Forum Culinar: Ce am baut azi! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 42 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am baut azi!

#221 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 October 2010 - 11:46 AM

Vezi postareaMaya, la 16 October 2010 - 11:38 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 16 October 2010 - 02:34 PM, a spus:



Si la ce ajuta treaba asta? :mad:

Edit: Hai sa-tz dau un pa'ar din nebunu' ala de rioja de mai sus, tz trece pocaiala mintenas :P


Neah!Vreau din cana! :(

Vezi postareaAdriana, la 16 October 2010 - 07:55 PM, a spus:


Nu se poate :o




Hahhaha,sorella,pai tu crezi c-am halit nebunele? :( :(
Azi deja mi-am lungit benoclu dupa armagnacuri batrîne,dar n-am gasit nimic satisfacator :P


Sa nu v'auz, cu d'astea nici in gluma! :lol:

#222 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,428
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 October 2010 - 11:48 AM

Prietenii care au fost aseara la cina au venit cu o cutie de sticle :lol:
Am inceput la aperitiv cu asta, cu care apoi eu am continuat toata cina
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-4-128730892255.jpg

#223 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 17 October 2010 - 05:16 PM

Nu am baut ca Tilica de mine a mers de fiecare data cu capu'n traista la cumparaturi si am uitat complet de el. Dar, am avut bafta sa il beau foarte des la familia mea adoptiva.

Este vorba de un fel de lichior pe baza de Armagnac. Iata, este vorba despre Floc de Gascogne:

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-12-128732852863.jpg

E mbbuuuuuuuun, mbbuuuun , mbuuuuun.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#224 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 17 October 2010 - 05:22 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 17 October 2010 - 10:44 AM, a spus:



Nur a bissl zuzeln :)

I mog di
wannst lochst
übamiatig Spassaln mochst.

I mog di a
wannst flennst und woanst
di traurig zu mir zuwiloanst.

I mog di hoit
was soi i mocha
es is zan woana und zan locha.

:hug:


Vezi postareaLapona Enigel, la 17 October 2010 - 10:44 AM, a spus:

Wasse nich' sogst Süße! Un' getzt auf deutsch nochma'? :hug:



Geht's Süße,es geht! :D

Ich mag dich
wenn du lachst
übermütig Spaß machst.

Ich mag dich auch
wenn du flennst und weinst
dich traurig zu mir hinzulehnst (zuwiloanst/zuwelahnst).

Ich mag dich halt
was soll ich machen
es ist zum weinen und zum lachen.

Also Bayrisch klingt besser! :D

Ador bavareza :scratch: Hai serios,acu' nu spune ca n-ai înteles :((
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#225 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 17 October 2010 - 07:27 PM

Nur einzelne Wörter. Aber danke für die Übersetzung, ich mag's auch :rolleyes:

Si ma uite destul de des pe BR, ca imi place de ei cum vorbesc, dar nu inteleg o boaba.

Dar sa revenim la, topic, uite, pentru traducere: nebunul de rioja, cu un jamón iberico absolut de-li-cios si un Camembert, cu bagheta proaspata, ovcorz. Doar ca in loc de Camembert as pune mai degraba un Pont-l'Évêque.
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-12-128733640163.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#226 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 17 October 2010 - 07:47 PM

Leckeeerrrrr! :rolleyes:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#227 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 17 October 2010 - 07:59 PM

Vezi postareaMaya, la 17 October 2010 - 07:47 PM, a spus:

Leckeeerrrrr! :love7:


Dat sage ich dir du! :rolleyes: Si daca mai zabovesti mult, nush ce mai apuci, asa ca, ma uit la orarul de tren? :D
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#228 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 17 October 2010 - 08:03 PM

Si din ciclul: pai si ce mai bea saraca pusica? - citat de la Foaxa mea draga-.

Pai cand pusica a constat ca a uitat sa isi cumpere Floc de Gascogne din Francia, s-a dus ea suparata in boxa sa vada peste ce da.

Si, säarpraaaaiz, ca dadu peste cadoul ei mic de la familia adoptiva si impachetat cu grija de maman Monette intr-o pagina de ziar local. Offf, dragii de ei.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-12-1287338556.jpg

Asadar, dupa dezmatul cu focosul de rioja, azi il iubesc pe blandul si dulcele pinot gris de Alsace:
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-12-128733857583.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#229 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 18 October 2010 - 07:39 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 17 October 2010 - 07:27 PM, a spus:

Nur einzelne Wörter. Aber danke für die Übersetzung, ich mag's auch :rolleyes:

Si ma uite destul de des pe BR, ca imi place de ei cum vorbesc, dar nu inteleg o boaba.

Dar sa revenim la, topic, uite, pentru traducere: nebunul de rioja, cu un jamón iberico absolut de-li-cios si un Camembert, cu bagheta proaspata, ovcorz. Doar ca in loc de Camembert as pune mai degraba un Pont-l'Évêque.
Atasament jambon1.jpg


Sa-mi fie cu iertaciune, lînga un Camembert, tot un cidru fermier sec sta cel mai bine :lol:
Asta bineînteles, cînd e consumat per se. La sfîrsitul mesei, înainte de desert, e alta sfîrîiala.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#230 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 18 October 2010 - 09:57 AM

Je hais le cidre moi, j'peux pas le supporter. Je voulais lui donner encore une chance il y a deux semaines...mais ...non, ça va pas, je ne peux pas le boire. Il me bloque la gorge.J'ai du manger deux savarins après :lol: Et les savarins, oh là là!! :rolleyes: :lol:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#231 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 18 October 2010 - 10:00 AM

Da' nu ma supar daca ma servesti cu un Floc de Gascogne :rolleyes:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#232 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 18 October 2010 - 02:21 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 18 October 2010 - 09:57 AM, a spus:

Je hais le cidre moi, j'peux pas le supporter. Je voulais lui donner encore une chance il y a deux semaines...mais ...non, ça va pas, je ne peux pas le boire. Il me bloque la gorge.J'ai du manger deux savarins après :) Et les savarins, oh là là!! :lol: :)

Nici mie nu-mi place cidrul.Am luat o singura data.Eu nici macar a doua sansa nu i-o mai dau.Nu e pe gustul meu,si pace :love7:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#233 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 18 October 2010 - 04:39 PM

Cand eram copil facea moshu ( strabunicul) si-i zicea tzahdieri... si aveam si noi copiii voie sa gustam....o bunatate.

Cidrul mi se pare .....o savoare !!! Dar in schimb , Äppelwoi -ul asta. ( Apfelwein) ...e o acreala nedefinita!!!

#234 Useril este offline   Lizura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 19 October 2010 - 03:41 AM

Vezi postareaMaya, la 18 October 2010 - 02:21 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 18 October 2010 - 09:57 AM, a spus:

Je hais le cidre moi, j'peux pas le supporter. Je voulais lui donner encore une chance il y a deux semaines...mais ...non, ça va pas, je ne peux pas le boire. Il me bloque la gorge.J'ai du manger deux savarins après :lol: Et les savarins, oh là là!! :blob8: :lol:

Nici mie nu-mi place cidrul.Am luat o singura data.Eu nici macar a doua sansa nu i-o mai dau.Nu e pe gustul meu,si pace :D

Mie nu imi place camembert-ul...am incercat, dar nope...prefer un cas proaspat oricind...oricind il am la indemina:))
Imagine postata
Imagine postata

#235 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 19 October 2010 - 11:03 AM

Nu iti place gustul sau in general nu iti place branza imputita?
D'apai cash di undi fata babii?? Vrei cas, vii in Europa :hug:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#236 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 19 October 2010 - 02:39 PM

Vezi postareaLizura, la 19 October 2010 - 03:41 AM, a spus:

Mie nu imi place camembert-ul...am incercat, dar nope...prefer un cas proaspat oricind...oricind il am la indemina:))


Din pacate, numai Camembertul de Normandia are AOC.
Altminteri, apelatiunea "Camembert" nu este protejata. Oricine poate fabrica, oriunde. Sub apelatiunea asta am gustat si eu diverse orori, fabricate naiba stie unde.
Deci, depinde ce fel de Camembert ai gustat si cît de bine a fost maturizat (o poveste întreaga).
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#237 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 October 2010 - 02:58 PM

Apoi eu am mancat camambert la mama lui , la Normandie...dar nu ma da pe spate.
prefer jde alte branzeturi .

#238 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 19 October 2010 - 03:12 PM

Vezi postareastella, la 19 October 2010 - 02:58 PM, a spus:

Apoi eu am mancat camambert la mama lui , la Normandie...dar nu ma da pe spate.
prefer jde alte branzeturi .

Eu cumpar rar Camembert din lapte crud din Normandie,si îmi place,e bun,dar nu e genul (meu) de brînza care o cumpar des.În primul rînd,prefer brînza de oaie cu aroma picanta,sarata fie cu mucegai sau fara...puturoasa sa fie! :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#239 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 19 October 2010 - 03:24 PM

Vezi postareaMaya, la 19 October 2010 - 03:12 PM, a spus:

...În primul rînd,prefer brînza de oaie cu aroma picanta,sarata fie cu mucegai sau fara...puturoasa sa fie! :D


Pentru Roquefort, încearca o combinatie cu un vininuri de Banyuls, Montbazillac, Jurançon moelleux, cu un Porto batrînel, sau un Vin Jaune du Jura. ;)
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#240 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 October 2010 - 04:43 PM

Vezi postareaAlexandru, la 19 October 2010 - 03:24 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 19 October 2010 - 03:12 PM, a spus:

...În primul rînd,prefer brînza de oaie cu aroma picanta,sarata fie cu mucegai sau fara...puturoasa sa fie! ;)


Pentru Roquefort, încearca o combinatie cu un vininuri de Banyuls, Montbazillac, Jurançon moelleux, cu un Porto batrînel, sau un Vin Jaune du Jura. :D



Astea toate merg bine si cu o prajitura de ciocolata ( neagra ) ;)

Arata acest topic


  • 42 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi