Forum Culinar: Ce am baut azi! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 42 Pagini +
  • « Prima
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am baut azi!

#461 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 September 2013 - 05:46 PM

Mah, da voi nu mai betz nica?
Noi azi, un Bordeaux simplu.

Imagine atasata: monthly_09_2013/post-5-13803831631819.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#462 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 06 October 2013 - 04:53 PM

Cu riscul de a ma repeta :) , dar voi chiar nu mai beti nimic? :P

Eu un frantuz rosu, gorgonzola si o smochina :D


Imagine atasata: monthly_10_2013/post-5-1381071159883.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#463 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 October 2013 - 05:38 PM

ador gorgonzola piccanta si smochina! vinul rosu pe vremea asta e medicament si din acesta nu am baut vreodata ... asa ca servesc eu cu placere de la tine!

la noi a picat azi un Lambrusco alb ... personal, nu mi-a placut deloc ... , e dulce ... si eu nu ma impac deloc cu vinurile dulci... mi-e lene sa ma duc sa vad unde e facut ....


darrr, ca tot ti-am vazut paharele, am de gand sa imi iau 2 pahare de alea de vin rosu, maaari... . Si uite si tu trebuie sa iti iei... poate chiar si un de cantor daca sunteti consumatori care se tin de treaba buna ... Imagine postata

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#464 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 06 October 2013 - 05:52 PM

Vezi postareaDaniella, la 06 October 2013 - 05:38 PM, a spus:

poate chiar si un de cantor daca sunteti consumatori care se tin de treaba buna ... Imagine postata



Paharele sînt destul de mari, nu-mi plac cele uriase. Zici de carafa/decanteur de asta?
Nu cred ca ne numim consumatori care se tin de treaba buna. Vin bem cînd si cînd, iar cognac la fel. În general la weekend stam la un paharel :)

Aici odihnea un Chianti :D

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-5-13810747462061.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#465 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 06 October 2013 - 06:07 PM

hi, hi și maya bea vinul roșu de la frigi :P eu momentan "lucrez" la o damigeană de montepulciano d'abruzzo și am deja o carafă la rece :)
mai nou folosesc aeratorul din imagine și nu mai trebuie să scot vinul la aerisit cu mult inainte de consum. trec vinul prin aerator ori in decantor/carafă ori direct in pahar, plus că face vîrtej și un sunet tip vijjjj cea ce e pretty cool la servit :D

Imagine postata

#466 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 06 October 2013 - 09:11 PM

din achizitii mai vechi, un chilian alb care a intrat in traditie si il servesc la somon, cognacul-lichior pe care il folosesc doar la tiramisu sau la flambari de fructe si un cabernet sauvignon spaniol ( + 3 frati in cutii), ce se pupa bine cu fripturile de vita, miel sau pasarici :)

Imagine postata

azi l-am servit pe rosul de Navarra mai sus amintit Imagine postata

Imagine postata



#467 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 October 2013 - 02:47 PM

asa e Maya, nu am vazut eu bine, paharul tau e inalt cat sticla de vin (la o sticla de 750 ml, cu forma normala, paharuld evin ar trebui sa ajunga macar pana unde incepe gatul sticlei, pe cat stiu), deci e al de trebuie. Da, despre decantorul ala spuneam. Frumos ii sade lui Chianti langa decorul tau!

Eu recunosc ca imi plac si astea inalte si zvelte cum ai tu, dar si unele mai largi (duble ca deschizatura fata de paharele de vin alb), tot inalte (nu alea de cognac). Poate ajung pe la Ikea si o sa-mi cumpar o pereche.
Eu neavand cu cine ma antrena acasa, ramanem amandoi doar consumatori ocazionali, asa ca nu are rost sa-mi iau decantorul ... din lipsa de spatiu alocat pentru folosirea rara. Pe de alta parte, mi-ati amintit ca am 2 sticle de vin rosu veeechi pe care anul asta vreau sa le beau in zile de mare sarbatoare ... ia ca o sa ma gandesc la meniuri si o sa stabilesc cand sa ne bucuram de ele.
Paharele astea de vin cu picior lung si subtire, atat de vin alb, dar mai ales de vin rosu sunt tare fragile.
Mie imi place vinul rosu rece, dar nu racit. Vara nu il beau deloc, nu intra, iar cand da frigul asa de pe terasa ... , nu din frigi ... dar de multe ori sunt sub 10 grade.
Berea imi place rece ca ghiata si proaspata, indiferent de marca dar sa nu fie amara (eu consider ca sunt sortimente amare si mai putin amare) si sa nu contina caramel.
Vinul alb imi place rece bine.
Roseul nu prea ma atrage.
Toate vinurile imi plac seci, dar cu consistenta si aroma naturala.
Vinul e bautura mea preferata si le prefer pe cele italienesti, dar recunosc ca frantuzesti nu am avut foarte dese ocazii sa incerc.
Cu coktailuri si alte combinatii nu ma prea imprietenesc.
In schimb cu o limonada rece cu menta NEINDULCITA, da, fac casa foarte buna.
Nu sunt mare cunoscatoare, mi-ar placea insa enorm sa fac un curs de somelier. Arta alegerii vinului, cat si a unui pahar de vin potrivit mi se par dintre cele mai interesante.

Dex, aeratorul acela ma intriga ca sa folosesc un cuvant intalnit in vorbirea de pe aici. Nu l-am mai vazut, dar recunoscc ca nu prea m-am uitat dupa scule de genul si nici nu prea umblu in societati in care degustarea vinurilor sa fie o arta. Imi place Montepulciano de Abbruzzo, am fost si la crame, dar regele vinurilor gustate de mine ramane Brunello de Montalcino.

Dana, mie mi-a ramas in minte de la o clatitarie din Saint Tropez, Grand Marnierul stropit in cantitate generoasa pe o clatita din aceea cu diametru mare si un pic mai grosuta, facuta pe plita, unsa cu nutella si presarata abundent cu fistic macinat. Un deliciu la care am revenit o data si sper sa mai am ocazia..., desi nu sunt sigura sa mai nimeresc straduta... Imagine postata Pana una alta, daca te inspira combinatia neaparat sa imi dai de veste. Mi-ai facut pofta sa fac aprovizionarea cu Marnier.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#468 Useril este offline   verber 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 07 October 2013 - 03:36 PM

Eu azi am fost amica cu sticla asta...asa fara farafasticuri


iImagine atasata: monthly_10_2013/post-413-13811529078643.jpg

Pina si sticla sa ametit si s a culat putin....

#469 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 07 October 2013 - 11:05 PM

Daniella, asa si noi. Bem ocazional un pahar de vin rosu sau alb, ambele mai reci. Nici noi nu bem vara vin rosu, doar alb. Acum ca a venit toamna racoroasa îl scoatem pe terasa pe cel rosu. Preferam - eu mai mult francezele, Dan italianele, valabil pentru rosu, rose (lui nu-i plac rose-urile, dar mai bea cu mine cîteodata) si alb. Albele le preferam pe cele siciliene, in mod special.
Noi nu prea decantam vinul rosu decît foarte rar. Vreau sa-ti spun ca am pus si flori în decantor. De atunci nu l-am mai folosit chiar deloc :rolleyes:

Paharul din imaginea din postare aanterioara are exact 23 cm înaltime, deci merge :toothy6:


Modelul asta îmi place la vin alb. Asta e chiar mai înalt, are 25 cm.

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-5-13811798891698.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#470 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 October 2013 - 02:23 PM

verber, ai fost tare simpatica! mi-a placut expresia: fara farafastacuri! Imagine postata


In ultimele 2 saptamani noi ne-am dat pe vinurile de Porto, luate de la mama lor, de la crama, dupa degustare. Le-am lasat o vreme sa se aseze, dar acum le-a venit randul, mai ales ca facusem una cadou una si re-degustarea ne-a trezit ...ooo.... ce amintiri Imagine postata
"Sotto Voce" Reserve Porto Ruby, de la Burmester, l-am servit alaturi de rata la cuptor, mai avem inca de 2 cine ...
e tare!
... pentru ca nu apucat sa fac inca un curs de sommelier si doream sa scriu ceva despre el, am zis sa nu dau pe langa gard si am luat ce zic specialistii:
Acesta este o Ruby Premium de aproximativ 5 ani dintro selecție atentă și amestecuri de vinuri vechi. Este un omagiu adus de Burmester femeilor, muzicii și artei.
Delicat și tanar, acest vin este caracterizat prin fructuozitate intensa. Moale si cald pe cerul gurii, acesta are un finisaj lung și persistentă.

Arome de struguri proaspeți. Fructe coapte rosii, frumos aciditatea susținută, taninuri rotunde. Bucurați-vă cu deserturi, fructe si ciocolata.

Struguri: Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Barroca, Tinta Roriz.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2013/post-685-13814935751226.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2013/post-685-13814937131011.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#471 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 October 2013 - 02:38 PM

Acum vreo 10 zile am dat cep unui Porto Rose de la Offley. L-am combinat la pizza ... si dupa cum se vede a primit si un cub de gheata ... .
Offley Porto Rose are o nuanta roz deschis, cu nuante de violet, și un buchet fin de fructe tropicale si lemn exotic. În gura este destul de echilibrat și proaspăt, cu o aroma de fructe tropicale și un finisaj lung și elegant.
Dupa mine, prea dulce ...

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2013/post-685-13814949412396.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2013/post-685-13814949460516.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#472 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 October 2013 - 02:51 PM

Si acum 2 weekenduri Offley Ruby Porto, cel mai reusit dintre cele 3 degustate in ultimul timp. Pe acesta l-am servit la o masa turceasca:
Offley Porto Ruby este un vin atractiv, de culoare clara roşu-rubiniu, cu arome ce aduc cu aromele fructelor roşii si condimente, şi cu note mai complexe rezultate graţie învechirii în lemn de stejar. La gust, se simte un echilibru bun între dulceaţă şi maturitatea taninurilor. Este bine structurat şi cu o bună persistenţă a gustului. Eleganţa şi vivacitatea sa îl fac alegerea ideală pentru cei care apreciază un vin de Porto tânăr şi accesibil. Este destul de strong.

Stiu ca Porto sunt vinuri mai degraba de desert sau de branzeturi, ori un platou de mezeluri, dar uite asa am avut noi pofta de vin rosu pe racoare si n-aveam altele in casa ...

Maya, sa nu zici ca nu ti.am tinut companie la topic! Imagine postata

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2013/post-685-13814953221196.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2013/post-685-1381495323864.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2013/post-685-13814953269883.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2013/post-685-13814953294718.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#473 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 11 October 2013 - 03:10 PM

Asa se face, nu? Vinul se consuma în companie :love7:
Nici mie nu-mi plac vinurile dulci. La noi s-a racit bine, asa ca la weekend cred ca servim un coniacuț... sau un armaniacuț ^_^
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#474 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 October 2013 - 03:23 PM

Armaniac nu stiu ce e, sa ne arati, ca-ti tin companie! dar un coniac sau amaretto, ba chiar unicum imi plac si mie cand e frig, sau dupa masa ...anyway ...
La noi s-a incalzit, avem 23 grade ...am zadusit de cald azi in birou cu strampi din flanel Imagine postata Deci ma duc si fac o limonada rece cu multa menta Imagine postata

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#475 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 11 October 2013 - 04:09 PM

Daniella, chiar iti place unicum? Esti prima persoana, dupa sotul meu, pe care o aud ca-i place aceasta licoare Imagine postata
Cand eram in Romania el bea cand avea ocazi, ba a mai si adus de prin Ungaria, si incerca sa ne convinga si pe noi ca ce bun e! N-a reusit Imagine postata Aici am descoperit Jagermeister. Servit din congelator! Yummy!
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#476 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 October 2013 - 04:31 PM

Da, am descoperit-o in Serbia si apoi am primit-o de la o cunostinta unguroaica. Si iubi al meu se scutura numai cand ma vede ca beau asa ceva. E o bautura din 40 de ierburi si plante, eu simt ca imi curata toata instalatia. Tot rece de la congelator se bea. Nu mai stiu pe altcineva caruia sa ii placa Imagine postata , dar amatori de Jagermeister cunosc destui Imagine postata . Mie Jager nu-mi place mi se pare lesinatoare... prea dulce... Dar din oricare se poate bea foarte putin si doar dupa o masa copioasa, ca este f tare ... te duce ... Mie nu imi place alt digestiv, in afara de Unicum

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#477 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 11 October 2013 - 04:54 PM

Armagnacul, e tot un vin ars, care în comparatie cu cognacul se distileaza doar o singura data în procesul de ardere, deci nu vine rectificat. Se "matureaza" doar în butoaie de stejar de la cel putin 3 pîna la 20... anide ani. Cu cît mai batrîn, cu atît mai bun :floare:
Din cîte stiu, pentru armagnac sînt doar anumite sorturi de vita permise, din anumite zone.

Unicum, Jägermeister, Ramazzotti... nu beau nici batuta! :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#478 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 11 October 2013 - 05:51 PM

eu ador fernet branca, am întodeauna o sticlă in bar. jagermeister mi se pare cîh, prea lesinator, cum zice dani. parcă bei dropsuri.

#479 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 12 October 2013 - 04:56 PM

...o zi întunecoasa, trista, umeda si friguroasa... asa ca Baron Otard s-a hotarît sa ne dea un impuls.
Un cognac vesel si jucaus, iar pe lînga checuletul cu visine si martipan copt in borcanel Weck, a mers perfect!



Imagine atasata: monthly_10_2013/post-5-13815895355317.jpg

Chiar avem mai multe vase si pahare,
dar noua ne place sa împartim paharelul si placinta, asa ca doi hulubi :floare:

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-5-13815895503518.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-5-13815895593563.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#480 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 13 October 2013 - 01:46 AM

Vezi postareaMaya, la 12 October 2013 - 04:56 PM, a spus:


Chiar avem mai multe vase si pahare,
dar noua ne place sa împartim paharelul si placinta, asa ca doi hulubi :D


Cica va duceti impreuna in rai :floare:
A cat is a friend fur-ever !

Arata acest topic


  • 42 Pagini +
  • « Prima
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

10 useri citesc topicul
0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi