Forum Culinar: totul despre frisca - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

totul despre frisca

#1 Useril este offline   nadia 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 28-January 11

Postat 06 May 2011 - 07:26 AM

de 9 luni urmaresc acest sait si forum totul despre torturi de unde am avut multe de invatat si multumesc tuturor care impartasiti atatea lucruri despre torturi si felicitari pentru ce realizati.poate postati pe acest topic si cum decorati cu frisca ,ce frisca folositi si cum faceti de sunt asa bine finisate,secrete de a face o frisca tare(sa stea bat).va multumesc

#2 Useril este offline   nadia 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 28-January 11

Postat 16 May 2011 - 07:21 AM

pentnru inceput ce frisca preferati,HU la la ,crem patiser sau smantana pentru frisca?va multumesc

#3 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 16 May 2011 - 07:52 AM

Vezi postareanadia, la 16 May 2011 - 07:21 AM, a spus:

pentnru inceput ce frisca preferati,HU la la ,crem patiser sau smantana pentru frisca?va multumesc


Nu sunt una dintre specialiste, dar pot sa-ti spun ca folosesc frisca MEEGLE, cat despre finisaje perfecte_ nu pot sa-ti dau sfaturi :(
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#4 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 16 May 2011 - 11:53 AM

nadia- tot ce pot sa iti spun , este ca nu vei reusi sa decorezi cu frisca obtinuta din smantana de casa ; e prea grasa , nu va avea tinuta. foarte buna este smantana de la dorna , cutie rosie . mai poti folosi frisca vegetala in amestec cu iaurt sau smantana 12%

#5 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 27 July 2011 - 07:02 AM

Secretul care face ca frisca naturala sa se bata foarte bine e sa fie foarte rece, sub 5 grade C, preferabil chiar cu cristale de gheata. Eu folosesc exclusiv frisca naturala 32%, mi-o procur vrac de la o fabrica din apropiere. Cand am inceput sa lucrez cu ea mi-a dat batai de cap, ma enerva ca atunci cand se batea devenea granuloasa si chiar mi s-a untit, dar era pentru ca nu o raceam destul. De cand o racesc bine de tot se bate minunat, nu se unteste, etc.

Am mai folosit UHT 34% de la Dorna (cutie rosu cu albastru), imi place, dar e putin cam scumpa, plus ca e ingrosata cu caragenan...
Take a walk on the wild side...

artizan

#6 Useril este offline   nadia 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 28-January 11

Postat 04 August 2011 - 09:13 AM

eu am folosit vian de la kaufland si la inceput mia dat batai de cap dar tot pe aici pe sait am aflat cum se procedeaza cu frisca de smantana ,si va multumesc pt explicatii si am invatat f multe de pe acest forum. jos palaria in fata voastra si la cat mai multe torturi

#7 Useril este offline   terezia 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 36
  • Inregistrat: 01-March 11

Postat 01 September 2011 - 07:02 PM

spune-mi si mie cum reusesti sa convingi smantana de vian sa se bata ca pe mine nu ma asculta.

#8 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 01 September 2011 - 08:30 PM

Vezi postareaterezia, la 01 September 2011 - 07:02 PM, a spus:

spune-mi si mie cum reusesti sa convingi smantana de vian sa se bata ca pe mine nu ma asculta.

nu e vorba de smantana de la galetusa, tin minte ca a mai confundat cineva. cea de frisca e la cutie de carton de 200ml si costa cca2,7lei. are caragenan si rece se face batz!

#9 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 01 September 2011 - 08:39 PM

Eu nu am mai vazut de mult frisca LaDorna cu 32% sau 34% grasime.
Sunt in supermarket-uri cutii rosii LaDorna dar scrie, smantana pt gatit.
Si eu am gasit un producator local unde are 30 % grasime (mie mi se pare ideal procentajul ca sa fie si aerata), pun bolul cu smantana in congelator si cand face o pojghita subtire de gheata incep sa o bat.

#10 Useril este offline   nadia 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 28-January 11

Postat 04 September 2011 - 11:12 PM

pun in congelator smantana(cutia).castronul si paletele de la mixer si cand se racesc scot si ma apuc de treaba.si eu tot de la fete de aici de pe forum am invatat ca nici mie nu mi se batea si chiar vroiam sa renunt sa o mai cumpar,dar am cautat pana am aflat secretul

#11 Useril este offline   cec 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 20 February 2012 - 08:43 PM

Am si eu o intrebare:
in ultimul timp toate torturile care le-am imbracat in frisca,a doua zi le gaseam cu frisca crapata . Poate cineva sa ma lamureasca care ar putea fi problema? Trebuie sa fac un tort pt o logodna si nu vreau sa am surpriza sa vin cu el numai santuri. Multumesc tuturor care ma pot ajuta
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#12 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 20 February 2012 - 09:32 PM

Vezi postareacec, la 20 February 2012 - 08:43 PM, a spus:

Am si eu o intrebare:
in ultimul timp toate torturile care le-am imbracat in frisca,a doua zi le gaseam cu frisca crapata . Poate cineva sa ma lamureasca care ar putea fi problema? Trebuie sa fac un tort pt o logodna si nu vreau sa am surpriza sa vin cu el numai santuri. Multumesc tuturor care ma pot ajuta


Cec, da' de care smantana folosesti? Poate-ar tb schimbata.

#13 Useril este offline   cec 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 20 February 2012 - 09:41 PM

Vezi postareamoatza, la 20 February 2012 - 09:32 PM, a spus:

Vezi postareacec, la 20 February 2012 - 08:43 PM, a spus:

Am si eu o intrebare:
in ultimul timp toate torturile care le-am imbracat in frisca,a doua zi le gaseam cu frisca crapata . Poate cineva sa ma lamureasca care ar putea fi problema? Trebuie sa fac un tort pt o logodna si nu vreau sa am surpriza sa vin cu el numai santuri. Multumesc tuturor care ma pot ajuta


Cec, da' de care smantana folosesti? Poate-ar tb schimbata.

Frisca vegetala, meggle, winpping..
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#14 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 20 February 2012 - 09:46 PM

eu folosesc in ultimul timp Vian, la cutie, de la Kaufland, si nu mi-a crapat niciodata. dar nu cred ca-i cazul sa schimbi frisca chiar atunci cand e musai sa-ti iasa tortul. fa cu cea cu care esti obisnuita!
imi pare rau ca mai multe nu stiu sa te-ajut.

am o idee: acopera-l cu frisca, lasa-l pana a doua zi, si daca apar crapaturi incearca sa le acoperi cu ornamentele. adica nu pune de la inceput ornamentele. =))

#15 Useril este offline   terezia 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 36
  • Inregistrat: 01-March 11

Postat 22 February 2013 - 11:54 AM

Vezi postareamoatza, la 20 February 2012 - 09:46 PM, a spus:

eu folosesc in ultimul timp Vian, la cutie, de la Kaufland, si nu mi-a crapat niciodata. dar nu cred ca-i cazul sa schimbi frisca chiar atunci cand e musai sa-ti iasa tortul. fa cu cea cu care esti obisnuita!
imi pare rau ca mai multe nu stiu sa te-ajut.

am o idee: acopera-l cu frisca, lasa-l pana a doua zi, si daca apar crapaturi incearca sa le acoperi cu ornamentele. adica nu pune de la inceput ornamentele. :salut:

frisca creapa,de obicei, atunci cand e batuta prea mult.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi