Forum Culinar: Ce am baut azi! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 42 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am baut azi!

#281 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 January 2011 - 01:47 AM

Noi am baut un vin rosu italian,bio...a fost chiar bun,desi e ieftin.

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-12956535242145.jpg

Eu mi-am facut un spritz/long drink de vin cu ... oare cu ce? :tongue3:
(cola :D )

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-1295653531822.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#282 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 22 January 2011 - 11:27 PM

Din categoria "șpagă, ciubuc, peșcheș", ca sa nu ma intrebati de unde l-am cumparat (vad pe pagina lor ca e doar pentru HoReCa), asta-seara am desfacut un vin... Divin, cupaj de vinuri rosii, foarte bun.


Imagine atasata: monthly_01_2011/post-233-12957313183593.jpg


detalii...


Imagine atasata: monthly_01_2011/post-233-12957314068977.jpg


Si ce zic ei despre vinul lor:

http://www.domeniile..._sauvignon.html

#283 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 26 January 2011 - 03:55 PM

iaca ca am ajuns si la subiectul asta :occasion14: .Nu-s de fel bautoare,dar am gasit o grappa care chiar mi-a placut
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-479-12960501213194.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#284 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 04 February 2011 - 12:32 PM

Azi înca nu am baut,ca e prea devrme :D
Ieri însa,ne benoclam printre alcooale d'astea,si tot ne vorbem noi..."sa luam altceva,sau luam tot Hennessy?"Nu sîntem noi mari bautori si nici foarte cunoscatori,si ca sa nu avem surprize ne-am hotarît sa luam tot Hennessy,cînd dintre rafturile cu cognac,cineva ne-a suflat ca asta ar fi ceva ce merita încercat.Noi copii cuminti am zis ca ne riscam :D ...si sa stiti ca într-adevar e tare bun!

Dupa degustare,am zis hai sa ma interesez si eu cine-s aia care-l fac...Am cautat pe net,nimic!Nici o informatie utila.Ma gîndesc ca nu o fi din stiu eu ce casa caselor de cognac.Nici nu costa foarte mult,doar 27 euro ...dar pentru ca e asa bun,m-ar interesa ceva despre el.
De pe sticla,la fel,nu prea am ce informatii sa iau,decît niste coduri numerice,si ca e facut în Franta.Nu scrie nimic germana pe sticla sau ambalaj.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-5-12968154488189.jpg
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#285 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 05 February 2011 - 11:01 AM

Sieht echt gut aus. Und, welches Aroma?

Ieri ma duc la cumparaturi, chitita pe somon, am vrut somonul Mayei. Am zis am zis. Vin alb nu aveam decat pe Montana al meu care mi se parea prea mild, prea nush cum pentru somon. Vroiam altceva. Imi pica ochii pe un Pinot Grigio...zic ma, si asta e mild da parca e mai uscatel decat al mio. Il iau, dupa care mai vad un Vino Verde si imi adusei aminte ca in Lisabona baui un Vnio Verdi minunat la un fel traditional cu multe fructe de mare. Il iau si pe ala. Clasa de pret medie. Saptamana trecute am luat un Montepulciano de la Aldi tot la 5 euro, insa ex-ce-lent.

Eh...de data asta nu am avut noroc. Ambele si amandoua jaaalnice. Asadar, ocoliti-le. À-propos: dati-mi niste idei de bucatareala unde sa intre vinul asta, ca sa nu il arunc. :occasion14:

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-12-12968964280254.jpg
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-12-12968964470206.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#286 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,428
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 February 2011 - 05:54 PM

Mezzocorona e din Trentino unde vinurile albe sunt foarte bune
http://www.mezzacoro...t%20Grigio.html
o fi fost ceva nelalocul lui cu sticla asta, era veche?
De obicei iti place Pinot Grigio?

#287 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 05 February 2011 - 08:52 PM

Eu nu ma pricep la vinuri,dar mi le aleg dupa sticla.Ieri seara am ales din camara unul,nu stiu de pe unde e,(primit,cred,ca nu-mi amintesc sa-l fi cumparat noi,nu retin ambalajul),dar a fost bun:

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-59-12969319415808.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-59-12969319549741.jpg
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#288 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 06 February 2011 - 05:15 AM

M-am tratat si eu(hic)
Fac eu aranjamentu,zic:-cand totu-i gata ,aprind lumanarile(sa fiu si eu in trend)
Numa` vad ca sare Loly(mata mea disperata cu duhu`),pe masa,la lumanari,eu tip la ea cu mana pe aparat,zvarluca se sperie,si sare,cade paharu meu cu tot cu vin ,pe podea,vai da bine ca n-am scapat aparatu din mana,asa o matza jucausa si curioasa n-am mai vazut,mor de dragu ei,umbla dupa mine peste tot,(scuze de off)

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-119-12969620433627.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-119-12969620843348.jpg


#289 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 07 February 2011 - 07:32 PM

'Ti punch :

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-3-12970995608948.jpg

O feliuta de lamîie verde, 1/5 sirop de trestie, 4/5 rom agricol 55° (sau cachaça, daca nu aveti rom, dar puneti 1/6 - 5/6 )

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-3-12970995729108.jpg

Turnati siropul, apoi romul, striviti feliuta de lamîie deasupra si lasati-o sa cada în pahar.
Amestecati, degustati :appl:
Alaturi, accras de stockfish (ideal)
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#290 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 07 February 2011 - 07:40 PM

Vezi postareaAdriana, la 05 February 2011 - 05:54 PM, a spus:

Mezzocorona e din Trentino unde vinurile albe sunt foarte bune
http://www.mezzacoro...t%20Grigio.html
o fi fost ceva nelalocul lui cu sticla asta, era veche?
De obicei iti place Pinot Grigio?


Foarte mult, desi il beau rar. Nu, vinul era "proaspat". Nu exista nici o deosebire intre cele doua...nota de final este aceeasi - de vin de masa. Poate oi fi devenit io snoaba... :lol: Multumesc de link, o sa maoi incerc si altele din regiune :appl:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#291 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 07 February 2011 - 07:56 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 05 February 2011 - 11:01 AM, a spus:

Sieht echt gut aus. Und, welches Aroma?

Ieri ma duc la cumparaturi, chitita pe somon, am vrut somonul Mayei. Am zis am zis. Vin alb nu aveam decat pe Montana al meu care mi se parea prea mild, prea nush cum pentru somon. Vroiam altceva. Imi pica ochii pe un Pinot Grigio...zic ma, si asta e mild da parca e mai uscatel decat al mio. Il iau, dupa care mai vad un Vino Verde si imi adusei aminte ca in Lisabona baui un Vnio Verdi minunat la un fel traditional cu multe fructe de mare. Il iau si pe ala. Clasa de pret medie. Saptamana trecute am luat un Montepulciano de la Aldi tot la 5 euro, insa ex-ce-lent.

Eh...de data asta nu am avut noroc. Ambele si amandoua jaaalnice. Asadar, ocoliti-le. À-propos: dati-mi niste idei de bucatareala unde sa intre vinul asta, ca sa nu il arunc. :appl:

Atasament wein.jpg
Atasament wein2.jpg



Midii marinieres.

Altminteri, la somon, încearca un Pouilly Fuissé, un Aligoté de Bourgogne, un Chablis...
Alta clasa.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#292 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 07 February 2011 - 08:27 PM

Am stiut io ca Chablis trebea sa iau. Datile viitoare ma las de experimente si ma tin de ce stiu io...si tu :appl:

Punciu ala al tau nu e una si aceeasi cu Caipirinha? :lol:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#293 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 07 February 2011 - 09:26 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 07 February 2011 - 08:27 PM, a spus:

Punciu ala al tau nu e una si aceeasi cu Caipirinha? :cheers:


Nope! :wacko:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#294 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,428
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 February 2011 - 10:23 PM

Imi place cum va tratati toti, m-as teleporta la fiecare dintre voi :cheers:

#295 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 07 February 2011 - 10:24 PM

Vezi postareaAlexandru, la 07 February 2011 - 09:26 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 07 February 2011 - 08:27 PM, a spus:

Punciu ala al tau nu e una si aceeasi cu Caipirinha? :wacko:


Nope! =))


Ai dreptate, e aceeasi Märie, da' cu alta pälärie :cheers:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#296 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 07 February 2011 - 10:27 PM

Vezi postareaAdriana, la 07 February 2011 - 10:23 PM, a spus:

Imi place cum va tratati toti, m-as teleporta la fiecare dintre voi :cheers:


Pi, porneste-o si tu mai din nord si dupa aia faci si tu zig-zag pan-ajungi la tine-acasa...stii tu vorba ceea: pe langa drum, pe langa gard :wacko:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#297 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,428
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 February 2011 - 10:29 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 07 February 2011 - 07:40 PM, a spus:

Poate oi fi devenit io snoaba...

Nu, probabil ti-ai educat palatul si acum esti mult mai sensibila si sesizezi orice :cheers:

#298 Useril este offline   Titirimundi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 08 February 2011 - 12:08 PM

Vezi postareaAdriana, la 05 February 2011 - 05:54 PM, a spus:

Mezzocorona e din Trentino unde vinurile albe sunt foarte bune
http://www.mezzacoro...t%20Grigio.html
o fi fost ceva nelalocul lui cu sticla asta, era veche?
De obicei iti place Pinot Grigio?


Ma bag si eu in seama....Nu se presupune ca vinurile cu cat sunt mai vechi cu atat sunt mai bune??
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#299 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,428
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 February 2011 - 12:56 PM

Depinde, nu e o regula universal valabila. In genere e valabila pentru unele rosii, mai putin pentru cele albe, sunt putine cele albe care rezista bine trecerii timpului.

#300 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 08 February 2011 - 04:01 PM

Buna Titi!

In ceea ce priveste vinurile rosii da, cu exceptia celui de masa. Cele albe si rosé-urile nu trebuie sa depaseasca 7 maxim 10 ani, conform cunostintelor mele de oenologie ...äh, cred ca am spus gresit pe romana?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic


  • 42 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi