Pe mine ma inerveaza cei care zic ca e reteta de familie si secreta, asa ca ne punem pe treaba noi singurei si poate reusim sa aflam reteta :mrgreen:
Nu stii din ce zona a Italiei provine persoana respectiva ca sa limitam zona de cautare?
Anise presupun ca e anice pe italiana.
Oare ar putea fi asta, daca zici ca seamana cu virgula covrigii?
http://www.vinilazio.org/Gastronomia/Ci ... Tuscia.htm
#11
Postat 09 December 2009 - 05:21 PM
Au emigrat in urma cu 40 de ani, au avut o ferma imensa aici si traiau din aceasta ferma, vanzand produse agricole si de panificatie. Cum fac rost de reteta cum ti-o spun .
#12
Postat 09 December 2009 - 10:56 PM
Huvi a spus:
Au emigrat in urma cu 40 de ani, au avut o ferma imensa aici si traiau din aceasta ferma, vanzand produse agricole si de panificatie. Cum fac rost de reteta cum ti-o spun .
Sa fie Anzio? e o localitate de linga Roma, sau daca e regiune e Lazio.
Daca reusesti sa faci rost de reteta o facem, cred si eu ca e de pe linga Roma pentru ca din ce am gasit in Internet au vin in aluat si am un prieten care face covrigei cu vin.
#13
Postat 13 December 2009 - 02:21 AM
Cum aflu reteta cum o scriu.
#14
Postat 13 December 2009 - 10:52 PM
Adriana a spus:
Huvi a spus:
Pe mine ma inerveaza cei care zic ca e reteta de familie si secreta, asa ca ne punem pe treaba noi singurei si poate reusim sa aflam reteta :mrgreen:
Nu stii din ce zona a Italiei provine persoana respectiva ca sa limitam zona de cautare?
Anise presupun ca e anice pe italiana.
Oare ar putea fi asta, daca zici ca seamana cu virgula covrigii?
http://www.vinilazio.org/Gastronomia/Ci ... Tuscia.htm
tipice si de la Sabina (Rieti), tot cu anice, dar nu covrigi, mai degraba colaci (diam. ext. 20-25 cm)
#15
Postat 14 December 2009 - 08:57 AM
Huvi a spus:
Cum aflu reteta cum o scriu.
Ciambella e. Am mai gasit o reteta care cred ca e buna
http://www.prodottitipici.com/prodotto/ ... salate.htm
#16
Postat 14 December 2009 - 05:07 PM
http://www.italianfoodforever.com/iff20 ... &Itemid=65
#17
Postat 18 December 2009 - 01:19 PM
Huvi a spus:
Ai facut reteta?
#18
Postat 18 December 2009 - 04:03 PM
#19
Postat 19 December 2009 - 06:51 AM
Am pierdut-o desi mi-a fost data de o italianca batrina, dar inclin sa cred ca mi-a dat cantitatile gresite. Sint niste prajituri fragede pe care spune ca le facea si bunica ei si erau bune in special pt copii mici pt ca nu se inecau cu ele. Erau albe date prin zahar si le facea in forma rotunda ca niste bulgarasi turtiti. F fine si bune.
Le tinea in congelator cu lunile chiar si dezghetate erau perfecte.
Au consistenta unui dulce numit corabioara in tara noastra si care se gasea la orice cofetarie pe vremea "raposatului".
Ce tin minte este ca contineau bicarbonat de sodiu si praf de copt. Sper ca am zis bine si nu am incurcat partitura.
#20
Postat 21 December 2009 - 12:08 AM
mai intii superbii braduti cumparati in Franta asta vara in august m-am indragostit de ei
Aperitive:
- prosciutto cotto
- prosciutto crudo
- slanninuta si salam cu ardei iute
slaninuta am papat-o cu nuci maruntite deasupra
- pateuri din aluat frantuzesc umplute cu sos de rosii, crema de ciuperci si ton
Felul I:
risotto cu sofran si cirnat proaspat
Felul II:
un cirnat normal prajit si altul cu carne de bou de la Carrù http://www.prodottitipici.com/prodotto/ ... %C3%B9.htm copt cu sos de rosii
cartofi duchessa
si flori de dovleac trecute prin pastela si prajite