Forum Culinar: Tian provensal cu dovlecei si rosii - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tian provensal cu dovlecei si rosii

#21 Useril este offline   cricket 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 49
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationIasi

Postat 26 July 2011 - 07:33 AM

voiam sa-ti multumesc pentru reteta asta minunata, Eataly. am facut-o deja de 3 ori in 2 sapt. (din care 1 data la parinti, care au fost incantati). eu am facut de fiecare data si cu felii de vinete/cu ceapa taiata rondele. si am pus si usturoi.

Imagine postata

#22 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 08 August 2011 - 07:02 PM

Cum altfel,decît papile încîntate?
Grazie,Lili :D

Imagine atasata: monthly_08_2011/post-5-13128228520011.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2011/post-5-13128228661902.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2011/post-5-13128228826677.jpg

Îmi pare rau ca nu erau destul de marisori si dovleceii galbeni si verde închis.
As fi dacut parada culorilor.Dar a fost bun si cu astia albi :D

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#23 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 10 August 2011 - 09:47 AM

Cu placere Maya! :D

Eu cred ca secretul tian-ului tine si de combinatia asta de culori, forma, simetrie, bla, bla.

Tu ai facut o spirala plina de gust si arome.

#24 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 10 August 2011 - 09:49 AM

Criket, ma bucur enorm.Le-am facut si eu deja de doua ori si alor mei, ca mai avem dovlecei in gradina.

#25 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 10 August 2011 - 01:04 PM

 Eataly, la 10 August 2011 - 09:47 AM, a spus:

Cu placere Maya! :D

Eu cred ca secretul tian-ului tine si de combinatia asta de culori, forma, simetrie, bla, bla.

Tu ai facut o spirala plina de gust si arome.

Mai,daca-mi trecea mai repede prin capatîna taiam dovleacul cu scula aia de face spirala!
Asa am feliat ambele si le-am aranjat felie cu felie,si ia ceva vreme :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#26 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 10 August 2011 - 02:17 PM

Pai, aia e partea cea mai "neplacuta" din ecuatie, ca-n rest se face repede.L-am refacut si eu, am pus tava inclinata si-a mers mai repede.

#27 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 10 August 2011 - 02:43 PM

De euforica ce am fost cand am vazut cate rosii am,am uitat sa-mi aduc si busuioc din gradina,asa ca am facut numai cu patrunjel si cu niste frunze de salvie ce le aveam acasa in apa.Am pus si un amestec de sare cu ierburi de Provence,deasupra.

Delicios!!!!

Imagine atasata: monthly_08_2011/post-59-13129801076949.jpg

Dupa cuptor,am pus deasupra niste bucatele de Camembert

Imagine atasata: monthly_08_2011/post-59-13129801481904.jpg

Am servit ca atare,si nu pot decat sa zic : :occasion14: Eataly :floare:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#28 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 September 2011 - 10:47 PM

voilà si varianta cu vinete, Lili

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-4-1315082821055.jpg

#29 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 01 March 2012 - 01:25 PM

Facut si eu astazi , cu zucchini , rosii ,cateva feliute de usturoi , ulei EV , ierburi provencale

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-780-13306010754858.jpg

#30 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 July 2012 - 10:02 AM

Am dat startul la tian-uri:

Before

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-9-13422529465701.jpg

after

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-9-13422529654619.jpg

#31 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 July 2012 - 10:54 AM

O,bine ca ai actualizat, am luat vinete lungi subtiri si n-aveam idei, acu am :love7:
si cre ca inainte de a le servi pun si o felie de brinza sa se topeasca deasupra

#32 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 July 2012 - 10:45 PM

 Adriana, la 14 July 2012 - 10:54 AM, a spus:

O,bine ca ai actualizat, am luat vinete lungi subtiri si n-aveam idei, acu am :-*
si cre ca inainte de a le servi pun si o felie de brinza sa se topeasca deasupra

before
Imagine atasata: monthly_07_2012/post-4-13423851118752.jpg
after
Imagine atasata: monthly_07_2012/post-4-13423849847159.jpg

#33 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 30 July 2012 - 05:52 PM

Facut si eu.

Before:


Imagine atasata: monthly_07_2012/post-115-13436635232799.jpg

After:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2012/post-115-13436635600057.jpg


#34 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 01 August 2012 - 06:49 PM

Iulia, Adriana sa va fie de bine.De maine dau startul si eu ca au inebunit iar dovleceii lui mama. :occasion14:

#35 Useril este offline   Lizura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 04 August 2012 - 04:29 AM

 Adriana, la 11 May 2011 - 12:39 PM, a spus:

Eu n-am pus nici sare, mie imi place gustul propriu al ingredientelor, nu's cum sa zic, in cazul asta, cu aroma de busuioc si cu ulei de masline extravirgin de buna calitate, nici nu se simte lipsa sarii, cel putin pentru mine. Acu am vazut ca initial era si ceapa, as pune-o pe cea rosie, de apa mi se pare ca i se zice sau de Tropea :biggrin:
Apoi la cit de repede se face va fi nelipsita la noi.

Hei Adriana o sa rizi dar sa sti ica aici la noi se vorbeste despre uleiul de floarea soarelui cu aceste adjective, californienii din zona asta il rad de pe rafturi si sint inebuniti asa ca in utimul timp chiar nu mai folosim de masline. Chiar cel de floarea soarelui e mai scump decit cel de masline:)
Imagine postata
Imagine postata

#36 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 August 2012 - 03:50 PM

Chestie de gusturi? :biggrin:

#37 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 07 August 2012 - 10:35 PM

Am facut si eu cu zucchini trombette.Bun de tot. :love7:

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-162-13443714027072.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-162-13443715503082.jpg

#38 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 August 2012 - 11:30 AM

Atunci o incerc si eu cu trombette =))

#39 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 July 2015 - 08:30 AM

and again :-*
Imagine atasata: monthly_07_2015/post-4-14367690135643.jpg

#40 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 July 2015 - 09:50 PM

1 Dovlecel mic, 1 ceapa rosie, 2 rosii. Busuioc n/am avut, dar am pus un pesto facut rapid din marar, fulgi de usturoi, ulei de masline, ierburi provencale, sare roz si piper proaspat rasnit. Sub grill, temperatura mare: 210 grade, circa 25 min.

PS: neputand ieri la ora cand preparam sa accesez forumul, am dat peste alte tianuri provencale, care mai de care cu combinatii de legume mai variate, dar nu doar asta m/a derutat. Alte doamne foloseau peste legume, un amestec de oua_smantana&parmenzan. Pana la urma care e reteta originala_
Am pastrat reteta Eataly, din memorie ...

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2015/post-685-14379401759529.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2015/post-685-14379402803329.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi