Tian provensal cu dovlecei si rosii
#1
Postat 08 May 2011 - 11:43 AM
Au aparut primii dovlecei.Mici, gustosi si crocanti.
M-am inspirat dintr-o revista cumparata in Franta.In reteta originala au adaugat si ceapa.Eu nu am mai pus, desi o ador.
3-4 dovlecei(zucchini)
3-4 rosii coapte dar crocante
busuioc, ulei, sare
Am taiat dovleceii si rosiile rondele, cata mai subtiri.
Le-am asezat in forme unse cu ulei, straturi alternanad dovleceii cu rosile.
Am adaugat printre legume frunze de busuioc proaspete, am stropit legumele cu ulei de masline si le-am bagat in cuptor, 190 de grade pana cand au obtinut culoarea si consistenta dorita (de mine)!
Garnitura de legume sau simple, sunt bune si usoare.
#3
Postat 09 May 2011 - 11:13 AM
#4
Postat 09 May 2011 - 11:16 AM
Eataly, la 09 May 2011 - 11:13 AM, a spus:
Buna idee, in felul asta e un fel unic si complet.
Azi noapte nu puteam dormi din cauza vintului si ma gindeam ce rosii au diametrul la fel ca cel al dovleceilor, ca sa fie simetrica chestia, si am ajuns la concluzia ca ar fi potrivite "butalinele", acu astept sa creasca in gradina
#5
Postat 09 May 2011 - 11:25 AM
Tien, tien!
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#6
Postat 10 May 2011 - 10:25 PM
crudo
cotto
e foarte simplu si foarte bun, sunt perfecte si caldute, abia astept sa le fac cu dovleceii din gradina
#7
Postat 11 May 2011 - 12:19 PM
#8
Postat 11 May 2011 - 12:39 PM
Apoi la cit de repede se face va fi nelipsita la noi.
#9
Postat 13 May 2011 - 10:40 AM
Poze n-am ca io de poze n-am vreme , sorry , poate la vara , in vacantza , daca mai pun si io ceva poze de papa.
Merci , Lily , mult! E asa de simplu si asa de bun.
In WE ma gandesc sa-l facem in tavitza pe gratar.
#10
Postat 13 May 2011 - 12:25 PM
Mutti, la 13 May 2011 - 10:40 AM, a spus:
Poze n-am ca io de poze n-am vreme , sorry , poate la vara , in vacantza , daca mai pun si io ceva poze de papa.
Merci , Lily , mult! E asa de simplu si asa de bun.
In WE ma gandesc sa-l facem in tavitza pe gratar.
Cu placere Mutti.Pozata, nepozata ma bucur ca ai incercat.
#11
Postat 16 May 2011 - 10:35 PM
#12
Postat 16 May 2011 - 10:40 PM
http://povesticulinare.blogspot.com/
#14
Postat 10 July 2011 - 07:50 PM
nu stiu de ce nu pot atasa poza...
#15
Postat 10 July 2011 - 09:58 PM
http://img705.images...0/sdc10686u.jpg
de pus in insert image
tu cred ca ai apasat si pe link
ce indesati is ai tai
#16
Postat 10 July 2011 - 10:04 PM
#17
Postat 10 July 2011 - 10:05 PM
#18
Postat 11 July 2011 - 08:05 AM
e foarte buna si merge si rece, luat in cutiuta la birou. eu am facut si in varianta cu marar, si cu busuioc (de fapt un pesto cu care am uns dovleceii) si nu stiu sa spun care mi-a placut mai mult
eu ii scad tare, nu-mi prea place sa ramana zemosi.
cand am vrut sa fie mancarea mai consistenta am pus si niste branza si am batut un ou cu kefir deasupra, dar asta deja e... alta mancare de dovlecei
#19
Postat 11 July 2011 - 08:55 AM
O sa ii pun si eu pesto deasupra
#20
Postat 11 July 2011 - 08:59 AM
Ideea cu evantaiul e buna Stela, dar numai cand ma gandesc la cata munca...In schimb eu i-am taiat cu mandolina, de fapt cu instrumentul care il folosesc si la tocat varza.