BUttercream sau crema de unt
#1
Postat 06 May 2011 - 06:22 PM
Va rog sa imi spuenti si mie cum imbracati tortul in crema de unt(buttercream) pentru a putea fi imbrcat in fondant. Ce reteta de buttercream folositi?
Eu am incercat doar cu unt frecat cu zahar bine bine, dar am inteles ca se foloseste ceva crema de unt.
Am nevoie pentru un tort ce il voi imbraca in fondant, va fi aluat, crema, aluat, crema, aluat. CRedeti ca ar trebui sa pun aluat si pe marginea tortului??
Crema va fi mousse de passion si mousse de capsuni.
Multumesc!
#2
Postat 07 May 2011 - 09:24 AM
lisa, la 06 May 2011 - 06:22 PM, a spus:
Va rog sa imi spuenti si mie cum imbracati tortul in crema de unt(buttercream) pentru a putea fi imbrcat in fondant. Ce reteta de buttercream folositi?
Eu am incercat doar cu unt frecat cu zahar bine bine, dar am inteles ca se foloseste ceva crema de unt.
Am nevoie pentru un tort ce il voi imbraca in fondant, va fi aluat, crema, aluat, crema, aluat. CRedeti ca ar trebui sa pun aluat si pe marginea tortului??
Crema va fi mousse de passion si mousse de capsuni.
Multumesc!
Eu folosesc buttercream. Se stabilizeaza foarte bine datorita albusului de ou.
Reteta:
- 2 albuse;
- 130-140 g zahar tos;
- 30 ml rom (nu esenta) sau zeama de lamiie;
Se bat albusele spuma se adauga zaharul batind in continuare, apoi pe aburi inca 7-8 minute, pina capata consistenta unei creme de bezea. Separat se freaca 200 g unt spuma iar cind crema de ou ajunge la temperatura degetului se bata la mixer cu untul. Cind se lasa la racit nu se mai amesteca cu lingura sau mixerul. Va scadea putin dar ramine totusi spornica.
#3
Postat 07 May 2011 - 03:51 PM
Multumesc!
#4
Postat 07 May 2011 - 05:38 PM
#5
Postat 08 May 2011 - 07:46 AM
Vreau sa mai adaug ca fondant-ul este pastă albă, moale și omogenă, din sirop de zahăr, colorată și aromatizată, folosită în bombonerie ca interior de bomboane, iar în cofetărie drept glazură pentru prăjituri (citat din DEX)este e o glazura lichida ca si cea de cioco.
Diferenta este ca fondant in engleza inseamna pasta noastra de zahar...(s.a.m.d.), iar in limba romana inseamna o glazura (in cele mai multe cazuri)cum am scris mai sus....am adaugat aceste completari pentru a nu se mai face confuzii.
#6
Postat 08 May 2011 - 10:44 PM
Am folosit unt cu zahar, a stat tortul fara probleme afara toata nunta ... si eu cu emotii.
Asta mi-a iesit:
Va multumesc pt ajutor!
#8
Postat 11 May 2011 - 03:16 PM
#9
Postat 11 May 2011 - 10:48 PM
#12
Postat 02 May 2012 - 09:16 PM
Bucatareli si nu numai
#13
Postat 15 March 2013 - 10:42 PM
#14
Postat 18 March 2013 - 04:42 PM
GinaP, la 15 March 2013 - 10:42 PM, a spus:
nu iese cu unt de 65% - se taie. pt swiss buttercream ai nevoie de unt de 80 % grasime.
#15
Postat 18 March 2013 - 11:13 PM