asa e Maya, nu am vazut eu bine, paharul tau e inalt cat sticla de vin (la o sticla de 750 ml, cu forma normala, paharuld evin ar trebui sa ajunga macar pana unde incepe gatul sticlei, pe cat stiu), deci e al de trebuie. Da, despre decantorul ala spuneam. Frumos ii sade lui Chianti langa decorul tau!
Eu recunosc ca imi plac si astea inalte si zvelte cum ai tu, dar si unele mai largi (duble ca deschizatura fata de paharele de vin alb), tot inalte (nu alea de cognac). Poate ajung pe la Ikea si o sa-mi cumpar o pereche.
Eu neavand cu cine ma antrena acasa, ramanem amandoi doar consumatori ocazionali, asa ca nu are rost sa-mi iau decantorul ... din lipsa de spatiu alocat pentru folosirea rara. Pe de alta parte, mi-ati amintit ca am 2 sticle de vin rosu veeechi pe care anul asta vreau sa le beau in zile de mare sarbatoare ... ia ca o sa ma gandesc la meniuri si o sa stabilesc cand sa ne bucuram de ele.
Paharele astea de vin cu picior lung si subtire, atat de vin alb, dar mai ales de vin rosu sunt tare fragile.
Mie imi place vinul rosu rece, dar nu racit. Vara nu il beau deloc, nu intra, iar cand da frigul asa de pe terasa ... , nu din frigi ... dar de multe ori sunt sub 10 grade.
Berea imi place rece ca ghiata si proaspata, indiferent de marca dar sa nu fie amara (eu consider ca sunt sortimente amare si mai putin amare) si sa nu contina caramel.
Vinul alb imi place rece bine.
Roseul nu prea ma atrage.
Toate vinurile imi plac seci, dar cu consistenta si aroma naturala.
Vinul e bautura mea preferata si le prefer pe cele italienesti, dar recunosc ca frantuzesti nu am avut foarte dese ocazii sa incerc.
Cu coktailuri si alte combinatii nu ma prea imprietenesc.
In schimb cu o limonada rece cu menta NEINDULCITA, da, fac casa foarte buna.
Nu sunt mare cunoscatoare, mi-ar placea insa enorm sa fac un curs de somelier. Arta alegerii vinului, cat si a unui pahar de vin potrivit mi se par dintre cele mai interesante.
Dex, aeratorul acela ma intriga ca sa folosesc un cuvant intalnit in vorbirea de pe aici. Nu l-am mai vazut, dar recunoscc ca nu prea m-am uitat dupa scule de genul si nici nu prea umblu in societati in care degustarea vinurilor sa fie o arta. Imi place Montepulciano de Abbruzzo, am fost si la crame, dar regele vinurilor gustate de mine ramane Brunello de Montalcino.
Dana, mie mi-a ramas in minte de la o clatitarie din Saint Tropez, Grand Marnierul stropit in cantitate generoasa pe o clatita din aceea cu diametru mare si un pic mai grosuta, facuta pe plita, unsa cu nutella si presarata abundent cu fistic macinat. Un deliciu la care am revenit o data si sper sa mai am ocazia..., desi nu sunt sigura sa mai nimeresc straduta...

Pana una alta, daca te inspira combinatia neaparat sa imi dai de veste. Mi-ai facut pofta sa fac aprovizionarea cu Marnier.