
eu am sa scriu cat pot de exact reteta la care am ajuns eu, dupa mai multe incercari:
Aluat:
pentru ca nenea monti recomanda sa nu folosim unt la copt/gatit, ca nu e sanatos, imi fac blaturile cu ulei, acolo unde se poate
- 5 linguri apa
- 5 linguri ulei
- 1 lingura fructoza
- 1 lingura cacao
- 200 gr pudra migdale (2 pungute)
- cate o lingura, alternativ faina integrala si tarate, pana cand aluatul capata consistenta dorita (nu mai stiu cate mi-au intrat mie

- un praf de copt
daca se doreste aluatul original al lui Kiken, ar fi cam asa:
160 g unt
50 g fructoza
un praf sare
300 g făină (200 g pudra de migdale + aprox. 100 g amestec 50%-50% de faina integrala si tarate)
2 ouă
30 g cacao
coaja rasă de la o portocală
Crema:
- 400 ml frisca lichida
- 2 tablete cioco neagra > 70% cacao (ex. Heidi)
- 2 galbenusuri (eu am mai folosit si ouale intregi cand nu aveam ce face cu albusul. iese la fel de buna, doar ca se intareste mai tare pana a doua zi)
modul de preparare este identic cu cel din reteta originala.
